loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; #ÖğretmeneSaygı eylem programı ile alanlara iniyoruz!

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; #ÖğretmeneSaygı eylem programı ile alanlara iniyoruz!
Tarih: 29.08.2022 - 10:33
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, Öğretmenlik Meslek Kanununun geri çekilmesi için Ağustos ayı sonundan itibaren yurdun dört bir yanında başlatacağımız “Öğretmene Saygı” eylemlerine başlıyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay www.istanbulgercegiç.com'a yaptığı açıklamada;

"Öğretmenlik Meslek Kanununun geri çekilmesi için Ağustos ayı sonundan itibaren yurdun dört bir yanında “Öğretmene Saygı” eylemlerine başlıyoruz.

Üyelerimizden ve yasalardan aldığımız güçle, Başöğretmenimiz Atatürk'ün manevi huzurunda bitecek eylemlilik sürecini başlatıyoruz. Ardından üretimden gelen gücümüzü kullanıp iş bırakacağız. 

Öğretmenleri ayrıştıracak, itibarını sarsacak, hakaret niteliğindeki meslek kanununa karşı yükselen haklı itirazımızı “Meclis’e saygısızlık” olarak değerlendirenler bilsin ki; Öğretmene saygı, öğretmenliğe itibar istiyoruz ve alacağız!

Öğretmenlerin yeni unvanlara değil, insanlık onuruna yaraşır bir ücretle çalışmaya,uydurulmuş kriterlere değil kıdeme göre ücret artışı almaya, liyakatsiz yöneticilerin mobbinglerinden ve keyfi soruşturmalarından kurtulmaya ihtiyacı var!

Öğretmen ekonomik olarak zorlanır, ayrıştırılır ve itibarsızlaştırılırsa, ne kadar güzel okullar yapsanız da,o okulların içinde saygı gören, mutlu öğretmenler yoksa, geleceğimiz olan çocuklarımızı yetiştirmekte zorlanırız.

Öğretmenlerin haklı taleplerini duymazlıktan gelip “sınavda başarı” dileyenlere, biz de seçimlerde başarılar diliyoruz, çünkü onları bu garabet kanunla birlikte tarihin çöplüğüne göndereceğiz.

20 yıldır öğretmenliğe sistematik olarak itibar suikasti düzenleyenleri, haklarını gasp edenleri, hakaret niteliğindeki meslek kanunuyla, öğretmenlik mesleğini bitirmeye çalışanları #ogretmenlerunutmayacak.

Demokratik, laik, bilimsel ve eşit eğitim talebine ses olmak için eğitimcileri tüm farklılıkları bir kenara bırakarak #ogretmenesaygi eylemlerimizde birlik olmaya çağırıyoruz. Gelin, öğretmenler olarak, taleplerimizi anlamayanlara, bir kez de alanlardan ders verelim." dedi.

Eğitim-İş Sendikası Öğretmene Saygı Eylem Planı;

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları