loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Bugün sandıklardan oyla birlikte hesap pusulası da çıktı. Vatandaş yaşatılanların hesabını bir avuç insana kesmiştir

Ekrem İmamoğlu: Bugün sandıklardan oyla birlikte hesap pusulası da çıktı. Vatandaş yaşatılanların hesabını bir avuç insana kesmiştir
Tarih: 23.06.2019 - 19:36
Kategori: Gündem

İBB Başkanlığı seçimini yeniden kazanan Ekrem İmamoğlu, açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun açıklaması şöyle:
"Ülkemize ve dünya kenti İstanbulumuza seçimin neticeleri hayırlı olsun. Bugün yüz binlerce diye ifade edebileceğim sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma, okullarda, seçim kurullarında çalışan bütün arkadaşlarıma minnet duygularımı belirtmek istiyorum. Bugünün demokrasi kahramanlarıydı. Seçim sonucu tutanaklarla olur. Arkadaşlarıma asla sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum. Tarihi sorumluluuk halen devam etmektedir. Biz Türkiye'de demokrasi saatinin tıkır tıkır çalışmasından yana olanlardanız. Maalesef 31 Mart akşamı çalışmadı. Saatleri durdurarak zamanının akışını asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla örtemezsiniz. Bugün sandıklarının oyla birlikte hesap pusulasının çıktığını duyurmak isterim. Vatandaş yaşatılanların hesabını bir avuç insana kesmiştir. İstanbul'da bir sayfa kapandı bir sayfa açıldı anlamına gelmioyr yeni bir başlangıç, ortak sayfa anlamına geliyor. Kibir, israf ve öötekileştirme bitecek. 16 milyon İstanbullu adalete olan güvenimizi tazelemiştir. Sadece bana oy verenler değil seçimleri sükunet içinde geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Halkımıza teşekkür ediyorum. Sizler Türkiye'nin demokrasi itibarını dünyanın gözleri önünde korudunuz. Türkiye'yi yakın coğrafyadaki üleklere benzetenlere gerçeği gösterdiniz.
Başta sevgili eşime, oğullarıma, kızıma, anneme, babama, kız kardeşime, CHP genel başkanıma, genel başkan yardımcılarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımıza, CHP, İYİ Parti örgütlerine, sayıları 150 bini aşan İstanbul gönüllerine, HDP, MHP, AKP, SP, VP, DP, BTP seçmenlerine, komşularımıza, vatandaşlarımıza ister Türk, ister Kürt, ister Ermeni, ister Süryani bu milletin asil vatandaşlarına, İstanbul'un çocuklarına, dinamik gençlerine, annelere, beyefendilere, kampanyayı yöneten kampanya direktörümüze, çalışma arkadaşlarıma, basın danışmanıma, yüzlerce yol arkadaşıma, koruma arkadaşlarıma, sahada çalışan yüz bnilerce demokrasi aşığı partililerimize, STK'lara, Türkiye'nin 4 yanında demokrasi mücadelemize şarkı, türkü besteleyen, arayan soran milyonlarca vatandaşımıza, yurdumun güzel insanlarına ve 16 milyon İstanbulluya yürekten teşekkür ediyorum. Seçimi bir kişi, bir parti, bir grup değil bütün İstanbullular, bütün Türkiye kazanmıştır. Kısa sürede herkes bunu hissedecek. Kimseyi ayırmadan çalışacağım. Bugün bana sefer görev emri çıkmıştır. Vatndaş işsizlikle mğcadele, ucuz ulaşım seferberliği başlatmak için kutsal bir görev vermiştir. Bu hayatımdaki en onurlu görevdir. Bunu mahçup olmadan, layıkıyla yapmaktan başka önceliğim olmayacaktır. İstanbul ittifakı pek çok önyargıyı da yok etmiştir. Biz hayat tarzı, düşüncesi farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortaklığını oluşturduk. Her kesimden her insanımızda en üst seviyede yararlanacağım. Liyakat, çalışma aşkı olan herkes benimle çalışacaktır. Parti il başkanlıklarından alınan referansla iş yapma dönemi bitmiştir. Partiler hizmette araçtır. Partiler gibi lliderleri de kutsal değildir. Bir parti başkanı, belediye başkanı, cumhurbaşkanı farketmekz onları kutsallaştırmak doğru değildir. Egemenlik kayıtsız şartısz milletindir. İltifatlar duymak liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli, mahçup etmeli. Bu ilgi ve sevgi karşısında ancak boynumu bükerim. Çok çalışacağım. Sorumluluğumuza büyük gençliğimiz var, çalışkanlığımız var. Tüm rakiplerime, tüm adaylara teşekkür ediyorum. Bağımsız adaylar da buna dahildir. Bana, partime yapılan sistematik saldırıları unutmak istiyorum. O dil bitsin. Bu tür davranışlarda bulunanların hakettikleri cevabı milletimizden alacalarını düşünüyorum.
Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Depreme hazırlık, mülteci konuları gibi merkezi yönetimle uyumlu çalışmanın gereği ıortadadır. Konuştuğumuz şey 16 milyonun yararınadır. Sizinle uyum içinde çalışmaya hazırım, talibim. Bunu İstanbulluların önünde duyuruyorum. Hiçbir şey barıştan, huzurda, saygıdan önemli değildir. Merkez ve yerel idarenin ortak sorumluluğundaki tüm konuları ele almak isterim. Mazbatamızı aldıktan sonra sizi en kısa zamanda ziyaret etme talebimi iletiyorum. Vatandaş siyasetçi kavgalarından yılmıştır, hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir. İBB meclisinin tüm üyelerine kolaylıklar diliyorum. yarıda kalan vaatlerimizi ilk Mecliste gündeme taşıyıp hayata geçireceğiz. Millet adına yapacağımız hizmetlerin parti farklılığı nedeniyle engellenmeye çalışıldığını görürsek vatandaşımızla paylaşacağız. İBB en değerli kurumlardan biridir. 

Vadediyorum ki her ne yapıyorsak milletin takdirine sunulacaktır, hiçbir aşaması gizli olmayacaktır. Ben artık tempolu çalışmaya başlamak içi sabırsızlanıyorum. Gücümü vatandaşın sevgisinden, güveninden alacağım. Aralık ayında aday olarak ortaya çıktığımızda tanıdıkça seveceksiniz demiştim. Oldu, Her şey çok güzel olacak demiştim. Her şey çok güzel oldu. Bu güzel akşamda mutlu oalcağız, sevineceğiz Ama sevinmek bir başkasının kalbini kırmak anlamına gelmez. Bu zafer değildir yeni bir başlangıçtır. Yarından itibaren 16 milyon insanımıza eşit davranacağım. Buradan Beylikdüzü'ne yola çıkacağım. Orada vatandaşımla buluşacağım. Mutluluğumu vatandaşımla paylşaşacağım. İstanbul'a yeni bir başlangıç hayırlı uğurlu olsun. Her şey çok güzel olacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları