loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş'ten Biden'ın 'soykırım' ifadesine tepki

Eğitim İş'ten Biden'ın 'soykırım' ifadesine tepki
Tarih: 26.04.2021 - 09:31
Kategori: Sendika

Eğitim İş Sendikası ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını "soykırım" olarak nitelemesine tepki gösterdi.

ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları "soykırım" olarak tanımladı. Biden'ın açıklamasına bir tepki de Eğitim İş Sendikası'ndan geldi. Eğitim İş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"-Emperyalist güçler Türk ulusunu hiç de hak etmediği bir töhmetin altında bırakmaktadır. Aslında tarihte neler yaşandığını pekâlâ bilmektedirler. Burada asıl hedef “Tam Bağımsız Türkiye’dir.

-Daha yakın tarihte Ortadoğu'daki birçok ülkeye "demokrasi götürmek" adı altında tabur tabur işgal ve ölüm götüren emperyalist bir devletin başındaki şahsın, her şeyden önce kendi ülkesinin karanlık tarihiyle yüzleşmesi gerekmektedir.

-Kuruluşu dahi kıtadaki yerlilerin kanıyla gerçekleşen, insanların hâlâ ten rengine göre sokak ortasında kurşunlara hedef olduğu bir ülkenin, insanlık dışı olayları görmek için gözünü başka topraklara çevirmesine gerek yoktur.

-Tarihi gerçekler ancak tarihçilerin yapacağı nesnel ve şaibeden uzak bilimsel araştırmalar eşliğinde ortaya çıkacaktır. Tarihi gerçeklerin siyasi kaygıların egemen olduğu parlamentolarda parmak hesabıyla değiştirilebilmesi mümkün değildir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları