Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bankalara kredi borcu olan gerçek kişi sayısının 30.9 milyon olduğunu açıkladı.
Moody's, yüksek fonlama maliyetleri nedeniyle Halkbank'ın yerel para cinsinden mevduat ve yabancı para cinsinden kıdemli teminatsız borç notlarını Ba1'den Ba2 seviyesine düşürdü.
Dolar/TL veri gündemi bakımından daha sakin geçecek yeni haftaya yatay hareketle 3.86 seviyesinde başladı.
Bütçeden nereye harcandığı bilgisi paylaşılmayan örtülü ödenekten 1.7 milyar lira, temizlik, özel güvenlik hizmet alımları için 23.2 milyar lira, kiralar için 2.1 milyar lira çıktı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bütçesinde konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, konuşmasına AKP’nin talan ve yağma politikasını eleştirdi.
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, hükümetin 2019’daki yerel seçimlerle, Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerine bir yıl kala, büyük deprem riskini gündeme getirerek, rant ve harcama kapısını aralamaya hazırlandığını söyledi.
Meclis bütçe görüşmelerinde Enerji Bakanlığının 2018 yılı bütçesine ilişkin söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, enerji de gelinen noktaya değinerek AKP’nin Milletin enerjisini tükettiğini belirtti.
Türkiye, 2010-2016 döneminde 170 ülkeye 21 milyar dolarlık mali yardımda bulundu. Bu dönemde en büyük resmi kalkınma yardımı 13 milyar 666 milyon dolarla Suriye'ye yapıldı.
Erdoğan’ın ‘işgal ve terör devleti’ dediği İsrail ile Türkiye’nin ticareti AKP döneminde dörde katlandı.
İşkur, yılın 11 ayında kayıtlı işsiz sayısının 2 milyon 604 bin, başvuru sayısının da 4 milyon 206 bin kişi olduğunu açıkladı. Kayıtlı işsiz sayısı kuruma göre bir ayda 352 bin arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos, Eylül ve Ekim aylarını kapsayan Eylül dönemi işsizlik rakamlarını açıkladı.
İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, TÜRSAB ve Booking.com arasında görülen davada çarpıcı bir karar verdi. Mahkeme, TÜRSAB’ın bir hafta içinde 500 bin TL’lik teminat mektubu getirmesini istedi.
Merkez Bankası geç likidite penceresi faizini yarım puan artırarak yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e çıkardı.
Ülkemiz gıda ürünlerinin ithalatında 2017 yılının ilk 9 ayında rekora koştu. Gümrük vergisi düşürülerek gerçekleştirilen gıda ürünleri ithalatına 9 ayda 1.18 milyar dolar harcayan Türkiye, bu dönemde 4.9 milyon ton gıda ürünü ithal etti.
Ziraat Bankası Çin devlet bankasından 600 milyon dolarlık üç yıl vadeli kredi aldı.
Halk Bankası’nın, 2016’da yakın izlemeye aldığı 100 hesaptan 10’unun ve her 100 liranın 25.5 TL’sinin tahsil olanağı kalmadı. Sayıştay, oranların oldukça yüksek olduğunu ifade ederek alacakların tahsili için önlem alınmasını istedi.
ABD Merkez Bankası politika faizini, 25 baz puan artırarak yüzde 1,25 - 1,50 aralığına yükseltme kararı aldı.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Bitcoin'le ilgili olarak 'Bu spekülasyondan uzak durmalı. Bitcoin fiyatı aniden aşırı derecede yükselebileceği gibi daha sonra çöküşe de geçebilir' açıklaması yaptı.
CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın Merkez Bankası’nın yayınlamış olduğu yılın son Finansal İstikrar Raporu’na göre vatandaşın borç yükü altında olduğu belirtti.
PÜİS'ten yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzin grubuna zam geliyor.
Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, yüzde 13’e ulaşan yıllık enflasyon için 'Yüksek enflasyon kul hakkıdır' dedi. Yılmaz, 100 liranın satın alma gücününün de 35 liraya kadar düştüğünü belirtti