loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim-İş'ten Eğitim-Bir-Sen'e 'İbrahim Emiroğlu' tepkisi: Yandaşlar İzmir’de yine mağduru oynuyor

Eğitim-İş'ten Eğitim-Bir-Sen'e 'İbrahim Emiroğlu' tepkisi: Yandaşlar İzmir’de yine mağduru oynuyor
Tarih: 11.12.2018 - 16:22
Kategori: Sendika

Eğitim-İş Sendikası, 'Laiklik en büyük tehlikedir' ve 'Adet olmak hastalıktır' gibi açıklamalarda bulunduğu için görevinden alınan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu'nun görevine iade edilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Kaya'ya tepki gösterdi.

İzmir'de katıldığı bir toplantıda laiklik karşıtı söylemlerde bulunduğu ve kız çocuklarını aşağılayıcı ifadelerde bulunduğu iddia edilen Dokuz Eylül Üniversitesi Mevlana Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu rektörlük tarafından görevinden alınmıştı. Emiroğlu'nun görevinden alınmasına tepki gösteren Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Kaya, Emiroğlu'nun görevine iade edilmesi gerektiğini belirtmiş ve şöyle konuşmuştu: "Ne yazık ki, rektörlük de hocasına tek bir kelimelik savunma hakkı vermeden, yüzlerce kelimeden oluşan gerekçeler üreterek onu jet hızıyla görevden almış, itibar cellatlarının önüne atmıştır. Bir sendika yöneticisinin aymazlığı sonucu, söylemediği sözlerden dolayı bazı medya organları tarafından hedefe konulan ve rektörlük tarafından yargısız infaza tabi tutularak görevden alınan Prof. Dr. İbrahim Emiroğlu bir an evvel, itibarıyla birlikte görevine iade edilmelidir."

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-İş Sendikası, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ali Kaya'nın bu sözlerine tepki gösterdi. Eğitim-İş'ten yapılan açıklamada, "Binlerce kamu görevlisi, sorgusuz sualsiz OHAL KHK’ları ile ihraç edilirken “hukuk” akıllarının kenarından geçmeyenlerin şimdiki mağdur halleri de herhalde yandaşlığın genel ruh halinin tezahürü olsa gerek. Eğitim-iş tüm gücü ve varlığı ile konunun muhatabı öğrenci ve veliler ile İzmir şubelerimizin yanındadır" denildi.

Eğitim-İş'ten yapılan açıklama şöyle:

"Öğrencilerin de katılımının sağlandığı, Güzelbahçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri adı altında 22 Kasım Perşembe günü Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde ‘Peygamberimiz ve gençlik’ adlı konferansı düzenlenmiş, konferansta konuşan İbrahim Emiroğlu isimli şahsın konuşmaları kamuoyuna yansımış ve infiale neden olmuştu. Bu kapsamda şahıs hakkında sendikamızca da suç duyurusunda bulunulmuştu.

Sonrasında ilgili şahsın üniversitedeki ders anlatımlarının da şikayetlere konu olduğu da dikkate alınarak son olayın üzerine idari görevden alındığı üniversite rektörlüğü tarafından duyurulmuştur.

Gelinen aşamada iktidara yandaşlığıyla övünen “bir sendikanın”, üyesi olduğu anlaşılan bu şahsa sahip çıkmaya çalışması da ibretle izlenmektedir.

Bu sendikanın aymaz başkanının sendikamız yöneticilerini kastettiği anlaşılan açıklamasında, sendikamız yöneticilerini iftira atmakla suçlaması ve kamuoyunda infiale neden olan şahsın savunması alınmaksızın jet hızıyla görevden alındığını belirterek Dünya İnsan Hakları Günü'ne de işaret ederek görevine iadesini istemesi ise ironiktir.

Binlerce kamu görevlisi, sorgusuz sualsiz OHAL KHK’ları ile ihraç edilirken “hukuk” akıllarının kenarından geçmeyenlerin şimdiki mağdur halleri de herhalde yandaşlığın genel ruh halinin tezahürü olsa gerek.

Öğrencilerin ve ailelerinin beyanlarını ve şikayetlerini ciddiye almayan, çocuğun beyanının esas olduğu ve üstün yararından habersiz olan bu genel zihniyete şu sorunun sorulması gerekir;

Öğrencilerin toplanarak bu açıklamalara maruz bırakıldığına yönelik toplumda oluşan infial ve kaygının şikayet konusu olmasından daha doğal ne olabilir? Soruşturmalar, görevden almalar sadece iktidara yandaş olmayanlar için işleyen bir yol mudur?

Bu yandaş sendikacılara söyleyecek tek söz ise;

Eğitim-iş tüm gücü ve varlığı ile konunun muhatabı öğrenci ve veliler ile İzmir şubelerimizin yanındadır.

Açıklamalarıyla infiale neden olan şahıs hakkındaki hukuki süreç de sendikamızca sonuna kadar takip edilecektir. Eğitim İş olarak; Hukuku kendilerine dokununca hatırlayanlara ders vermeye devam edeceğiz. Tüm öğretmen, veli, öğrenci ve yöneticilerimizin her daim yanlarında olacağız."

Müftülükten skandal konferans: Laiklik en büyük tehlikedir

'Laiklik en büyük tehlikedir' diyen profesörden savunma: 'Her cümlemin altına imza atarım'

'Adet olmak hastalıktır' diyen profesör görevinden alındı

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları