Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin, "Yeni sistemi kurup Türkiye'nin gelecekle ilgili o uzun yolculuğa çıkması lazım. Ekonomik anlamda da son derece öngörülebilirlik ve sürdürülebilirlik anlamında olumlu bir adım" dedi.
Bugüne kadar 14 şeker fabrikasından 4’ünün satış ihalesini tamamlayan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bugün de Erzurum, Turhal ve Ilgın şeker fabrikalarının ihalesini gerçekleştirecek.
İşsiz sayısı 2018 yılı Ocak döneminde 576 bin kişi azalarak 3 milyon 409 bin kişi oldu. İşsizlik oranı yüzde 10,8 seviyesinde gerçekleşti.
CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, köy ve kasabaları ziyaret ederek, patates üreticileri ve halkının sorunlarını dinledi. Ömer Fethi Gürer, çiftçilerin banklara olan borçlarının 15 yılda 17 kat arttığını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kırmızı ette sürekli spekülatif fiyat artışlarının olabildiğini belirterek, "Bu konuda gerekli önlemleri alacağımızdan emin olabilirsiniz" dedi.
Türkiye son 5 yılda 1.1 milyar dolarlık tohum ithal etti. Ziraat Mühendisleri Odası, yerli tohumun sadece buğdayda kaldığına, onun da yüzde 50’sinin yerli olduğuna dikkat çekti.
Hükümet geçen hafta alelacele ihalesini yaparak 330 milyon liraya Tutgu Gıda adlı şirkete sattığı Kırşehir Şeker Fabrikası’nın deposunu boşaltmak için de harekete geçti.
Hükümetin ormanlardaki dikili ağaçların satılmasına, ormanlara yeraltı depoları ile balık tesisleri kurulmasına izin veren düzenlemeleri, madencileri de cesaretlendirdi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, akaryakıt fiyatlarındaki artışla ilgili "Kurumlarımıza şu çağrıda bulunmak istiyorum, bu dalgalanma dönemlerinde biraz sabretmelerini biraz beklemelerini öneriyorum. Zam yapmada bu kadar acele etmemelerini öneriyorum" dedi.
Abdullah Gül, teknolojiye dair konuşurken yapay zeka konusuna değindi ve "Devletleri yönetenler, geleceği, problemleri görerek tedbir alması gerekir. Büyük istihdam problemleri ortaya çıkacak, büyük işsizlik çıkacak" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Siemens ile 10 adet yüksek hızlı tren için sözleşme imzaladı. Sözleşme bedeli yaklaşık 340 milyon euro (1 milyar 700 milyon lira).
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kurlardaki yükselmenin düşeceğini ve Türkiye ekonomisinin büyümeye devam edeceğini dile getirdi.
Benzinin litresine bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 16 kuruş zam geldi. Bu zam son üç günde akaryakıta yapılan üçüncü (2 defa motorine bir defa benzine) zam oldu.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, döviz ve petrol fiyatlarındaki artış hakkında yaptığı yorumda dalgalanmaların olduğunu söylerken "Hepsi yatışacak" dedi. Ağbal, 'bu gelişmelerin hızlı bir şekilde bertaraf edileceğini' belirtti.
Doğan Holding, medya kuruluşlarının ardından D&R'ı da satma kararı aldı. KAP'a gönderilen açıklamaya göre D&R'ın 440 milyon liraya satışı konusunda Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye ile ön protol imzalandı.
Uluslararası piyasalarda ilk işlemlerde dolar/TL güne 4.1135 seviyesinden başladı. Euro/TL ise 5.0745'ten işlem görüyor.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, dolardaki yükselişi "Hangi bünyelerde, hangi hasarları yarattığını bilmiyoruz ama son derece sıra dışı bir dönem yaşıyoruz" ifadesiyle yorumladı.
Galatasaray'ın merakla beklenen Florya arsasının kazananı Öz Er-ka İnşaat oldu. Satış toplam geliri 2 milyar 250 milyon lira olarak teklif edildi. Şirket payı olarak ise 832 milyon 500 bin TL taahhüt edildi. Bu gelirden Galatasaray'a düşecek pay yaklaşık 238 milyon TL.
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün teşkilat ve görevleri hakkında kanun tasarısı üzerine konuştu.
Dövizde yaşanan yükseliş ve petroldeki artış içeride akaryakıt fiyatlarına olumsuz yansıyor. Motorin fiyatlarına bir gün arayla iki ayrı zam geldi.
Dün 4.1938 ile zirvesini gören dolar/TL bu sabah ilk işlemlerde 4.1400 seviyelerinden güne başladı. Euro/TL ise 5.1210'dan işlem görüyor.