loading
close
SON DAKİKALAR

Ekonomist Mustafa Sönmez: Tüketici güveni tüm yılların en dibinde. Bu da 23 Haziran sandıklarına kesin etki edecektir

Ekonomist Mustafa Sönmez: Tüketici güveni tüm yılların en dibinde. Bu da 23 Haziran sandıklarına kesin etki edecektir
Tarih: 28.05.2019 - 12:53
Kategori: Ekonomi

Ekonomist Mustafa Sönmez, Ekonomik Güven Endeksi'ndeki düşüşle ilgili "2008-2009 krizinden bu yana bu kadar düşmemişti. Özellikle tüketici yani seçmen güveni tüm yılların en dibinde. bu da 23 Haziran sandıklarına kesin olarak etki edecektir" dedi.

TÜİK bugün mayıs ayına ait Ekonomik Güven Endeksi verilerini açıkladı.

Ekonomik Güven Endeksi, önceki aya göre yüzde 8,5 oranında azalarak yüzde 77,5'e geriledi. 

TÜİK verilerini Twitter hesabından değerlendiren ekonomist Mustafa Sönmez, "Tüketici yani seçmen güveni tüm yılların en dibinde. Bu da 23 Haziran sandıklarına kesin olarak etki edecektir" ifadelerini kullandı.

Sönmez'in değerlendirmesi şöyle:

"Bir "BiRleşik endeks" olan Ekonomik güven endeksi, Nisan 'da 84,7 iken, Mayıs'ta %8,5 oranında azalarak 77,5 oldu. SEÇMEN NABZI da sayılan bu sert azalış, tüketici,imalat sanayi, hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki düşüşlerden kaynaklandı.

Ekonomik güven endeksi, 2008-2009 krizinden bu yana bu kadar düşmemişti. 2018 ekim ayındakine yakın olarak 2019 Mayıs ayında endeks sert bir iniş gösterdi. Özellikle tüketici yani seçmen güveni tüm yılların en dibinde. bu da 23 Haziran sandıklarına kesin olarak etki edecektir."

Mustafa Sönmez, TÜİK'in 2017 verisine göre İstanbul nüfusunun yüzde 20'sinin yoksulluk sınırının altında yaşadığını belirterek, Ekrem İmamoğlu'nun sosyal belediyeciliği anlatması gerektiğini vurguladı. 

Sönmez, "TÜİK, 2017 verilerine göre, İstanbul'da yoksulluk sınırı 12 bin 301 TL. Yaklaşık 3 milyon kişi, yoksulluk sınırı altında yaşıyor. Bu da İstanbul nüfusunun %20'si demek. Yoksulluğu azaltmada sosyal Belediyeciliğe çok iş düşecek. Şimdiden bunları anlatmalı @ekrem_imamoglu.

TR'de, asgari ücretin 1/3'ü kadar geliri olmadığı test ile kanıtlanmış , "yeşil kartlı" 8,3 milyon yoksulun % 7'si İstanbul'da yaşıyor. İstanbul, G'doğu illeri kadar yoksul barındıran bir metropol ayıbına sahip. Bu ayıp, sosyal belediyecilikle kaldırılmalıdır."

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları