loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitimde Proje Atağı

Eğitimde Proje Atağı
Tarih: 11.02.2012 - 23:35
Kategori: Yerel

Haftasonu Sultanbeyli’de eğitim projeleri masaya yatırıldı.

İlçenin idari amirleri ve okul müdürleri ile yapılan toplantıda Başkan Hüseyin Keskin, “Biz Sultanbeyli’yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz, yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız.” dedi.

“Biz milli eğitim müdürümüzün, okullarımızın emrindeyiz. Yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız.” Bu sözler, ilçenin idari amirleri ve okul müdürleri ile Sultanbeyli’nin eğitim durumunu masaya yatıran Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e ait…

Haftasonu Sultanbeyli Belediyesi Büyük Salon’da gerçekleştirilen toplantıya, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Sultanbeyli Kaymakamı Mehmet Ceylan, Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, belediye başkan yardımcı ve danışmanları ile Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri ve okul müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk sözü alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, “Bu önemli toplantıyı hazırlayanlara teşekkür ediyor ve 2011-2012 eğitim-öğretim yılının başarılı geçmesini diliyorum. Umuyorum, eğitim ölçeklerinde geliştirici etki yapacak projelerimiz ile evlatlarımız için başarılı bir yıl olur” dedi.

“En önemli meselemiz eğitim”

Ardından konuşan Başkan Hüseyin Keskin, yeni ders yılının hayırlı olmasını diledi ve göreve başladıkları günden itibaren ilçenin eğitim durumunu özetleyerek “Ekibimizle birlikte göreve geldiğimizde ilçemizi değerlendirirken -en önemli sorun mülkiyet gibi gözükse de- en önemli sorunun eğitim olduğunu kabullenerek yola çıktık. Sultanbeyli’de bu anlamda çok önemli eksikliklerin olduğunu söyleyebiliriz. Okullarımızın yetersiz olması, mülkiyet problemi sebebiyle okul alanları oluşturulmasında çekilen sıkıntılar, kültürel alanların ve öğretmenler için nitelikli konutların olmaması, Sultanbeyli’nin dışarıda bilinen algısı gibi problemlerle karşı karşıya idik.” dedi.

“Kurulmuş bir şehri sonradan planlamanın zorlukları var”

“Asli vazifemiz olmamasına rağmen, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber bu konuya önem verdik.” diyen Keskin, okul alanı oluştururken mülkiyet probleminin getirdiği sıkıntıları büyük bir titizlikle aşmaya çalıştıklarını söyledi ve “Kurulmuş bir şehri sonradan planlamanın çeşitli zorlukları var. Biz bu dönemde, çeşitli sebeplerden bu tarz arsaları olan vatandaşlarımızın haklarının kendilerine verilmesi kararı aldık ve bunun için tüm şartları zorladık” şeklinde konuştu.

17 okul…

Eğitimle alakalı yapılan çalışmaları değerlendiren Keskin “Göreve başladığımızda idarecilerimizle Sultanbeyli’deki eğitim durumunu masaya yatırdık. Kaymakamımıza bu anlamda teşekkür ediyoruz. İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle çok kısa zamanda, 20 yılda yapılamayanları, 1 buçuk yılda gerçekleştirdik. İki polis merkezi kısa sürede mevcut memur sayısının ikiye katlanmasını sağladı. Mili Eğitim Müdürlüğümüzle de kısa sürede önemli işler yapacağımıza inanıyoruz. Biz Sultanbeyli’yi eğitim ve kültür ilçesi olarak hayal ediyoruz. Biz geldikten sonra yapılmış olan, devam eden ve ihalesi yapılacak olan 17 okul var. Bu önemli bir sayı, ancak hala sınıf mevcutlarımız istediğimiz seviyelere gelmedi. Bunlarla birlikte kültür merkezlerimizde özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar var. Öğrencilerimizi çeşitli programlar için okullarından servislerle alıp merkezlerimize getirdik. Okullarımızın eksikliklerini giderme noktasında Milli Eğitim Müdürlüğümüzün yanında olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Takviye kurslar…

Göreve geldiği günlerde yaptığı ziyaret ve görüşmelere değinen Keskin, “Biz hemen bu konuyla alakalı olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve İl Özel İdaresi’ni ziyaret ettik. Sayın Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı ile görüşmelerimiz oldu. Orada şunu gördük; 39 ilçe arasında SBS’de 29 ya da 30. sıradayız. Bu dereceyi yukarılara çekmek için yeni projelerimiz var” dedi. Keskin, bu anlamda öğrencilere müjdeli bir haber verdi ve ilçe kaynakları ve sponsorluk yoluyla hafta sonları okullarda ücretsiz dersler verileceğini açıkladı.

“Yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız.”

Keskin, Sultanbeyli’nin hızla geliştiğini ifade ederek, “TEM otoyolu giriş-çıkışın tamamlanması ile ilçemizde her keseye uygun nitelikli konutlar yükselmeye başladı. İkinci etap olarak değerlendirilecek olan Sabiha Gökçen Havaalanı’na kadar giden metro, hızlı trenin ilk durağının ve üçüncü köprünün ayağının burada planlanıyor olması, Sultanbeyli’yi cazibe merkezi haline getirecek. Biz bunları gördüğümüz için eksiklerimizi hızla tamamlamaya çalışıyoruz. Bu sebeple biz, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ve okullarımızın emrindeyiz. Yapılacak projelere kaynak aktarmaya hazırız.” dedi.






“Sonsuz bir destek var”

Başkan Keskin’den sonra konuşan Kaymakam Mehmet Ceylan, “Bu toplantının olumlu neticelerle sonuçlanmasını diliyorum. Bir süredir ilçemizdeki herkes, eğitim sorunlarıyla ilgili ciddi kafa yorma gayreti içinde. Netice olarak, Sultanbeyli’de eğitim kalitesinin yükseltilmesi konusunda kesin irade konuldu. Okul müdürlerinin desteği ve özverisi çok önemli. Projelerin uygulanmasında okulunuz, öğretmeniniz, veliniz ve öğrenciniz topyekün olacak. Biz de bu arada hem fiziki şartları, hem kadro yetersizliklerini giderme yolunda mesafe kat edeceğiz. Size karşı sonsuz bir destek var. Yönetim birimlerimiz bunun sözünü verdi. Okul müdürlerimizden gayret ve özveri bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak sözü alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, “Kalkınan Türkiye, dünya ölçeğinde bilim adamları, fikir adamları yetiştiriyor. Bu başarının altında öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimizin hak ve hukukunu ödeme şansımız yoktur.” dedi ve Sultanbeyli’nin de başarıyı hak ettiğini belirtti. Külünk, “Sultanbeyli’deki sınıf mevcutlarından rahatsız olduğumu belirtmek isterim. Buradaki çocuklar da 25 kişilik sınıflarda eğitim görmeyi hak ediyor. Çünkü Sultanbeyli, Anadolu’nun İstanbul’a entegrasyonunun sembolüdür.” şeklinde konuştu.

“Bütün imkânlarımızla, biz sizin arkanızda dimdik duracağız.”

Külünk, “Milletvekili seçildikten sonra Sultanbeyli’de yaklaşık 90 ev ziyaret ettim. Şartlar içimizi burksa da, bir bakıyorsunuz ki yanı başınızda, o çilenin içerisinde bir çınar ağacı yetişiyor, evin genci üniversiteye hazırlanıyor. Sultanbeyli yakın zamanda bir dünya kenti olmaya aday. Çocuklarınızı bir dünya kentine yetiştiriyorsunuz. Bu sebeple öğretmenlerimizle, velilerimizle Sultanbeyli’deki eğitim çıtasını yükseltebiliriz. Önümüzdeki sınavlarda Sultanbeyli kendini konuştursun ve Haziran ayında, okullar kapandığında Sultanbeyli’yi otuzuncu sırada değil, çıkabileceği en yüksek noktada görelim. Bütün imkânlarımızla, biz sizin arkanızda dimdik duracağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Külünk okul müdürlerinin soruları yanıtlandı ve yeni projeler üzerine konuşuldu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları