loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; 'Öğretmenlik zaten bir uzman mesleğidir ve her öğretmen uzmandır'

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; 'Öğretmenlik zaten bir uzman mesleğidir ve her öğretmen uzmandır'
Tarih: 10.08.2022 - 23:16
Kategori: Eğitim

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay; Öğretmenlere, “Gel bakalım ne kadar uzmansın. Haklarını ve sıfatını ona göre tekrar değerlendireceğiz” demenin akılla da vicdanla da yan yana gelir tarafı yoktur.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonuna bağlı Eğitim-İş Sendikası Genel başkanı Kadem Özbay Öğretmenlik Meslek Kanunuhakkında www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"Öğretmenler tek yürek oldu sözde Öğretmenlik Meslek Kanunu ve #sınavlariptal olsun diyor. Öğretmenlerin bu haklı talebini duymazlıktan gelenleri, bu garabet kanunla tarihin çöplüğüne göndereceğiz.

Bugün, öğretmenleri ayrıştırarak mesleklerini itibarsızlaştırmayı amaçlayan garabet plana karşı #öğretmenlertekyürek olmuş durumda. Yükselen itiraz öyle kuvvetli ki, sözde meslek kanununu müjde gibi karşılayan yandaş sendikalar da karşı çıkarmış gibi görünmek zorunda kalıyor.

Öğretmenlere, “Gel bakalım ne kadar uzmansın. Haklarını ve sıfatını ona göre tekrar değerlendireceğiz” demenin akılla da vicdanla da yan yana gelir tarafı yoktur.

Öğretmenlik zaten bir uzman mesleğidir ve her öğretmen uzmandır. Nasıl ki bir sabah uyanıp mühendislere çırak muamelesi yapamıyorsanız,öğretmenlerin uzmanlıklarını da yok sayamazsınız. Okurken uzmanlaşmak için verdikleri emekleri değersizleştiremezsiniz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları