loading
close
SON DAKİKALAR

Ekim ayında 36 kadın öldürüldü

Ekim ayında 36 kadın öldürüldü
Tarih: 02.11.2019 - 16:50
Kategori: Kadın

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ekim ayında 36 kadının öldürüldüğünü açıkladı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ekim ayına ilişkin verileri yayınladı.

Platformun yaptığı açıklamaya göre, bu ay işlenen kadın cinayetlerinin 8’i şüpheli ölüm olarak kaydedilirken, 17 kadının neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i ekonomik bahaneyle, 6’sı boşanmak istemesi, barışma isteğini reddetmesi, telefona cevap vermemesi gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

Platform, "Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp, şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor" açıklamasında bulundu.

Platformun paylaştığı veriler şöyle:

Ekim ayında öldürülen 36 kadının 14’ünün kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi, 8’i evli oldukları erkek, 6’sı birlikte olduğu erkek, 4’ü tanıdık veya akraba,  2’si baba, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek ve 1 kadın da kardeşi tarafından öldürüldü.

Kadınların 13’ü ateşli silahlarla, 6’sı kesici aletle, 3’ü boğularak, 2’si yakılarak, 1’i darp edilerek, 1’i yüksek bir yerden düşerek, 1’i kimyasal madde, 1’i de sert bir cisimle vurularak öldürüldü. Ve ne yazık ki 8’inin nasıl öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınların 22’si evinde, 1’i arabada, 2’si iş yerinde, 1’i de sokak ortasında öldürülmüştür. Öldürülen kadınların 1’i arazide, 1’i bahçede, 1’i denizde, 1’i mesirelik alanda, 1’i nehirde, 1’i otelde cansız bedenleri bulundu. 4 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilemedi.

Kadınların çalışma durumlarını tespit etmek ise çok zor. Önemli olan bu verinin de basın mensupları tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Ulaşılabilen veriye göre kadınların 5’i bir işyerinde çalışıyor, 2’si çalışmıyor ve 29 kadının çalışma durumu bilinemiyor.

Kayseri'de yaşayan Cevahir Çay, hakkında evden uzaklaştırma kararı aldırdığı evli olduğu erkek Mustafa Çay tarafından sokak ortasından bıçaklandı. Fail, yaralı Cevahir'in başında bekleyerek çevredekilerin yardım etmesini engelledi. Hastaneye kaldırılan Cevahir Çay öldü.

Ağrı'da 52 yaşındaki Saime Solmaz, kuma getirmesine izin vermediği bahanesiyle evli olduğu erkek Bünyamin Solmaz tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldü. O sırada faili engellemeye çalışan Saime Solmaz'ın kızı 5 çocuk annesi Keziban Kaya da babası Bünyamin Solmaz tarafından silahla öldürüldü. Fail ifadesinde "Kızımı vurup vurmadığımı hatırlamıyorum. Vurduysam o anda yanlışlıkla vurmuşumdur" dedi.

Kayseri'de yaşayan 27 yaşındaki Gizem Vural Dik, evli olduğu erkek 32 yaşındaki Mehmet Dik tarafından evde başından ateşli silahla vurularak öldürüldü. Gizem'in geçtiğimiz ay yaptığı sosyal medya paylaşımında evli olduğu erkek tarafından öldürülmeye çalışılan Kezban Ç.'nin isyanını paylaştığı ortaya çıktı.

İzmir'de yaşayan ve güzellik salonu işleten 32 yaşındaki Birgül Bilal, eskiden birlikte olduğu erkek İ.Ç. tarafından ateşli silahla öldürüldü. Fail, Birgül'ün kardeşi 29 yaşındaki Songül Bilal'i de yaraladıktan sonra intihar etti.

İstanbul Haliç'te kimliği henüz belirlenemeyen 40-45 yaşlarında bir kadının cansız bedeni bulundu. Yapılan inceleme sonucunda bedenin İsveç’ten gelen 43 yaşındaki Alexandra Köppel’e ait olduğu ortaya çıktı.

İzmit'te yaşayan 36 yaşındaki Ayşe Acar, 3 ay önce boşandığı erkek Kerem Tuğral tarafından doğalgaz abonelik işlemi sırasında beklerken ateşli silahla öldürüldü.

İstanbul'da yaşayan Gülce Tokyol, İstanbul'da metro çıkışında tacize uğradı. Şikayet için gittiği karakolda polisler "bir şey çıkmaz" diyerek geri çevirince Gülce Tokyol diğer kadınları uyarmak için durağa afiş astı.

Burdur'da Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde okuyan kadınların bir süredir eğitim görevlisi tarafından cinsel ve sosyal medya tacizine ve cinsel saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı. YÖK, farklı üniversitelerden toplam 14 taciz iddiasını görüştüğü Disiplin Kurulu Toplantısı'nda akademisyenin kamu görevinden çıkarılmasını teklif etti.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi bir kadın, kampüs yakınında bir yolda yürürken kimliği henüz tespit edilemeyen bir erkek tarafından cinsel tacize uğradı.

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde bir kadın öğrenci, 34 yaşındaki Aykut Y. tarafından cinsel tacize uğradı.

Çocuk istismarları sürüyor

Arnavutköy'de 14 yaşındaki bir çocuk defalarca 35 yaşındaki Cafer Ç. tarafından defalarca istismar edildiği ve istismarcısı ile zorla dini nikah ile evlendirildiği  ortaya çıktı. Fail Cafer Ç., "reşit olmayan kişi ile birlikte olmak" suçundan tutuklandı.

İstanbul'da 14 yaşındaki çocuk annesiyle birlikte metrobüste seyahat ederken, 21 yaşındaki İlker D. tarafından cinsel tacize uğradı. İlker D., İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada "çocuğa cinsel istismar" suçundan hapis cezası ile yargılanacak.

Kocaeli'nde yaşayan 16 yaşındaki R.G., 18 yaşındaki E.C. tarafından kendisine zorla alkol ve uyuşturucu kullandırtıldı. R.G.'nin E.C. tarafından defalarca istismar edildiği ve rızası dışında başka erkeklerle beraber olmaya zorladığını öğrenildi. R.G.'ye istismarda bulunan 11 kişi gözaltına alındı.

Ankara'da istismara uğramasının sonucunda yaşadığı travmasını atlatması için kursa başlayan 17 yaşındaki çocuk, 38 yaşındaki saz öğretmeni E.M. tarafından istismar edildi.

Antalya'da yaşayan 17 yaşındaki Y.G.'yi tehditle istismarda bulunan ve başkalarıyla para karşılığı zorla başka erkeklerle ilişkiye zorlayan 22 yaşındaki B.S. ve Y.G.'yi istismar eden C.D. (29), R.G. (26), R.Ş. (22), H.E. (24), İ.E. (26), İ.K. (23) ile M.E. (23) gözaltına alındı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları