loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimindeki yol haritasını açıkladı: Herkes bilsin, kurdukları yağma düzenini değiştireceğiz

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimindeki yol haritasını açıkladı: Herkes bilsin, kurdukları yağma düzenini değiştireceğiz
Tarih: 22.05.2019 - 11:25
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu 23 Haziran'da yeniden yapılacak seçim için yol haritasını açıkladı.

Seçilmiş Istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Imamoğlu, 23 Haziran seçimleri için belirlediği "yol haritasını", Şişli'deki bir otelde düzenlenen "Kampanya Koordinasyon Toplantısı'nda açıkladı. Toplantıya, CHP Istanbul Il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda milletvekili, belediye başkanları, eski siyasiler ile partililer katıldı.
 
"Her şey çok güzel olacak" sloganının esin kaynağı 13 yaşındaki Berkay Gezgin ve İmamoğlu'nun seçim otobüsünü kilometrelerce takip etmesiyle sosyal medyada büyük ilgi gören 71 yaşındaki Müzeyyen Şahpaz da toplantıda hazır bulundu.
 
Ekrem İmamoğlu'nun konuşması şöyle:
"-31 Mart'a giderken iktidarın bir numarası vardı. Başarısızlıklarını örtmek için 31 Mart seçimlerine başka anlamlar yüklemey çalıştıklarını, beka meselesi ortaya attıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Ama vatandaşımız beka meselesi yerel seçimin konusu olamaz, ben en iyi hizmet verecek olan kişiyi seçerim dedi. Oyunu boşa çıkardı, iktidara çok net mesaj verdi. Ankara'da, Antalya'da, Mersin'de, Adana'da, Artvin'de, Ardahan'da, İstanbul'da verdi. Seçmen rakip partileri düşman gibi göstermeye son ver, dedi. Belediyeciliği yapamıyorsan bırak yapabilecek olan gelsin, dedi.
-İktidar vatandaşın o kıymetli mesajını almamak için direniyor. Özellikle 31 Mart gecesi AA'nın veri akışını kesip 'seçimi kazandık' diye ortaya düştüklerinden beri direniyorlar. Rakibim kaybetmesine rağmen 'gönül belediyeceliği kazandı' afişi asarak direndi. Öyle bir direnç ki sanki geçici bir makamı değil de mallarını mülklerini kaybetmişler gibi üretilen bahanelerin haddi hesabı yok. Hep birlikte izliyoruz.4 oy atıldı zarfa. Sadece birinin geçersiz sayılmasına gerekçe bulmak için atmadıkları takla kalmadı. Son açıklamayı da duydunuz. AK Parti'ye oy vereceğini anladıkları seçmenlere büyükşehir pusulası verilmemiş diye bahane uydurdular. O sandıklarda görev alan AK Partili kardeşlerimi yoklarmış gibi komik bahaneler üretiyorlar. Allah kimseyi bu tür ifadeler kullanmak mecburiyetinde bırakmasın. 
İddialarına ne acı ki kimse de inanmıyor. Yüz ifadelerine baktığımda görüyorum, kendileri de inanmıyor. Öyle şeylere başvurdular ki... 3-4 yaşındaki çocuklara çaldılar dedirterek kampanya yapmaya çalıştılar. Kendi sandık görevlilerinin aklına hakaret etmeye vardırdılar işe. Toplumun ahlakının bunu takip ettiğinin farkındayım. Mızıkçılığın da bir sınırı var. Normal koşullarda iktidarın bu sözlerine gülüp geçilir ama cevap veriyoruz. Kimse demokrasin ve sandıktan umudunu kesmesin, başka yollara tevessül etmesin isitiyoruz. 23 Haziran'da yine sandıktan başka çare olmadığını tüm Türkiye'ye ispat edeceğiz. 23 Haziran'da bayram yerine gider gibi, neşe içinde sandıklara gideceğiz. İstanbul ve Türkiye'nin demokrasiyle yeniden buluşmasını sağlayacağız. O sandık vicdan, haysiyet, adalet sandığı olacak. O sandıktan oy pusulası değil hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran'da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak.
-31 Mart gecesi AA'nın şalteri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen AK Partili, MHP'li hemşerim olduğunu biliyorum. 31 Mart seçiminden sonra yapılan büyük haksızlığı siz yapmadınız. Hiç bir sözümüz sizin üstünüzde değil. Gelin bu büyük ayıbı hep birlikte düzeltelim, siz de bize katılın. Bu bir demokrasi mücadelesi. Tüm İstanbullular akıllarının ve kalplerinin gösterdiği yoldan gidecek.
Kampanyamızın strateji belli. Stratejimizi İstanbullular yazıyor. Gencecik bir evladımız otobüsün peşinde 1,5 km koşuyor, 'her şey çok güzel olacak Ekrem abi' diyor. Bu kampanyayı Berkay'lar yazıyor. Bu bütün Türkiye'de yankılanıyor. Bir amcamız geliyor karşımıza diyor ki 'Evladım bu israf düzenine son ver' diyor. Biz İstanbulluları dinliyoruz, onların çizdiği yolda ilerliyoruz. 
YSK kararıyla herkes net olarak gördü. İstanbul'da israf düzeninden yararlananlar hak, hukuk, adalet tanımıyor. Bu düzen sadece bir avuç insan için var. Küçük azınlığın çıkarına İstanbul'un tüm kaynaklarını kullanıyorlar. Bu düzen gün geliyor ananızın ak sütü gibi helal olan mazbatanızı elinizden alıyor, gün geliyor yeşil alanlarını talan etmek için, ihale yolsuzlukları olarak karşımıza çıkıyorlar. İBB'de binlerce makam aracı tahsisi olarak karşımıza çıkıyor. İsraf düzeni kuranların, kendilerine yakınlarına kaynakları aktararak kendini gösteriyor. Bu düzeni değiştirmedikçe, halkın emrine bu kurumlar girmedikçe İstanbul'un yüzü gülmeyecek. O yüzden sorumluluğumuz çok büyük. 
Her şey çok güzel olacak, diyenleri fişlemeye çalışıyorlar. Bazen gazetecileri linç etmeye çalışıyorlar. Kampanyamıza bağış yapan genç kızı yaralamaya çalışıyorlar. 
2014-2019 arası belediyenin borçu 4 kat arttı. Yıllık faiz yükü 8 kat arttı. Bütçe açığı 5 yılda 20 kat arttı. 2016 milyondan 4 milyara çıktı. Web sitesi için 80 milyon lira harcamışlar. Bu paraya ülkedeki tüm belediyelerin sitesini yaparız. 
İBB'de tek bir müdürlük hayata geçmemiş projelere 226 milyon TL para vermiş. Bu ne büyük israf. İstanbullunun 16 milyonun vergilerine yazık günah değil mi? Bu israf düzenini hep birlikte değiştireceğiz. 
 
 
İBB o bir avuç azınlığın malı mülkü değil herkes bilsin. Biz halkız. 
Bizler AK Parti, MHP, HDP, BBP, DYP, Saadet Partisi, TKS seçmeniyiz. Bizler İstanbul halkıyız. Kurdukları yağma düzenini değiştireceğiz. -Bizim belediyeciliğimizde kimse İBB kaynaklarını haksız kazançlarına kullanamayacak. 
İsraf düzeni değiştiğinde adil, yeşil İstanbul hedeflerine ulaşmamız hızlı olacak. Mazbatamız haksız yere elimizden alınana kadar 18 gün görev yaptım. 18 günde bizi nasıl kıskandıklarını görüyorsunuz 1008 günde çatlarlar. Suyun yönün aldık 18 gündük vatandaşın yoluna çevirdik. Su indiriminin belediyeden geçmesini sağladık. İstanbullu her aile sadece 540 TL tasarruf edecek yılda. Öğrenci akbili indirimiyle 2 çocuklu bir ailede 1080 TL tasarruf edildi.
-Hem resmi hem dini bayramlarda halkımız ücretsiz ulaşıma kavuştu. Bunları 18 günde başardık, düşünsenize 5 yılda neler yaparız? Kıskanma çalış, senin de olur. Bir de kopya çekiyorlar. Rakibimiz dün akşam muhtemelen otobüsçülere konuşuyor, 'indirimden zararınız olmayacak' diyor. Benim şubat ayındaki konuşmamın bire bir aynı. 
 
-5 milyon genç okulu bıraktı. Bayrampaşa'da Cebrail isimli genç imkanı olmadığı için okuyamadı. İşportacılık yapıyordu. Utandım. Arkadaşlarımız ilgilendi, 3,5 ayda ortaokul diplomasını aldı. Bu şehrin Cebraillerine sahip çıkacağız. 
İstanbul'un yol haritasında önceliğimiz kent yoksulluğuyla mücadele olacak. Gelir ve gider bütçemizi, akılcı poltikalarla yöneteceğiz. Yılda 5 milyar TL yeni kaynak belediye bütçesine eklenebilecek. İhtiyacı olan ailelere yardımda bulunacağız. Hiç geliri olmayan her aileye ekmeğini de, sütünü de vereceğiz. İçme suyunu da vereceğiz. Vatandaşın yanında duracağız. Sosyal politikalar sosyal demokrat anlayışın, halkçı belediyeciliğin gereğidir. Bu yardımlar İBB bütçesinin sadece 1.9'una tekabül ediyor. Çocuklarımızın eğitimden, güvenliğine tüm sorunlarını çözmek için yüzlerce uzmandan oluşan ekibimle gece gündüz çalışacağız. Umudum asla tükenmeyecek. 
Hiçbir yönetici parmağını gösterip had bildiremez. Vatandaş had bildirir. Yani biz haddimizi bileceğiz. İstanbul'u yeşiline, suyuna, kültürüne sahip çıkmak için seferber olan halkına, İstanbul Gönüllülerine bakıyorum umudu görüyorum. 
Bu şehirde yaşayan heresi kucaklayacağım. Bu şehirdeki herkes vatansever. Benim 82 milyon vatansever insanım var bu ülkede. Bu sürecin sonunda birbirimizi daha çok seveceğiz. Yıldızlar zifiri karanlıkta daha çok parlar. İstanbul'un arka mahallerinde dolaşırken karanlıkta parlayan milyonlarca yıldız görüyorum. Benim umudum hiç tükenmez. İktidar partisini yapamadıklarını hep birlikte yapacağız. Asla vazgeçmeyeceğiz.
 
 
İstanbul'un çocuklarının iyi eğitim almalarını istiyorum. Neden kıyı mahallelerin çocukları yarışıa 100 metre geriden başlasın. Ben oradaki ailelerin kardeşi olacağım. Biz bu seçimi yeniden kazanacağız. 
-CHP, İYİ Parti, hepimiz çalışacağız. Bizden kaçana sarılacağız. Benden kurtulamazsın. 
-Nasıl mağdur edildiğimizi anlatacağız. Yalanlara kapılmayın. Şu ülkede gazete ne yazmış.. Geçin. Sakın susmayın, konuşun herkes konuşsun. 
Biz kavgayı bitiren olacağız.Ayrıştıran değil sakinleştirip, yatıştıran oalcağız. Vatandaş hepimize umut bağlamış, bizlerden çok şey bekliyor. Tüğrkiye'nin her yerinden belediye başkanı arkadaşlarım buraya gelmiş, hepsine teşekür ediyorum. Önceki sloganımızı değiştirerek kullanacağız, 'İmamoğlu varsa umut var' diyeceğiz.
Ülkemizin demokrasi tarihine damga vuracağız. Vatandaştan başka kimseden talimat almayacağız. Siz anladınız. Yalnızca vatandaşın taleplerine göre hareket edeceğiz. Particilik değil belediyecilik yapacağız. Halkçılık, cumhuriyetçilik, Cumhuriyet Halk Partililik budur.
-Bu yolda yalnız yürümediğimi biliyorum, tüm cesaretim ondan. 82 milyon insanın duasıyla yürüdüğümün farkındayım. En karanlık saatler şafaktan hemen öncedir. 
 
 
İstanbullular şehri bize meanet etti, emaneti haksızca elimizden aldılar. Ama bilsinler ki 23 Haziran'da o emaneti geri almaya geliyoruz. Önümüzdeki dönemde İstanbul İttifakı olarak haksızlıkları kabul etmeyenler olarak yine başaracağız, yine kazanacağız. İsraf dönemi bitecek."
 
 

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları