loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nin ilk toplantısında çalışanların haklarıyla ilgili teklifi gündeme almak istedi, AKP reddetti

Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nin ilk toplantısında çalışanların haklarıyla ilgili teklifi gündeme almak istedi, AKP reddetti
Tarih: 23.04.2019 - 10:27
Kategori: Yerel

İBB Meclisi dün 8. dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis'in yeni dönem ilk toplantısına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başkanlık etti. 

Bundan sonra canlı yayınlanacak olan toplantıların ilkinde çalışanların sosyal denge tazminatı konusu gündeme geldi. Ekrem İmamoğlu, mart ayından beri bekleyen İBB çalışanlarının sosyal denge tazminatıyla ilgili teklifin gündemin birinci maddesi yapılarak teklif karar olarak görüşülmesini oylamaya sundu. AKP grubu karara, aciliyet olmadığını belirterek karşı çıktı. Teklifin önce komisyona havale edilip perşembe günü gündeme getirilmesi üzerine İmamoğlu, henüz komisyonların belirlenmediğini belirterek “Bizim getirdiğimizi düşünüyorsunuz, sosyal denge tazminatı konusu bizim getirdiğimiz bir husus değil. Bir önceki yönetimden gelen bir husus. Bir daha düşünmeniz için uyarımı yapayım. İBB çalışanlarının dört gözle beklediği sosyal denge tazminatı sözleşmesinin süresi epey geçti. Seçimden sonraki zaman kaybından dolayı. Çalışanlarımızın bu beklentisinin en hızlı şekli ile halledilmesi hususunda titizliğini hassasiyetini size hatırlatmak istiyorum" diye konuştu. Oylamaya sunulan teklif AKP'lilerin oyları ile reddedilerek perşembe günü yapılacak oturuma bırakıldı.

Canlı yayınlanan meclis toplantısında AKP'lilerin çalışanların haklarına ilişkin teklifin görüşülmesini reddetmesi tepki çekti. 

istanbulgercegi.com Genel Yayın Yönetmeni İmambakır Üküş, İBB'de yetkili sendika olan BEM BİR-SEN'in herhangi bir açıklama yapmamasını eleştirdi. 

İmambakır Üküş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul Büyükşehirde BemBir Sen sendikası yetkili yani yandaş sendika AKP'li meclis üyelerinin oyuyla memurlara verilecek zam reddedildi Peki sendikadan bir ses bir itiraz geldimi Tabiiki gelmedi Yandaş sendikadan çıt yok Bir an önce kamu emekçileri bunlardan kurtulmalı. Bugün İstanbulBüyükşehir belediye meclis toplantısında daha önceden hazırlanmış belediyede çalışan memurlara verilecek "sosyal denge tazminatı" AKP'lilerin oylarıyla reddedildi. Belediye başkanı @ekrem_imamoglu defalarca bunun daha önceki yönetimin hazırladığını söylemesine rağmen" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları