loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: 31 Mart-18 Nisan arası dönemi inceliyoruz. Kamuya zarar veren işlem yapıldıysa duyuracağız, hukuki işlem başlatacağız

Ekrem İmamoğlu: 31 Mart-18 Nisan arası dönemi inceliyoruz. Kamuya zarar veren işlem yapıldıysa duyuracağız, hukuki işlem başlatacağız
Tarih: 19.04.2019 - 14:39
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'de, mazbatanın verilmediği 31 Mart-18 Nisan arası dönemin incelendiğini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ticaret Odası eski Başkanı Atalay Şahinoğlu'nun cenaze töreni sonrası gazetecilerin soruların yanıtladı. 

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'la ilk kez yan yana görüntülenmesiyle ilgili olarak, "Karşılaşmamız gerekiyor. Millete hizmet eden iki makama sahibiyiz. Kendisi cumhurbaşkanı biz de belediye başkanıyız. Siyasetin normalleşmesi ülkenin normalleşmesidir. Fırsat bulursam bu ülke adına sohbet ederim" dedi.

Erdoğan'ın "Dönem, kızgın demiri soğutma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemidir" sözlerini değerlendiren İmamoğlu, "Keşke demir hiç ısınmasaydı. Seçim süreçlerinde bunlar oluyor, tabiki soğusun. Bu ülkede barışı, huzuru destekleyen her açıklama bizim için kazanımdır. Bu tarz olayları hiç yaşamasayadık keşke ama memnunum açıklamasından" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu İBB'deki veri tabanı incelemesiyle ilgili de şunları söyledi:

"Biz kamu adına görev yapıyoruz. Kamunun verilerini korumak zorundayız. Görevli olan arkadaşlarımız büyükşehir  belediyesinin daha önce sözleşmesini yapıp, bu alanda anlaşma yaptığı bir firmanın görevlisi. Mevzuata uygun, saklanacağı alan kanuna uygun. Zapt altına alına 31 Aralık 2018, 31 Mart 2019 ve dün tarihli kayıtlar arşivlendi. İmza altına alındı. Yetkili kişiler tarafından geleceğe sağlıklı şekilde taşınması adına gerektiğinde ordaki süreçlerin incelenmesi adına...

Özellikle 31 Mart-18 Nisan arasında duyum değil tespitlerimiz var. Bunları kıyaslamak, analiz etmek ve halkımızın çıkarını korumak adına yapılmıştır. Bizim kozmik odayla işimiz olmaz. Bu devletin hafızası, bunu koruyoruz. Kamuya açık olma sözümüz var. Kamuya zarar veren ya da eksik işlem yapıldığında kamuya duyuracağız, gerekli hukuk işlemleri başlatacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları