loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu Esenler Otogarı'nı ziyaret etti: Masa kurduk, esnafı ve yolcuları rahatsız eden unsurları bertaraf edeceğiz

Ekrem İmamoğlu Esenler Otogarı'nı ziyaret etti: Masa kurduk, esnafı ve yolcuları rahatsız eden unsurları bertaraf edeceğiz
Tarih: 18.07.2019 - 14:27
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz hafta İSPARK'a devredilen Esenler Otogarı'nı ziyaret etti.

İmamoğlu, ziyaret öncesi bir açıklama yaptı.

İmamoğlu şunları söyledi:

"Otopark işletmeciliğiyle ilgili süreç mayısın ilk haftasında doldu. İBB Meclisi'nde aldığımız kararla iİSPARK'ın işletmesini ele alıp düzenleyeceğiz. Bunu düzenlerken buradaki bir kısım emniyetle ilgili ya da çevre koşullarındaki sıkıntıları gidermek adına hızlıca bir çalışma grubu oluşturduk. Sizleri, buraya gelen yolcuları rahatsız eden unsurları bertaraf edeceğiz. Yola çıkanlar, buradan güvenli şekilde yola çıkmak ya da yolculuk güvenle bitsin isterler. Bunu ele alıyoruz. Burada var olan esnafların bir araya geldiği kurum da dahil olmak üzere birlikler, belediye yöneticileri de içinde olmak üzere ortak sistem kuracağız. Çözüm bulacağız. Çözümü hızlı bulmamız lazım. Hem sistem, hem bina, hem binanın çevresi yoruldu. En yakın zamanda İstanbul'un şehirlerarası taşımacılığını 40 yıl sonra bile geçerli olacak şekilde ele alıp, bilimi katarak bir karar vereceğiz. Bu hepimizin kararı olacak. Bugün karar aldık o masamız 10 gün içinde çalışacak. Hem esnafı, hem çalışanları, hem 16 milyonu da her aşamada bilgi sahibi yapacağız."

Ziyaret sonrası açıklama: Buraya benim eşim, çocuğum girmez. 16 milyonun eşini, çocuğunu nasıl göndereyim? 

İmamoğlu ziyaret sonrasında ise "Alınacak önlemler birkaç cümleye sığmaz, mevcut durumu görünce önlemleri sıralasak sayfalar yetmez. Belli ki yıllarca ihmal edilmiş" diyerek şunları kaydetti:

"Böyle bir sistemde kimse 'evladım oraya git' demez, 'in oradan seni alayım' da demez. Böyle bir sistemde otobüsçüler hizmet edemez. Bir sistemi kurarken kotarmak adına yatırım yapacağız buraya. Sonra burayı bilime, eğitime, teknokente, ar-ge merkezine dönüştürme için revizyonlar yapacağız. Yaptığımızı bir daha yıkmayacak poziyona getireceğiz. Buraya çok ciddi sarılacağız. Buraya benim eşim, çocuğum girmez. 16 milyonun eşini, çocuğunu nasıl göndereyim? Kimsenin ailesi buraya girmez" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları