loading
close
SON DAKİKALAR

Ehliyet Sınav Sonuçları bugün açıklandı

Ehliyet Sınav Sonuçları bugün açıklandı
Tarih: 11.02.2012 - 22:17
Kategori: Eğitim

22 Ekim tarihinde yapılan Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sınav sonuçları açıklandı.

MEB tarafından senede 6 kez gerçekleştirilen ehliyet sınavının 5.si bu yıl 22 Ekim tarihinde yapıldı. 22 Ekim tarihli Motorlu Taşıt Sürücü Adayları Sınavı (MTSAS) sınav sonuçları için uzun süreli bir bekleyişe giren sürücü adayları ehliyet sınav sonuçları açıklaması ile adeta rahat bir nefes aldılar. Sınav sonuçları MEB resmi sitesi http://www.meb.gov.tr adresinden duyuruldu.

Ehliyet Sınav Sonuçları'nın her sınav sonrası sınav tarihinden yaklaşık 1 ay sonra açıklanması ise büyük tepki çekiyor. Yurt genelinde yapılan ehliyet sınavlarında sürücü adaylarının direksiyon sınavına girip giremeyeceğini belirleyen teorik sınav sonuçları, MEB tarafından geç açıklanınca adaylar da tepkilerini internet üzerinden dile getiriyor. MEB merkezlerini telefon yağmuruna tutan adaylar bugün sınav sonuçlarını öğrenerek sıkıntılarını az da olsa üzerlerinden atmış oldular.


Sürücü adayları, sürücü belgesi alabilmek için 25-26 Ekim tarihlerinde uygulamalı direksiyon sınavına tabi tutulacaklar. Ehliyet Sınav Sonuçları'na göre trafik, motor ve ilkyardım testlerinin üçünden de 70 ve üzeri puan alan adaylar direksiyon sınavına katılmaya hak kazandılar. Bu kategorileriden herhangi birinden veya ikisinden başarısız olan adaylar ise sadece başarısız oldukları bölümden sınava tabi tutulacaklar. Sınavı geçemeyen adaylar önümüzdeki bir sonraki sınav olan 6 Aralık sınavına başvurularını yetiştirmek sureti ile katılma hakkına sahipler.

Ehliyet Sınav Sonuçları açıklamasına göre sınavdan başarılı olan tüm adayları tebrik eder, bir sonraki sınava katılacak adaylara başarılar dileriz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları