SGK, ölen babasından kalan maaştan pay alabilmek için eşinden boşanan ancak birlikte yaşamaya devam eden kadınların, anneleri tarafından ihbar edildiklerini açıkladı.
İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin kararına göre, İstanbul'da 350 gram sade pide 1 lira 80 kuruşa satılacak.
Kıdem tazminatında yeni sistem netleşiyor. Çalışanlar fondaki birikimlerini isterse ihtiyacı oldukça parça parça, isterse de toplu olarak bir seferde çekebilecek. Bakan Müezzinoğlu, ‘Erken çekim ihtiyacı varsa çekecek’ dedi.
Borsa İstanbul'un rekor kırdığı gün, Koç Holding ve Sabancı Holding aile hisselerinden bir kısmını satışa çıkardığını bildirdi.
CHP Bursa Milletvekili Ziraat Mühendisi Orhan Sarıbal; 'AKP hükümeti Meclis’e getirdiği Kanun Tasarısı ile 750 bin ailenin geçimini sağlayan zeytinlikleri ranta açmayı hedefliyor.' dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, üretici kooperatiflerinin üreticinin emeğinin korunması amacıyla oluşturulduğunu ancak son dönemde üreticiyi kaderine terk eden süreçler yaşandığını belirtti.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dün Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla imzalanan ortak bildiriyi yorumladı.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın 4 yıl içinde tamamlanması planlanan Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesi ile ilgili verdiği soru önergesini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yanıtladı.
Kalkınma Bakanlığı, piyasalarda yaşanan dalgalanma nedeniyle ‘mega projeler’de finansman sıkıntısıyla karşılaşılabileceği uyarısında bulundu.
CHP Balıkkesir Milletvekili Ahmet Akın, AKP hükümetinin 'üretim reformu' olarak sunduğu tasarıya ilişkin olarak 'Tasarı meralarımızın ve zeytinliklerimizin talan edilmesine yol açacak hükümler içeriyor.' dedi.
CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, kıyı, mera ve zeytinliklerin imara açılmasıyla ilgili olarak 'Üretim reformu diye gelen tasarı, zeytinlik, kıyı ve meralarda yapılaşmaya yol verecek maddeleriyle üretim deformasyonuna dönüşmesin' dedi.
Türkiye'nin önemli domates pazarlarından Irak domates ithalatını durdurduğunu açıkladı.
Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) bu gece yarısından itibaren motorine 8 kuruş zam beklendiğini duyurdu.
Yeni haftanın ilk gününde Dolar 3.5783 liradan, Euro da 4.0083 liradan işlem görüyor.
Yurtdışından gelen tarım ürünlerine Diyarbakır karpuzu da eklendi!
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, çay sektörünün sorunlarıyla ilgili olarak CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtladı.
Hükümet zeytinliklere sanayi tesisi yapılmasına kapı açacak yeni bir 'torba tasarıyı' Meclis’e sundu. Tasarıya göre, zeytinlikler 'uygun' bulunması halinde sanayi yatırımına açılabilecek.
Hükümetin hazırladığı kıdem tazminatı fonu taslağına göre asgari ücretli bir işçinin her ay hesabına yatması gereken 148 liralık kıdem tutarı 106.6 liraya düşecek.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yıl sonunda işsizlik oranını tek haneli rakamlara indireceklerini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ‘Kıdem tazminatı yüktür, prangadır. Reel sektör için tehdit unsurudur’ dedi.
Ekmek fiyatları bundan böyle Fırıncılar Odası tarafından değil, devletin oluşturacağı yeni bir komisyon tarafından belirlenecek.