Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk Telekom'da yüzde 55 hissesi bulunan OTAŞ'ın Türk Telekom'a kredi veren bankalar tarafından oluşturulacak bir ortak girişim şirketine devredilmesini onayladı. Buna göre OTAŞ hisseleri bankaların kuracağı şirkete geçecek.
Kapalıçarşı esnafının bir bölümünün, işlerin düşmesi ve maliyetin artması üzerine Karadağ'ın önemli turistik merkezleri içerisinde yer alan Budva'ya taşındığı öğrenildi. Dükkanların kiralarının dolar ve altın üzerinden alınmasının bu durumda etkili olduğu savunuluyor.
ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan, gelişmekte olan ülkeler para birimi uzmanı Prof. Dr. Steve Hanke, Türkiye’de resmi olarak en son yüzde 15.85 olan yıllık enflasyonun gerçekte yüzde 80 olduğunu öne sürdü.
Çarşamba günü yapılacak EPDK toplantısında yeni elektrik tarifelerinin belirlenmesi bekleniyor. 1 Ağustos'ta konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 14 yapılan elektrik tarifeleri döviz kurundaki ve doğalgazdaki artış sonrası tarifeler değişebilir.
Bayram tatilinin ardından güne 6 lira seviyelerinde başlayan dolar yükselişe geçti.
Bu yılın ilk yarısı itibarıyla batık kredilerin 74 milyar TL ile dramatik boyutlara ulaştığı ifade edildi. Bankaların, icra yoluyla elde ettiği gayrimenkullerle emlak zengini olduğu ileri sürüldü.
Merkez Bankası son dönemde karşılıksız para bastığı yönündeki iddialara yanıt verdi.
Toplamda 7.6 milyon emekli maaşını aldı. Ödeme günü 26-27-28 Ağustos olan 2.5 milyon emekliye de yarından itibaren ödeme yapılacak.
Vergi borçlarının yapılandırılmasına yönelik düzenlemeden faydalanmak isteyenler için süre 27 Ağustos Pazartesi doluyor.
Yıllık enflasyon oranının yüzde 15’e çıktığı Türkiye’de üreticilerin yıllık kazancı ancak yüzde 11.7 arttı. Çiftçilerin yıllık kazancı ancak 3 bin 380 dolara ulaşıyor.
Dolar karşısında kaybettiği değerle son zamanlarda tarihi rekorlar kıran Türk Lirası, Arjantin Pezosu’nun ardından “gelişmekte olan ülkeler” arasında para birimi en değersiz ikinci ülke olarak yer aldı.
Hükümet, artan konut stoku nedeniyle zor durumdaki inşaat sektörünü kurtarmak için gayrimenkul sektörü hakkında yeni düzenlemeler yapacak. Konu ile ilgili olarak yabancıya ev satışları ihracat olarak sayılacak.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Elde kalan 400 kilogram üzeri canlı erkek sığırı kilogramı 15 liradan, toklu küçükbaşı 14 liradan alacağız" dedi.
Ticari gayrimenkulde danışmanlık hizmeti veren JLL Türkiye’nin ‘Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu’ yayınlandı. Raporda Türkiye’de 43 yeni AVM'nin daha açılacağı belirtiliyor.
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, büyük mağazaların ve AVM'lerin bayram indirimi aldatmacasının ardından sırada sezon sonu indirimi aldatmacası olduğunu savunarak, vatandaşların alışveriş yaparken fuzuli masraflardan kaçınmasını istedi.
Yurt içinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu günde, uluslararası piyasalarda dolar/TL, güne yükselişle başladıktan sonra 6.1160'tan işlem görüyor.
Türkiye’de yeme-içmeye de barınma ve eğlenceye de Avrupa’ya göre maaşın daha büyük kısmı harcanıyor.
Denizbank'ın hakim ortağı Rus Sberbank, Türkiye'deki iştirakinin yıl sonuna kadar satışı hakkında Dubai merkezli Emirates NBD Bank ile bağlayıcı anlaşma imzalandığını duyurdu.
Türkiye, yatırımda cazibesini yitirdi. TL’deki hızlı değer kaybının önüne geçecek somut adımlar atılmadığı takdirde ülkeden giden sermayenin artacağı belirtiliyor.
Yurt içinde Kurban Bayramı tatili nedeniyle piyasaların kapalı olduğu günde, uluslararası piyasalarda dolar/TL, güne yükselişle başladıktan sonra 6,0750'den işlem görüyor.
Türk Lirası’ndaki hızlı değer kaybı ve faizlerdeki yükseliş nedeniyle özel bankaların kredi büyüme hızı yüzde 1’in altına kadar düştü.