loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Demokrasiye, seçene, seçilene saygı göstermeyen insanların yerinde olsam, istifa dilekçemi kendim veririm

Ekrem İmamoğlu: Demokrasiye, seçene, seçilene saygı göstermeyen insanların yerinde olsam, istifa dilekçemi kendim veririm
Tarih: 22.04.2019 - 11:26
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Ekrem İmamoğlu'nun Saraçhane'deki İBB binasında yaptığı açıklamalar şöyle:

"-Dün yaşanan genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı planlayanları, saldırıyı yapanları kınıyorum. Bu saldırı sadece sayın Kılıçdaroğlu ya da CHP'ye yapılmış değildir. Bu saldırı, devlet anlayışına, demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Gerekli tüm yasal işlemlerin acilen yapılmasını istiyor ve takip ediyoruz. Bunun sadece orada tepki eylemi olmadığına inanıyorum. Arka planında ne varsa bir an önce ortaya çıkarılıp, ilgili kurumlar tedbirli davranmalı. Devlet adamlığı çok önemli. Talihsiz açıklamalar var. Kişisel çıkarlarımız ya da kaygılarımız, oy hesapları üzerinden verilen mesajlar geleceği tehdit eden boyutlara ulaşabiliyor, insanları kışkırtabiliyor.

-Çok ilginç sözler duyduk . Mesajınızı verdiniz ,dediler. Neyin mesajı? Ya da yüzde 93'e yakın oy almadığınız yere niye gittiniz, dediler. Ne demek. Bu ülkenin her yerine gideriz. Gidemeyeceğimiz yer yok. Bu talihsiz açıklamaların derhal bitmesini diliyorum. Genel başkanımızın, devlet adamlığı, soğukkanlı duruşu ve topluma huzuru, barışı öneren açıklamaları örnektir. Herkesin aynı sorumluluğu yerine getirmesi önemli. 

-Dün yeni bir başlangıç diye ortaya koyduğumuz Maltepe mitingimize, belediye araçları tahsis etmeden kendi olanaklarıyla insanların gelmesi, 16 milyonluk mitingi yaşamak benim için onur vericiydi. (Belediye işlemleri) Şeffaf olacak, kamu gücünü kendi gücümüz görmeyeceğiz, Yeni nesil belediyeciliği, siyaset anlayışını 16 milyonla birlikte başaracağız. Dün yaşanan talihsizliklere rağmen mitingi güzel temennilerle bitirdiğimiz için çok mutluyuz. 

-Hafta sonu şehitlerimiz vardı, başımız sağolsun. Sri Lanka'da saldırılarda birçok insan hayatını kaybetti.

-Bugün 8. dönemin ilk meclis toplantısı yapılacak. Demokrasiye inancımızı anlatacağımız mecliste yeni döneme başlangıç yapacağız. 

(Bahçeli'nin seçimin yenilenmesine ilişkin sözleri) Seçim bitti, mazbatamızı aldık. Gerçek dışı gerekçelerin karşılığı olacağını zannetmiyorum. YSK'nın tarihi görevini en doğru biçimde yerine getireceğine inancım tam. 

-(Dijital verilerin kopyalanması) Bu kurumun en sağlıklı şekilde yönetilmesi için tespitlerin, incelemelerin yapılması gerekir. 31 Mart seçim gecesi ve sonrası ile 17 Nisan... Bu dönem bilgilerin tespit edilip, incelemelerin yapılıp bilgilerin kopyalanmasını sağlamak doğru bir süreçtir. İdare mahkemesine cevap yazılacak. Belki de kararı kendisi kaldıracaktır mahkeme. Komplo teorileri üreten arkadaşların hayal güçlerini şaşkınlıkla izliyorum. 

-Öğleden sonra meclisimizi canlı yayınlayacağız. Şeffaf bir süreç olacak. Herkes konuşsun, herkes dinlenilsin. Siyasi kavramların, partilerin üzerinde anlayışla bir süreç başlatacağız. 

-(İBB çalışanları) Şu ana kadar bana istifa talebi gelmedi. Beni çok sevdiler, anlıyorum. Bazı değişiklikler olacaktır. Kurumsal hafızayı dinlemek gerekir. Şu andaki süreç böyle bir süreç. Bir değişiklik olunca paylaşacağız.

-(Bazı İBB çalışanlarının İmamoğlu'na, CHP'ye, Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaretleri) Elimizde olan, ulaşmakta olan tespitler oluyor, arkadaşlarım inceliyor. Bazılarıyla ilgili soruşturma yapılacak. Kuruma, demokrasiye, seçene, seçilene saygı göstermeyen insanların yerinde olsam ben istifa dilekçemi kendim veririm. Suç teşkil ediyorsa da bunlarla ilgili soruşturma yapılacak.

-(Güneş gazetesinin manşeti) İnsanları kışkırtan, hayasızca, şehitlik mertebesiyle ilgili terbiyesizce haberler var. Yasal işlemleri başlattık. (Demirtaş'ın) Aktif siyaset yaptığım dönemde, cumhurbaşkanlığı dönemindeki mesajlarını beğendiğimi söyledim. Hala aynı yerdeyim. Barışçıl, kapsayıcı cümleler devam etseydi keşke. Aktif dönemdeki söylemlerini sadece ben değil tüm kamuoyu beğenmişti. Bugünün siyasetine buradan malzeme çıkarmaya çalışan, vatanseverliğimi ölçmeye çalışan akıllara diyorum ki akıllarını gözden geçirsinler. Kışkırtmaya dönük, toplumu infiale uğratacak görselleri servis etmeyi çok büyük bir suç olarak görüyorum. Arkadaşlarım işlemi başlattılar."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları