loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Sendikası; Deprem bölgesindeki yükseköğretim kurumlarında çalışanların atama ve geçici görevlendirmeleri yapılmalıdır

Eğitim-İş Sendikası; Deprem bölgesindeki yükseköğretim kurumlarında çalışanların atama ve geçici görevlendirmeleri yapılmalıdır
Tarih: 21.03.2023 - 12:50
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Sendikası; Deprem bölgesindeki Yükseköğretim Kurumlarında çalışanların atama ve geçici görevlendirmelerinin yapılması için YüksekÖğretim Kurulu Başkanlığı'na yazı yazdık.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; Deprem bölgesindeki Yükseköğretim Kurumlarında çalışanların atama ve geçici görevlendirmelerinin yapılması için YüksekÖğretim Kurulu Başkanlığı'na yazı yazdık.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay imzalı yazıda;

"Kahramanmaraş Pazarcık merkezli olarak, 06/02/2023 tarihli depremler ile devamında meydana gelen artçı depremler ciddi bir felakete sebep olmuştur. Başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları depremden etkilenen personeli için atama ve geçici görevlendirme imkanı sağlamışlardır.

"Aynı felaketler Yükseköğretim Kurumları personeli için de geçerli olduğu halde Kurulunuz tarafından bugüne kadar geçici görevlendirme ve atama işlemlerine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Deprem bölgesindeki Yükseköğretim Kurumlarında 657 Sayılı yasaya tabi olarak görev yapan personelin başka kurumlara atama, 2547 sayılı yasaya göre görev yapan personelin geçici görevlendirme isteklerinin Kurulunuz tarafından değerlendirmeye alınmasını, depreme maruz kalan personelin ivedilikle atama ve geçici görevlendirme isteklerinin yerine getirilmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep ederiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları