loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim sorunları masaya yatırıldı

Eğitim sorunları masaya yatırıldı
Tarih: 12.02.2012 - 16:59
Kategori: Eğitim

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlığında okul müdürlerine yönelik toplantı düzenlendi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay başkanlığında okul müdürlerine yönelik toplantı düzenlendi. Toplantıda öğrencilerin 2011-2012 sezonunu rahat ve güvenli geçirebilmeleri için alınan tedbirler anlatıldı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü, uyuşturucu konusunda asla tolerans tanımayacaklarını kaydetti.

Kdz. Ereğli Lisesi toplantı salonunda yapılan toplantı Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve ilçede görev yapan okul müdürleri katıldı. Toplantının ilk konuşmasını Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay yaptı. Kaymakam Çay, eğitim öğretim döneminin sorunsuz geçmesi için tedbirlerin alındığını vurgularken, eğitime katkı verilmesi gerektiğini ifade etti.

54 OKUL KAMPANYA KAPSAMINDA TADİLATTAN GEÇTİ
        Kaymakam Çay, çocukların eğitim ve öğretimlerini huzurlu ve güvenli bir şekilde alabilmeleri için her türlü imkanların seferber edildiğini vurguladığı konuşmasında şunları dile getirdi: “Eğitim ve öğretim yılının sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için 'Eğitime renk katalım' kampanyası başlattık. Bu kapsamda 54 okulumuzun onarım işini üstlenmiş olan hayırsever vatandaşlarımız bu çalışmalarını devam ettirmektedir. Ben buradan başta okul müdürlerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz, köy halkımız, muhtarlarımız ve hayırseverlere özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bize emanet edilen yavrularımızın geleceğimizin teminatı olan yavrularımız sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullara gidip gelmelerini sağlamak amacıyla ne gibi tedbirler aldık, onları görüşeceğiz gelen önerileri dinleyeceğiz."

EMNİYETTEN UYUŞTURUCUYA SIFIR TÖLERANS
        Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Niyazi, her okula bir polis memuru görevlendirdiklerini ve trafik açısından da gerekli önlemlerin alınacağını dile getirdi. Emniyet olarak aldıkları karar doğrultusunda okullarda özellikle uyuşturucuya karşı savaş açtıklarını kaydeden İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Koçak, “Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde iyi düzenlenmiş bir trafik ortamı ile güvenli bir şekilde evlerinden okullarına ulaşmaları için biz tedbirlerimizi aldık. Görevlilerimize bire bir sorumluluk verdik, her personelimizi bir okula zimmetledik. Trafik tedbiri olsun diğer asayiş yönünden tedbirler olsun en iyi şekilde iyi bir ortamın sağlanması için görevlendirmemizi yaptık. Trafik yönünden özellikle cadde üzerinde bulunan okullarımızın giriş ve çıkışları trafik ekipleri tarafından sağlanacaktır. Bunun ile birlikte tüm servisler sıkı bir denetim altına alınacaktır. Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen yönetmeliğe göre hareket etmeleri gerekiyor. Asayiş yönünden ise tüm görevlilerimiz her okulda görev yapacaktır. Arkadaşlarım ilk günde okul müdürlerimiz ile irtibat kuracaktır. Bu kapsamda istenilen taleplerinizi arkadaşlarımıza iletebilirsiniz. Öğrencilerimizin en büyük problemi uyuşturucu, bunun ile ilgili birlikte asayiş olayları var. Özellikle vurgulamak istediğim uyuşturucu konusudur. Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucuya sıfır tolerans diyoruz. Hiçbir şekilde uyuşturucuya taviz yok, uyuşturucuya sıfır tolerans düşüncesiyle konunun üzerinde ciddi bir şekilde duracağız. Çeşitli asayiş konuları da geçmiş yıllarda okul çevrelerinde oluyordu, burada meydana gelen olayların bize direk intikal ettirilmesi okul yöneticilerinin desteği ile olacaktır. Bize destek olunmasını istiyorum."

Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da okullarda yapılan düzenlemeler konusunda bilgiler verdi. Akpınar yaptığı değerlendirme konuşmasında, okullaşma oranında yaşanan artışa dikkati çekti. Çeşitli nedenlerden dolayı çocuklarının kayıtlarını yaptıramayanların 3 -4 günlük süre içerisinde kayıtları yaptırmalarını isteyen Akpınar şu açıklamalarda bulundu: "8’nci sınıftan mezun ettiğimiz ile bu yıl kayıt ettiğimiz aynı şekilde. Çok fazla bir artış ve eksilme genel anlamda yok. Kırsal kesime baktığımızda kırsal kesimde azalma merkeze baktığımızda ise her yıl olduğu gibi yine artma var. Eğitim ve öğretim yılında pazartesi gününden itibaren başlayacak. Öğrenci kayıtlarımız devam etmektedir. İnsanlarımızın bir kısmı duyarsız olabiliyor, duymamış olabiliyor, fındığa gitmiş oluyor bu tarihe kadar çocuğunun kayıt işlemlerini yapmayanlar olabiliyor. Okul öncesinde zorluk çıkarmadan imkanlar ölçüsünde tüm öğrencilerimizi okullaştıracağız. Liselerde ise komisyonlarımız tüm dilekçeleri aldı tüm okullarda imkanları azami şekilde kullanarak hiçbir çocuğumuzun okullaşmadan bırakmayacağız. Sevindirici olarak liselerde kayıtlara bakıldığında geçmişe bakıldığında artarak devam ediyor. Liselerde okullaşma oranımız bugünkü sayılara bakıldığında daha iyi noktaya geleceğiz. Geçmiş dönemde yüzde 80 civarındaydı, halkımızın eğitime duyarlı olduğunu biliyoruz, okullaşmada da yüzde 90 barajını sanırım geçeceğiz diye düşünüyorum. Özellikle kırsaldaki ilköğretim ve lise müdürlerimiz şu ana kadar herhangi bir ortaöğretime kayıt yaptırmayan öğrencimiz var ise veliler ile muhtarlar ile görüşerek çocuklarımızın şu 4 -5 gün içerisinde kayıtlarını sağlamalılar. Beldelerde artık vatandaş ben okula gittim de yer bulamadım deme yok. Okullarımızda yeterince sınıfımız var. Geçtiğimiz yıl Bakanlığımız orta öğretimde de taşımalı eğitimi başlattı bu yıl lise 1 ve 2’lerde bu sistem devam edecektir. Ders kitaplarının ücretsiz olarak verilme çalışmaları sürüyor.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları