loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş'ten '23 Nisan' açıklaması

Eğitim-İş'ten '23 Nisan' açıklaması
Tarih: 13.04.2016 - 19:57
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, yaptığı açıklamada 'Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır.' dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, yaptığı açıklamada 'Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır.' dedi.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Hükümet tarafından TBMM’nin 96. kuruluş yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının iptal edilmesinin ardından açıklama yaptı.

Demir'in açıklaması şöyle:

Bu yıl TBMM’nin 96. kuruluş yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları “terör ve şehitler” gerekçesiyle iptal edildi. 

Daha dün Suudi Arabistan Kralını resmi törenle karşılayanların, stad açılışında top koşturanların, ulusumuz için böylesine önemli bir kutlamayı terör olaylarını bahane ederek iptal etmelerini gerçekçi bulmuyoruz. 

Her ulusun, ulusal varlığının ve kimliğinin göstergesi olan değerleri vardır. Ulusal bayramlarımız, Türk Ulusu olarak bizim onurumuzdur, gururumuzdur. Ulus olarak topyekûn katılımla ve coşkuyla kutlanması gereken günlerdir. 23 Nisan 1920 tarihi, Türk ulusunun iradesini temsil eden Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir. Bu nedenle teröre inat, ulusumuzun birliği ve bütünlüğü için her zamankinden daha coşkulu bir şekilde kutlanmalıdır. 

Bilindiği üzere AKP iktidarı döneminde, müfredat programlarımızın genel amaçları içerisinde yer alan ve ulusal birliğimizin simgesi olan ulusal bayramlarımız, ya yasaklanmış ya da içeriği boşaltılıp başka günlerle perdelenmiştir. Bu amaçla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle perdelenmek istenmiş ve bu yıl ilk kez ana faaliyetler kapsamına alınarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın iş takvimine girmiştir. 

Talim ve Terbiye Kurulu’nun taslak olarak yayınladığı “Tarih Dersi Öğretim Programı”ndan, Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı, Cumhuriyet Devrimlerini çıkaran AKP iktidarı sürekli olarak kutlama yönetmeliklerini değiştirip genelgeler yayınlayarak ulusal bayramlarımızı ne kadar yok saymaya çalışırsa çalışsın, Türk Ulusu bayramlarını mandacıların, hilafetçilerin ve emperyalist işbirlikçilerinin keyfine bırakmayacaktır. Görkemli bir şekilde ülkenin her köşesinde kutlayacaktır.

Vişne Haber Ajansı - Çiçek Güçlü



ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları