loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi'nin ilk toplantısında konuştu: Kimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamayacak, kullandırtmayacağım

Ekrem İmamoğlu İBB Meclisi'nin ilk toplantısında konuştu: Kimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamayacak, kullandırtmayacağım
Tarih: 22.04.2019 - 14:31
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye meclis toplantısının yeni döneminin ilk toplantısının açılışında konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Hafta sonu terör örgütü saldırısına uğrayan şehitlerimize rahmet diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Ülkenin tüm terör unsurlarından kurtulması ve birlikte mücadele etmemiz gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Sri Lanka'da insanlar hayatlarını kaybetti. Başsağlığı diliyoruz. Yeni Zelanda'da Müslüman kardeşlerimiz hayatlarını kaybetmiştir. Tüm dünyanın ortak mücadele etme konusunda başını kuma sokmaması gerekir. Bu dünya  barışı için önemlidir. 

Yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı yapan iradenin açığa çıkarılmasını diliyorum. Saldırı Cumhuriyetin değerlerine yapılmıştır. Bu saldırının partisi olmaz. Vatandaşı suçlayan değil, sürecin arkasında kurgu olduğunu kabul eden bir duruşla, vakur duruşla sürecin yasal zeminde takibini bırakmamalıyız.

Yarın 23 Nisan. 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' denildiği meclisin kurulduğu gün. Burası da 2. büyük meclis. Sorumluluğumuz büyük. Hepimizin sırtında yüz binlerce vatandaşımızın oyu var. 39 belediye başkanımıza eş değer saygı göstereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Bölgesel masalar kurarak süreci birlikte yöneteceğimizi paylaşmak isterim. Böyle bir süreç hepimize hayırlı uğurlu olsun. Binlerce yıllık geçmişi olan bu kentin 3 imparatorluğa başkentlik yaptığını asla unutmamalıyız. 

Toplumun verdiği mesaj gereği 4 siyasi partinin temsilcileri var burada. Siyasal yapıya baktığımızda hesaplar yapılabilir ama ben başka hesap yapıyorum. Toplumsal hizmet noktasında bir fırsata dönüştürülebilir mi diye bakıyorum. Şehrin yönetiminin şahsi mülk olmadığını, 16 milyon insanın emaneti olduğunun farkında olduğumuz bir süreç... Burada olmayanların da katkı sunacağı bir süreç... 21. yy'a yakışan bir yönetim anlayışı... Aslında partizanlığın bitip, kişilere, partilere değil 16 milyona nasıl hizmet edebilirim anlayışı. 16 milyon insanın iradesinin yanasıdığı bir meclis olması...

80 binin üzerinde insan, belediye çalışanı olarak belediyemize hizmet etmektedir. Hizmet eden 80 binin üzerindeki insanımızın alınterine en üst derecede saygı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olması. Tek şart var 16 milyona hizmet. Ben onların patronu değilim, koordinatör olarak buradayım. 

Çalışma arkadaşlarımın elbette sosyal haklarını güvence altına alan, yaşam koşullarını iyiye taşıyan bir anlayışla hareket edeceğim.

Kimse bürokrasinin gücünü halka karşı kullanamayacak, kullandırtmayacağım. Yapılacak işler, yaptırılmıyorsa vatandaşlara anlatılacak. Samimiyet, hukuka uygunluk, adil olmak çok önemli. Meclisimizin yeni dönemi herkese hayırlı, uğurlu olsun."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları