loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş: Tasarrufa rağmen israf

Eğitim-İş: Tasarrufa rağmen israf
Tarih: 10.09.2018 - 11:00
Kategori: Eğitim

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şube Yönetimi, Antalya'daki normal ortaokullarda imam hatip sınıfları açılmasına tepki gösterdi.

Sendikadan yapılan açıklamada bölgede bulunan imam hatip ortaokullarında boş kontenjan olmasına rağmen normal ortaokullara imam hatip sınıfları açılmasının, devletin açıkladığı tasarruf tedbirlerine aykırı olduğu belirtildi. 

Eğitim-İş Sendikası Antalya Şubesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhurbaşkanlığı makamının ve hatta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının tasarruf tedbirlerinin bilinmesine rağmen, sendikamıza (Eğitim-İş) ve Tüm Öğrenci Velileri İşbirliği Derneği (TÖVİŞ)'ne yoğun şekilde gelen veli şikayetleri tasarrufu çürütür niteliktedir. Antalya Muratpaşa Vali Hüsnü Tuğlu Ortaokulu’nda 5-6 kişiden oluşan özel bir sınıf (İmam Hatip) açmak için öğretmenler odasını kapatmak pahasına, aktif 5 öğrenciden oluşan (sistem üzerinde öğrenci artışı yapılarak) ve İlçe Milli Eğitimden "olur" alınarak sınıfa günde 36 saat ek ders ödemek tasarrufa israf demektir.

Benzer bir olay daha önce de aynı okulda yaşanmış olup, şu an 7. sınıf seviyesinde devam eden aktif 8 öğrenci bulunmakta olup, yönetmeliklere ve tasarruf tedbirlerine tamamen tezatlık oluşturmaktadır.

Okulun çevresinde sistematik ve okul kültürüne sahip İmam Hatip Ortaokulları olmasına ve ayrıca kontenjan durumunun açık olmasına rağmen (Muhammet Oğuz Kılınç İmam Hatip Ortaokulu, Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu) devletin zarara sokulup 'merdiven altı' diye tabir edilen sınıfların oluşturulması tasarruf tedbiriyle ne kadar uyumludur?

Din eğitiminin, devletin dışında terör odaklarına ya da ileride palazlanacak oluşumlara bırakılmaması için devletin bizzat yürütmesi konusunda hemfikir olunması bilinmektedir.

Sonuç olarak; okul müdürünün, devletin kaynaklarının verimli kullanılması konusunda hassasiyetinin bilinmesine karşın 'mahalle baskısı' diye tabir edilen baskılara karşı desteklenmesinin, merdiven altı diye tabir edilen sınıflarda öğrenim gören öğrencilerin daha iyi eğitim görmesi için yakındaki okullara aktarılmasının hem tasarruf tedbilerine hem de geleceği kucaklayan nesillere katkı oluşturacağı düşünülmektedir."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları