loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş Sendikası İstanbul'da Yükseköğretim şubesinin kuruluşunu ilan etti

Eğitim-İş Sendikası İstanbul'da Yükseköğretim şubesinin kuruluşunu ilan etti
Tarih: 18.03.2023 - 22:55
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu-İş İstanbul İl Başkanlığında yapılan açıklamada; Eğitim-İş Sendikasının İstanbul'da 7. şubesi İstanbul Yükseköğretim Şubesi kuruluşu ilan edildi.

Birleşik Kamu-İş İstanbul İl Başkanı ve Eğitim-İş İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada;

"Eğitim-İş Sendikasının İstanbul'da 7. şubesi İstanbul Yükseköğretim Şubesi kuruluşu ilanı için bir araya geldik.

Çağdaş, bilimsel, laik, ulusal, kamusal, parasız ve karma eğitimi savunan Eğitim İş sendikamızın savunduğu bu temel ilkelerin en önemli ayaklarından birisi de yükseköğretimdir.  Ülkemizin; ekonomik, sosyal, siyasi, sosyoekonomik, bürokratik tüm, ama tüm sorunlarının temelinde eğitimdeki çarpıklaşma ve hedefsizlik ile buna bağlı akılcı üretim eksikliği olduğunu biliyoruz.

Yükseköğretimdeki çağın ilerisindeki işleyiş bu eksikliği giderecek en büyük lokomotiftir.

Bizler, yükseköğretimi; yükseköğretim çalışanları, akademik personel ve üniversite öğrencisi üçlü sacayağı şeklinde görüyoruz. Tüm bu yükseköğretim değer alanlarının sorunları ve çözümleri de ancak sendikal örgütlenme ile gerçekleşecektir. Sivil toplum kuruluşu olmadan kurumlar paydaşsız kalır bu da tüm sorunların kalıcı olmasına sebep olur. Hele ki sendikal çalışmaların ve eylemselliğinin yükseköğretim üçlü yapısının birer paydaşı olması tüm sorunlarımızı çözmede oldukça etkili olacaktır.

Bugün, 17 yıllık özleme son veriyoruz. Bugün Eğitim İş İstanbul Yükseköğretim Şubemizin kuruluş çalışmalarının başladığını ilan ediyoruz… Tarihimizin ilk üniversitesinin kurulduğu, ülkemizin akademik nabzının attığı, ulusal ve uluslararası gündemin duraklarından olan İstanbul’un bir an önce Eğitim İş örgütlülüğü ve ilkeleri bir yükseköğretim şubesinin kurulması çalışmaları ivedilikle bitecek ve şubemizi kuracağız. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 17 yılda İstanbul’da Yükseköğretim şubenin kurulamayışı Eğitim İş İstanbul ailesi olarak büyük bir eksiğimizdi. Bugün İstanbul’umuz için bu önemli adımı hep birlikte atıyoruz. Bu ilk adım, eminim ki bu adımın devamı gelecek, Milli Eğitim de olduğu gibi üniversitelerde de Cumhuriyetin 100. yılında Eğitim İş Sendikası yetkiye emin adımlarla ilerleyecektir.

Bizler, Eğitim İş İstanbul 4 nolu şubemiz içerisinden İstanbul’un ilk yükseköğretim şubesini çıkartmanın onur ve gururunu bugün hep birlikte yaşıyoruz. Bizlere bu gururu ve onuru yaşatan tüm üyelerimize, katkı ve destek sunan herkese teşekkür ediyoruz. Bir temsilcilik olarak başlayan yükseköğretim örgütlenmemize, öncülük eden tüm arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte de kurulacak olan İstanbul Yükseköğretim şubemizle eşgüdümlü olarak çalışıp birçok sorunun çözümünde iş birliği içeresinde çalışmaya devam edeceğimizi de bir kez daha ifade ediyoruz.

YÖK ve üniversite çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği konusundaki sorunlardan, Anayasadaki Yükseköğretim maddelerinin sadeleşmesi gerektiğine; personel tayininden, disiplin soruşturmalarına; sendikal haklardan, öğrencilerimizin sorunlarına, akademik personelin problemlerinden, kampüs hayatına ne kadar sorun varsa şubemizin sorunların çözümünde ve birçok konunun iyileşmesine katkı yapacağından şüphemiz yoktur.

Emeğimizle yeni bir örgütlülük heyecanını İstanbul’umuz da hep birlikte bizimle paylaşmanızı diliyor, çoğalarak ve birleşerek Cumhuriyetin ikinci yüzyılında, cumhuriyetten ve halktan yana olanlarla, umudu hep birlikte büyütecek ve yaşanabilir bir Türkiye’yi hep birlikte inşaa edeceğiz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları