loading
close
SON DAKİKALAR

'Ehliyet sınavında öğretmene darp' olayına Eğitim İş'ten tepki

'Ehliyet sınavında öğretmene darp' olayına Eğitim İş'ten tepki
Tarih: 07.12.2019 - 09:53
Kategori: Sendika

Eğitim İş: 1 No’lu Şube Başkanı İsa Kayadan, 1 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Motorlu Taşıtlar Sınavı’nda sınav komisyon başkanı olarak görevlendirilen öğretmen üyeleri Mehmet Yeni’nin sınavı kaybeden kadın sürücü adayın eşi ve yanındaki şahsın fiili saldırısına tepki gösterdi. ...

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) 1 No’lu Şube Başkanı İsa Kayadan, 1 Aralık Pazar günü gerçekleştirilen Motorlu Taşıtlar Sınavı’nda sınav komisyon başkanı olarak görevlendirilen öğretmen üyeleri Mehmet Yeni’nin sınavı kaybeden kadın sürücü adayın eşi ve yanındaki şahsın fiili saldırısına uğradığını açıkladı. Kayadan, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Ön koltukta emniyet kemeri takılı halde, rapor tanzim eden arkadaşımıza sürücü adayının eşi ve yanındaki şahıs tekme ve yumruklarla saldırmışlardır. Arkadaşımız bu saldırıda vücudunun çeşitli yerlerine darbe almışken ağız içinde 1 cm’lik yırtık meydana gelmiştir. Adli tıp kayıtlarına da geçmiştir.” dedi. 
 
“Aslında arkadaşımızı yaralayan vücudunun çeşitli yerlerine aldığı darbe değil öğretmenlik mesleğinin aldığı itibarsızlaştırma yarasıdır.” sözleriyle saldırıya tepki gösteren İsa Kayadan, “Mesleki gururunun, onurunun kırılması, küçük düşürülmesidir. Vücudundaki yaraların süre içinde iyileşeceğini düşündüğümüzde, kırılan gururunun, zedelenen onurunun nasıl iyileşeceğiyle ilgili ne yapılacağıdır. Toplumun her alanında gözle görülen yozlaşma, eğitimde de yaşanmıştır.” şeklinde konuştu. ‘Öğretmene Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nun bir an önce çıkartılması gerektiğinin altını çizen Kayadan,”Olay özelini değerlendirdiğimizde de sürücü kurslarının sınav süresince güvenlik çemberine alınması liyakat sahibi kimselerin çalıştırılması sıkı denetim sağlanması ve her sınav aracına bir kamera takılmasını talep etmekteyiz.Her türlü şiddetin karşısındayız ve sürecin takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları