loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitimci Ahmet Güngör: Proje okullarında yasa ve yönetmeliklerle çelişen, iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır

Eğitimci Ahmet Güngör: Proje okullarında yasa ve yönetmeliklerle çelişen, iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır
Tarih: 02.07.2019 - 08:45
Kategori: Eğitim

Eğitimci Ahmet Güngör, proje okullarda yaşanacak sıkıntılara dikkat çekti.

Ahmet Güngör, proje okulları için, "karmaşa, yasa ve yönetmeliklerle çelişen, içinden çıkılmaz, iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır" dedi.

Güngör'ün proje okullarla ilgili dikkat çektiği noktalar şöyle:

"Proje okulu, yöneticilik görevi sona eren okulunda norm olmayan meslek öğretmeni ne yapacak? Duyuruya çıkan proje okullarında kaldı ki hemen hemen İstanbul'un hepsi proje okulu oldu, bu meslek öğretmenleri normu açık kurum bulamayınca ne olacaktır?
Ayrıca bu durum anlaşıldığı kadarıyla bu yıl olmasa da önümüzdeki yıl proje okulunda çalışan bütün eğitim çalışanları için de geçerli olacaktır. Duyuruya çıkıldığında ilgili okula herkes başvurabilecek, yürütme kurulu talepleri değerlendirecektir.
Bu bile başlı başına subjektif bir değerlendirme olacaktır. Yani ne puan ne kıdem ne de uzmanlık, kendi adamını seçme ve getirme olacaktır. Daha da hukuksuz olanı o okulun hamisi denilen özel şirketin elemanları hangi yetki, uzmanlık ve hukuk ile o okulun bütün kadrosunu seçen yürütme kurulunda yetkili olacaktır.
Seçilmeyenler İstanbul genelindeki bütün kurumlar hemen hemen proje okulu olduğu için nereye gönderilecektir? Kendi okulunda norm kadrosu fazlası olarak kalınması durumunda istenmeyen ogretmen durumunda moral motivasyon, egitimin en önemli unsurlarından etki de bulunma kabiliyetleri nasıl olacaktır.
Proje okullarında hamilik diye bir konu var, bu hamiler örneğin bir okulda A ve B elekrikli ev aletleri şirketleri, ancak hem elektrik bölümünde hem de okul genelinde başka meslek, alan ve dallar da var. A ve B şirketleri doğal olarak kendi alanını destekleyecek, diğerleri ne olacak, daha özel bir durum olarak o okulda bir de merkezden protokolle oluşturulan laboratuvarlar varsa, bunlar ne olacak diye gri bir alan oluşmaktadır.
Yoksa zamanla proje okulları tematik okullara mi dönüşecektir.Eger öyleyse neden baştan yapılmamaktadır.
Proje okullarına yönetici talepleri alınmış ve seçim sonrasına ertelenmiştir, alınırken de bir sürü sorun oluşturulmuştur.
Şimdi süresi biten idareciler görevleri bitirilip, ilçe emrine çekilip bir kısmı kalan boş yerlere görevlendirme yapılmaktadır.
Bir de buna proje okullarında bugün değil ama yarın bütün öğretmenleri de eklerseniz nasıl bir karmaşa, yasa ve yönetmeliklerle çelişen, içinden çıkılmaz, iş barışını yok eden bir kaos ortamı çıkacaktır, bilgilerinize sunuyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları