loading
close
SON DAKİKALAR

Ek ödemeler emekliliğe yansıtılsın

Ek ödemeler emekliliğe yansıtılsın
Tarih: 11.02.2012 - 21:15
Kategori: Sendika

Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi talebiyle topladıkları dilekçeleri Ankara’da Başbakanlığa sunarken, diğer illerden de posta yoluyla gönderdi.

666 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (KHK) hükümetin iddiasının aksine ücret adaletsizliğini arttırdığını belirten BES’liler, insanca yaşanacak bir temel ücret istediler.

Ankara’da Kızılay YKM önünde toplanan BES üyeleri, Başbakanlığa yürüyerek hükümetin “Eşit işe eşit ücret geliyor” diye duyurduğu 666 sayılı KHK’nin geri çekilmesini talep ettiler. “Sadaka değil toplusözleşme” sloganı atan büro emekçileri, memurluktan atma cezası verilen arkadaşları Fatma Ekin Narin ve Turgay Akçay’a desteklerini taşıdıkları dövizlerle gösterdiler.

BES Genel Başkanı Osman Biçer, AKP hükümetinin KHK’lerle kamuyu sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiğini belirterek, “Kamunun Küçültülmesi Projesinde sona yaklaşılmıştır” dedi.

AKP’nin “memura toplusözleşme hakkı” diye başlattığı yasa değişikliği tartışmasının, 4688 sayılı mevcut yasayı bugünkü halinden daha da geri bir noktaya getirdiğini kaydeden Biçer, hükümetin kamu emekçilerinin iş güvencesini ve işçilerin kıdem tazminatlarını da kaldırmaya hazırlandığını söyledi.

Hükümetin ek ödemelere ilişkin farklılıkların ortadan kaldırıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Biçer, düzenlemenin sadece üst düzey bürokrat ücretlerini eşitlediğini söyledi. Biçer, “Yaklaşık 1 milyon 500 bin kamu emekçisinin ücretlerinde herhangi bir iyileştirme ya da ücret değişikliği gerçekleştirmemiştir. Aksine Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü gibi pek çok kurum çalışanının gelirleri düşürülmüş, hak kayıplarına neden olunmuştur. Binlerce 4-c’li emekçi bu düzenlemenin dışında tutularak haksızlığa uğratılmıştır” dedi. Maliye ve SGK çalışanlarının maaşlarının son 5 yılda yüzde 40-45 oranında eridiğini kaydeden Biçer, “İnsanca yaşayacak bir temel ücreti toplusözleşme masasında belirleyelim ve bu ücret emekli aylıklarımıza da yansıtılsın” diye konuştu.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de, 4688 sayılı Yasa’da yapılacak değişikliklere değindi. Grev hakkının yer almadığı, hükümete yakın sendikanın belirleyen olduğu bir değişikliğin kendileri açısından bir kıymeti olmadığnı söyleyen Özgen, böyle bir yasayı kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi. Hükümetin depremin acısı yaşanırken kamu emekçilerinin haklarını ilgilendiren KHK’ler çıkarmasının ahlaki bir çöküntünün göstergesi olduğunu kaydeden KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AKP’nin KHK’ler için gösterdiği çabayı Van’daki depremzedelerin sıkıntılarını gidermek için göstermediğini söyledi. Özgen, hem toplusözleşme hakkı, hem de üyelerine yönelik baskılara karşı, grevi öne çıkaran bir mücadele yürüteceklerini ifade etti.  Açıklamanın ardından ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması talebiyle toplanan binlerce dilekçe, bir heyet tarafından Başbakanlığa iletildi. (HABER MERKEZİ)

Büro Emekçileri Sendikası, ek ödemelerin emekli aylığına dahil edilmesi talebiyle başlattığı imza kampanyasında toplanan dilekçeleri Başbakanlığa gönderdi.

Talepleri ile ilgili olarak Basmane Vergi Dairesi önünde toplanan büro emekçileri, Basmane Postanesine kadar yürüdü.

Basmane Postanesi önünde açıklama yapan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, çalışırken almakta olduğu ücretler emekli aylığına dahil edilmeyerek, emeklilikte sefalet ücretine mahkum edilen kamu emekçilerine ödenen tüm ücretlerin emekli aylığına dahil edileceği bir düzenlemenin hayata geçirilmesini istediklerini belirtti. Sağlam, Kamu emekçilerinin iş güvencesinin, işçilerin kıdem tazminatının ve dolayısıyla emekli ikramiyelerinin de kaldırılacağının açıklandığını ifade eden Sağlam, “AKP, 2 Kasım gecesi gizlice ve sessizce tüm taraflardan kaçırarak 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’yi çıkararak ‘Eşit işe eşit ücret’ ilkesini hayata geçirdiği aldatmacasını duyurmuştur” dedi. BES Şube Başkanı Ramis Sağlam, hükümetin, kamu emekçileri arasındaki ücret adaletsizliğini büyüttüğünü, üst düzey bürokratlarına ulufe dağıtırken, memurlara da bir parmak bal ile haksızlıkların üstünü örterek, ücret uçurumunu KHK ile daha da büyüttüğünü söyledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları