loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Bundan sonra sokaklarda, caddelerde hizmet için buluşacağız

Ekrem İmamoğlu: Bundan sonra sokaklarda, caddelerde hizmet için buluşacağız
Tarih: 22.06.2019 - 14:10
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı seçiminin yenilenmesine 1 gün kala Sultanbeyli'de halka hitap etti.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:
"Sultanbeyli'yle 6. defa buluşuyoruz. Bu daha başlangıç, Sultanbeyli'ye 5 yıl hizmet edeceğim. 6 ay önce yola çıktığımda 'Bir lider koşarsa, hizmet etmek isterse ve kendisini milletine adarsa, sadece toplumu içn iş, aş üretmek isterse tek başına bile yola çıksa onunla beraber koşacak milyonlarca insan var' demiştim. Ne mutlu bana ki ben milyonlarca insanıyla İstanbul'a hizmet etmek için koşuyorum. Hiçbir zaman oy için milletin önüne gitmedim, rol yapmadım, dilimi değiştirmedim. Sultanbeyli'de ne konuştuysam Silivri'de de onu konuştum. Her insana aynı samimiyetle kalbimi açtım. Milletimize karşı içimiz dışımız bir. Söz veriyorum, bugün nasılsa yarın da özümüz sözümüz bir olacak. Ne vatandaşımızı aldatacağız, ne de aldanacağız. 
 
 
6 aydır sokaklardayım, ilçelerdeyim. Her ilçeye, pazarlara gittim, hiçkimseye kötü dil kullanmadım. Hiçbir zaman rakibimin şahsiyeti üzerinden siyaset yapmadım. Herkese eşit yaklaştım. Ola ki 1 kişiyi bile incitmiş, kalbini kırmış olabilirim... Hakkını helal et İstanbul.  
Hiçbir zaman sakın başınızı öne eğmeyin, dik tutun. Biz kavga değil, ayrımcılık değil, sevgi ve saygının kazanması için yola çıktık. Bugün görüyorum ki sevgi ve saygı kazandı. Asla ayrıştırmadık. İstedik ki toplumsal bütünlüğümüz var olsun, özgürlük kazansın. Bu şehrin insanına saygı gösteren, şehre özen gösteren bir anlayışla hareket ediyoruz. Oy uğruna değil birliktelik adına yola çıktık. Partili ayırmadım. İstanbul ittifakının adayıyım dedim. Elbette CHP'nin evladıyım, İYİ Parti ile ilttifakın adayıyım. Ama ben AK Partili, HDP'li, MHP'li, Saadet'li, BBP'li vatandaşlarımızın da oyunu istiyorum. Millete hizmet için yola çıktım. 
 
 
Bu dili, bu kardeşlik sözleşmesini bu şehre hizmet için, kadınlar, anneler, genç kızlarımız için, erkeklerimizi için, çocuklarımız için yazdık. Yoruldu bu şehir. Bana oy vermeyen benden değil diyenlerden usanmadık mı? Usandık. Artık bu dil bitsin. 
Rakibimize bugüne kadar oy vermiş AK Partili vatandaşlarıma sesleniyorum: Ne var bu İBB'de? Ne oluyor, kimin malını kimden kaçırıyorsun, nedir anlamış değilim. Bu şehir kadar büyüklükte dünyanın her yerinde seçim oluyor. Newyork'ta, Paris'te, Berlin'de oluyor... Biz bu şehrin imkanlarını, nimetlerini onların yaptığı gibi bir avuç insanla değil 16 milyon İstanbulluyla paylaşmaya geliyoruz. Bu paniği herkese hatırlatmak istiyorum. Herkes özellikle kafasını yastığa koyduğunda şunu düşünsün, 'ne oluyor' desin. Birisi seçildi görevden aladılar, başkasını atadılar, ne oldu? Şimdi de bu milletin, bu cumhuriyetin evladı, 48 yaşındaki İmamoğlu geliyor, ne olacak? Bu kadar net. -Herkesin vicdanına, hak, hukuk, adalet anlayışına kendimi emanet ediyorum. Bu duygularla karar vermelerini istiyorum. Özellikle bugün itibariyle bütün yetkilileri devlet adamlığına davet ediyorum. Yarın seçim olacak. Seçimin huzuru, adaleti, en güzel şekilde geçirilmesi için çalışmaya çağırıyorum. Devlet adamlığı çağrısını 31 Mart'tan önce de yapmıştım, yine yapıyorum. Tedbiri alın, milleti sıkıntıya sokmayın.
-Hiçkimseyle tartışmayın, münakaşaya girmeyin. Demokrasi bayramına gidiyormuş gibi oyunuzu kullanın. Herkese selam verin. Pazartesi günü bu şehre doğacak güneşin müjdesini verin. Hiçbir kışkırtmaya asla muhatap olmayın. Güzel bir gün geçireceğiz. 
-Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak da burada. Bütün belediye başkanı arkadaşlarımızla Türkiye'nin her şehrinde güzel hizmetler yapmak için and içtik. Allah bizi mahçup etmesin. 
İnşallah bundan sonra sokaklarda, caddelerde hizmet için buluşacağız. Evlerinize çay içmeye geleceğim."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları