loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Hapse atmakla, görev yaptırmamakla tehdit ediyorlar. Tehdidiniz vız gelir tırıs gider, geçin o işleri

Ekrem İmamoğlu: Hapse atmakla, görev yaptırmamakla tehdit ediyorlar. Tehdidiniz vız gelir tırıs gider, geçin o işleri
Tarih: 21.06.2019 - 17:41
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu Sarıyer'de halka seslendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de İmamoğlu'na destek olmak için mitinge katıldı.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:
"Umut doluyuz. 31 Mart'ta bir seçim yaşadık. Şimdi önümüze bir seçim daha koyduk. Demokratik seçimler ne ifade eder? Adaylar ortaya çıkar, insanlar oylarını kullanır. Kendine yakın gördüğü, fikrini benimsediği insana oy verirler. Öyle bir dönem yaşıyoruz ki utanç verici. 31 Mart'tan bugüne geldiğimiz süreçte dünya tarihinde ilk defa böyle bir dönemi yaşatıyorlar. Enterasan bir süreç. Cambazlar ipte oynamaya başladı. Bir cambaz yetmedi başka cambazlar dizilmeye başladı. Bu cambazlar bazen Ekrem'den sorumlu bakanlar oldu, bazen hiçbiri kabul olmadı. Birisi 'olmadı, hadi inin aşağıya' dedi. Bunlar yalana iftiraya boğdular hepimizi. Bıkmadılar. Gün geldi, Pontus dediler. Bu cambazların hepsi birer birer düştüler. Önce o Pontus diyen var ya... Etnik köken üzerinden hakaret olmaz. Herkesin kökeni namusudur, şerefidir. Sonunda ip koptu hepsi yere çakıldılar. Hani yalancının mumu yatsıya kadardı ya. Bunların da cambazlığı 10 gün sürdü. Akıllanmışlardır diyordum son 4-5 gündür taklacı oldular. Düz takla atıyorlar, sonra ters takla atıyorlar. Sonra bir bakıyorsun asimetrik takla atıyorlar. Allah akıl versin bunlara. Bunlar bu seçimle milli iradeyi, bazılarının da iradesizliğini ortaya çıkardı. Bir sürü alavere dalavere, takiyyecilik, popülizm yaptılar. Dünden bugüne attıkları taklalarla iş göreceklerini zannettiler. Allah akıl versin diyorum ama bunların gerçek yüzünü görmekten de mutlu oldum. Oy için her yol mübah diyorlar. Devlet, millet işi ciddi iştir. Her şey oy için yapılmaz. Bu kadar takla atmaları, bu kadar cambazlıktan sonra düşündüm niye bu kadar yani? Nedir? İBB Başkanlığı... İsrafı bulduk, zarara uğrattıkları her şeyi biliyoruz. Ama bu kadar takla atılır mı? Sordum kendime ne kadar büyük işler var orada acaba? Bir avuç insan bizim bilmediğimiz neler çeviriyor Allah bilir? Hepsini açığa çıkaracağım. Siyasete ahlak, şeffaflık gelecek. Tüm gerçekleri sizlere 23 Haziran'dan sonra tek tek anlatacağım. İşte bu yüzden taklaları attılar, cambazlık yaptılar baktılar olmadı şimdi de bu kardeşinizi hapse atmakla, görev yaptırmamakla tehdit ediyorlar. Rakibimin sözünü hatırlatayım. O unuttu ama ben milletiyle yürüyen biri olarak söylüyorum tehdidiniz vız gelir tırıs gider. Geçin o işleri.
2-3 gün önce TV'lere çıkmayacağım, dedim. Ne iyi yapmışım. Onların cambazlıklarına mı cevap verecektim. Hiç gerek yok. Onlara niye cevap vereyim ki gelirim milletimle hasbıhal ederim, moral depolarım. 23 Haziran'da sandığa gideceğiz, 24'ünde tam gaz hizmet yapacağız. TV'lere çıkanlara bakıyorum. Biri türkü söylüyor. 'Gidiyorum, gündüz gece' diye. Onlara güle güle diyelim buradan.
 
 
Büyükşehir belediyesiyle organik bağı olanlar, iş yapanlar, büyükşehir belediyeleriyle işi olanlar... Her gün devletin kurum ve kişileri beni hedef alarak söz söylüyorlar. Diploma işi ortaya attılar. Dedemin mezarına da gittiler röportaja. Bunlar akılları kıt adamlar. 
Üniversite diplomamı şaibeli diye yazıyorlar. Sordular. Ben de 'en azından var olan üniversite diplomamla ilgili şaibeli diyorlar' dedim. 
Devletin bürokrasisi, hakimi, savcısı, valisi, memuru, öğretmeni, müdürleri... Buradan söylüyorum kişiye hizmet etmeyin, devlete hizmet edin. Bağlı olduğunuz kurum devlet. Özgün ve özgür iradesiyle burada duran kardeşinizim. Biz başkanlar olarak tek yerden talimat alırız: Milletten. Bizim devlet anlayışımızda, ahlak anlayışımızda birilerine tabi olmak yoktur. 
Önümüzde hukuka aykırı aldıkları kararı, demokrasiye verdikleri zararı tamir etme zamanı. Biz oy veren vermeyen bakmayacağız. Oralı buralı diye bakmayacağız. Millete etnik köken üzerinden ayrım yapmayacağız. İnadına milleti barıştırmaya geliyoruz. Bu şehri hep birlikte yönetmeye geliyoruz. Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz. 
Söz veriyorum, Şükrü başkanla beraber sorunları çözeceğiz. Partizanlığı büyükşehir belediyesinden söküp atacağız. Bir avuç insan gidecek ama o belediyenin 82 bin çalışanı kardeşimle kol kola hizmet üreteceğiz. 
24 Haziran'da sizi Saraçhane'ye davet ediyorum. İstanbul'un dışında 31 Mart'ta Türkiye'nin her yerinde mücadeleler verdik. Mersin'de, Adana'da, Ankara'da muhteşem sonuçlar elde ettik. Seçimi kazanmak sadece bir başlangıç, esas olan hizmet üretmek. Yerel yönetimde çok güzel işler başaracağız. Gençlerimize pırıl pırıl bir gelecek hazırlayacağız. Bağırıp çağıranlara, millete haddini bildirenlere son artık. Biz milli iradenin en güzel neticesini elde edeceğiz."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

mehmet

çamur medyasının desteklediği aday kaybedecek.

22.06.2019, 20:41
mehmet

çamur medyası ne yaparsa yapsın İmamoğlu kazanacak.

22.06.2019, 18:57
Yorum Yap

Facebook Yorumları