loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Ahlak dışı bir süreç yaşattılar

Ekrem İmamoğlu: Ahlak dışı bir süreç yaşattılar
Tarih: 12.07.2019 - 11:17
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu sabah saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret etmişti. Daha sonra Kılıçdaroğlu ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geçen İmamoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Şirketlerle ilgili şu anda anlaşılmaz bir direnç yaşanıyor" diyen İmamoğlu, "'Biz istifa ettik' diyen genel sekreter ve yardımcıları 10 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli iştiraklerinin yönetim kurulu başkanı. Bu nasıl istifa? Bu millet bizden hesap soracak. '23 Haziran seni seçtim, benim malımı korudun mu?' diyecek. Ama biz oraya yönetim atayamıyoruz. Genel kurul çağrısı için noter tebliğleri yapıyoruz. Maksimum süreler kullanılıyor. O zaman diliminde ne olacağını kestiremiyoruz. Ağustosun sonuna doğru tarihler veriliyor. Dolayısıyla ben 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki milletin malının üstüne oturdunuz, 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşlar alıyorlar. Çıkartırız da onun bedelini. Hakları olmayan maaşları aldıkları gibi ne şekilde yönettiklerine dair bilgi sahibi değiliz. Millete ait 60 milyara varan İstanbul konsolide bütçesinin 40 milyara yakınını yöneten kişiler, şu an bizim ekibimiz değildir. Bir an önce görevlerinden istifa etmelerini istiyoruz. Ona göre genel kurulları yapmamızı ve bir an önce vatandaşa hesap vereceğiz. Dolayısıyla biz bir an önce görevlerinden istifa etmelerini, genel kurulları yapmamızı ve vatandaşa hesap vereceğimiz 5 yıl için bizim irademizin o yönetimlere yansımasını istiyoruz. Bunu söylemeye devam edeceğim. Yarınlarda tek tek anlatacağım. Ben, milletimize şeffaf bir şekilde İBB'de 5 yıl boyunca ne olup biteceğini anlatacağım sözü vermiştim. Lütfen millete ait malın, paraların üzerine oturmuş gibi davranmayın. Ne bir siyasi partiye ait ne bir kişiye veya gruba ait. Millete ait şirketlerden bahsediyoruz. Bir an önce gereğini yapmalarını buradan duyuruyorum. Biz de yasal süreçleri takip ediyoruz. Sonrasında kendilerinin pişman olacakları, yüzlerinin kızaracağı, başlarını öne eğecekleri duruma düşürmesinler" dedi.

İmamoğlu, göreve geldiklerinde belediyenin kasasını boş bulduklarını belirterek, "Türkiye tarihinde olmuş bir şey değil. Yaklaşık 1 milyar TL haziran sonrası yatması gereken para biz göreve gelmeden yatıyor. Gelen başkan bütçe disiplinine göre süreci yöntemek ister.

İstanbul'da 8 aydır hakedişlerini alamayan taşımacılar var. Bu paraları kime dağıttınız? Araştırıyoruz, kamuoyuyla paylaşacağız. Seçime 8 gün kala kime dağıttınız? Geldiğimizde 6 milyon TL vardı kasada. Ahlak dışı bir süreç yaşattılar" dedi.

İmamoğlu, İBB Meclisi'nin canlı yayınlanmasıyla ilgili olarak, "İstanbul dünyaya demokrasi örneği yaşatıyor. Hedefimiz o. Millete ait ne varsa, milletin olduğunu hissettirmemiz lazım. Konuştuğumuz konular İstanbul'un geleceği, mali varlıklar İstanbulluların parası. Meclisle de kalmayacağız, ihaleler, komisyonlar yayınlanacak. Her şey şeffaf olacak. Günde 1,5- 2 milyona ulaşan izleyiciye ulaşıyoruz. Mecliste çoğunluk o partinin bu partinin, diyorlar ya... Bırakın bunu, çoğunluk sokakta" şeklinde konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları