loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: En iyi sayın Erdoğan bilir milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz

Ekrem İmamoğlu: En iyi sayın Erdoğan bilir milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz
Tarih: 20.06.2019 - 12:50
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece'de Bölgesel İstihdam Ofisi'nin açılışını gerçekleştirdi. İmamoğlu, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden olan 'bölge istihdam ofislerinin' ilki Küçükçekmece'de açıldı. 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'nin ev sahipliğindeki açılışa İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile Küçükçekmeceliler katıldı.
 
İmamoğlu açılış sırasında yaptığı konuşmada, "Bu şehrin insanlarına hem meslek eğitimi yapacak hem iş bulacak. Bu merkezimiz Küçükçekmece ve çevresine hayırlı olsun. İnsanlarımıza doğru meslek bulma konusunda rehberlik yapacak bir merkez kurmuş oluyoruz. Bunu 39 ilçede geliştireceğimizin sözünü vermiştik, 39 ilçe belediyesiyle işbirliği yapacağız. Bu istihdam seferberliğine dönecek. Emeği geçen Küçükçekmece belediye başkanımız Kemal Çebi'yi tebrik ediyorum" dedi.

 
İmamoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Bölgesel İstihdam Ofisi vaatlerimizden birini de temsil ediyor. Bu merkezler mesleki eğitim yapan kurslar ve kent enstitüleriyle entegre çalışma yürütecek. Hedefimiz bunu yaygınlaştırmak olacaktır. Vaatlerimizi hisseden ilçe belediye başkanlıklarımızn nasıl çalıştıklarını da birkaç gün içinde görmüş olduk.
('İsmail Küçükkaya ile görüşme etik mi?' sorusu) Etik mi sorusunu Mahir Ünal'a sorabilirsiniz. Görüşme yapılacağı biliniyordu. Ben kendime düşen etik davranışı yerine getirdim. Ben hiçbir şeye müdahale etmedim, basite almadım. 6 aydır bu iş için çaba harcıyorum. Bu işe vız gelir tırıs gider, diyen de sayın Yıldırım. Ben kadın olması konusunda önermiştim moderatörün sayın Yıldırım istemedi. 
İstanbul konuşulursa diye sayın Yıldırım sınır çizmişti. Ben de 31 Mart da konuşulacak demiştim. Ben talebimi Mahir Ünal'a da ilettim.
(Erdoğan'ın Yunan sözleri) Siyaset ve ahlak değerli kavramlar. Keşke herkes buna uygun hareket edebilse. Keşke sayın cumhurbaşkanı sürece dahil olmasaydı. Devlet omurgası vardır bu değişmemeli. Taraf olunmamalı. Bu kadar siyasallaşmamalı. Aşırı siyasallaşmanın sonucu. Yoğun bir kaybetme endişesi oluşmuş belli ki, akıllarına ne geliyorsa konuşuyorlar. Sakin olsunlar 24'ünden sonra her şey normale döner. 
 Bunu en iyi sayın Erdoğan bilir milletin iradesinin önünde hiçbir güç duramaz.
(Ordu valisinin dava açması) Açsın, biz de savunmamızı veririz.
(Beylikdüzü ile ilgili Sayıştay raporu) Rapor doğru. Benimle ilgili Sayıştay raporunda, bir zarar raporu var. Belgesini de hazırladım. Yalnız şöyle bir fark var. Bu konuda ifadelerimiz de alındı. Bir davaya dönüşmedi bildiğim kadarıyla. Burada 6,5 milyon TL'lik zarar denilen şey, çalışanlarıma vermiş olduğum tavan ücretin üstündeki rakamlardan dolayı. Beylikdüzü'ndeki çalışanları düşündüğüm için Sayıştay'da sorgulanıyorum. Lüks araçlar veya usulsüz tahsisler vesaire değil. Ben unutmuştum. Binali Yıldırım hatırlattığı için teşekkür ederim. İBB'nin çalışanları nasıl bir belediye başkanı olduğunu görecekler sayın Yıldırım sayesinde.
Onlar neler konuşuyor ben arkadaşlarımla gündüz bakımevi, kreş, bölgesel istihdam ofisi açıyorum. 
Her yerde projelerimizi anlatıyoruz.
Hakkımız gasp edilmişti hakkımızı geri alacağız. Hiçbir dönemimde rakibe karşı böyle argümanlar üreten biri değilim. 
İnşallah dillerini düzeltirler. 
(Kanal 7 muhabirinin 'milyonlarca insan valiye küfrettiğinizi izledi' sözü) Bu sizin kanaatiniz. Cevabımı verdim. Bu sizi ve kanalınızı tatmin etmemiş olabilir. Kanalınıza tavsiyem Yunan, Pontus, Sisi, ne demek bunları sorgulamanızı isterim. Sizin kanalınızı çocuklar dinliyor. Edep dışı yayınlarla maneviyata zarar verdiğinizi düşünüyorum. İşçilerin hakkını koruduğumuzu Kanal 7 verecek mi merak ediyorum."
 
 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları