loading
close
SON DAKİKALAR

Eker’den light sütlü tatlı

Eker’den light sütlü tatlı
Tarih: 11.02.2012 - 21:07
Kategori: Özel Haberler

2007’de sütlü tatlıların ambalajlanmış olarak market raflarına girmesini sağlayarak sektörüne öncülük eden Eker Gıda, light sütlü tatlı üretti.

Süt ve süt ürünleri konusunda 34 yıldır tüketicilerini lezzet ve kalite ile buluşturan Eker Gıda, 2007’den buyana market raflarından tatlıseverlere ulaşan sütlü tatlılarına yeni bir kategori  ekledi. 

Eker Gıda, light sütlü tatlı çeşitleri; keşkül ve supangle ile damak zevkine düşkün tatlı tüketicilerine sağlıklı ürünler sunmayı amaçlıyor.  Eker, yeni ürünleri light supanglede yüzde 34’lük, light keşkülde ise yüzde 41’lik bir enerji azalması sağlıyor.

150 gramlık ambalajları ile üretilen Eker light sütlü tatlıların raf ömrü, Eker’in diğer perakende noktalarına verdiği sütlü tatlıları gibi yine 21 gün. 

Eker light ürünlerinde, tatlılık derecesi aynı kalmak şartıyla glisemik indeks (gıdaların kan şekerini yükseltme hızı) değeri sofra şekerine göre çok düşük olan meyve şekeri olarak adlandırılan fruktoz kullanılıyor. Bu yöntemle de vücuda daha az şeker dolayısıyla daha az kalori alınması sağlanıyor. Yağ içeriği de azaltılan Eker light sütlü tatlılarında dolgu maddesi olarak kullanılan ve bir lif kaynağı olan polidekstroz ile de doygunluk hissi veriliyor.

Eker Süt Ürünleri AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker,  yeni ürünleri ile ilgili şunları söylüyor: “Eker light sütlü tatlılarında kullandığımız doğal tatlandırıcının şekere yakınlık dışında hiçbir özelliği olmaması ve tadının nötr olması bizim için çok önemli.  Fruktozu seçmemizin sebeplerini kısaca şöyle sıralayabiliriz; Enerjisi azaltılmıştır. Glisemik indeksi düşük, tatlılık derecesi yüksektir yani  çay şekerinden (sükroz) 1,73 kat daha tatlıdır. Diyabetikler için uygundur. Kalsiyum absorbsiyonu yüksektir. Nem çekme özelliği diğer şekerlerden daha hızlı iken, nemi dışarıya bırakma diğer şekerlere göre daha yavaştır. Bu nedenle de içinde bulunduğu besin maddelerine kalite, yumuşaklık ve doğal yoldan biraz daha uzun raf ömrü sağlar. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi light sütlü tatlılarımızı da Eker lezzeti, kalitesi ve güvencesi ile sunuyoruz.” 

Eker’in light sütlü tatlıları; konu ile ilgili tek yetkin kurum olan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün verdiği raporla “Diyabet hastaları için uygundur. Doktor tavsiyesi ve kontrolünde kullanılır” onayına da sahip bulunuyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları