loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un alt yapısını tümüyle gözden geçireceğiz

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un alt yapısını tümüyle gözden geçireceğiz
Tarih: 18.08.2019 - 09:05
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün İstanbul'da yaşanan sağanak yağış sonrası bugün İstanbul'da incelemelerde bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu dünkü sağanak yağış sonrası inceleme yapmak üzere sağanak yağışın en çok etkilediği yerlerde inceleme yapıyor.

İmamoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Özellikle kıyıya yakın bölgelerdeki yapılaşma düzeni ve alt geçitlerde su baskınlarıyla ilgili risklerin ölçümü, bütünüyle ele alınması gereken hususlar. Biz işimizi şansa bırakmak niyetinde asla değiliz. İş rastgele yönetilmez. Bazı şeyler vardır ki, fiziken bunu aşarsınız. Yani fiziki yapılarınızı düzeltirsiniz, bazılarında ise teknik alt yapıyı düzeltir, bu sorunları aşarsınız. Ama tümüyle bunlar bellidir.

Dünyanın bir iklim değişimi söz konusu. Sadece Türkiye değil, dünya bunu tartışıyor. 20-30 yıl sonra yaz sıcaklığının 3-4 derece artacağından bahsediliyor. İklim değişikliğinden kaynaklanan yağışla ilgili ciddi sorunlar var. Biz İstanbul ile ilgili seferberlik kelimesini kullanırken birçok konuda kullandık. Bu da alt yapıyla ilgili bir seferberlik. Çünkü İstanbul'un yapılaşma düzeniyle ilgili sıkıntılar oluşmuş durumda. Bazı semtlere beklentinin çok üzerinde yapı yığını var. Bununla ilgili tehditler maalesef devam ediyor. Kentsel dönüşümle ilgili alınmış bazı kararlar şehrin bu anlamdaki yükünü artırmakta. 

3800 civarı personel İstanbul'da müdahale etti. Yoğun bir emek gösterdiler. Meteoroloji'nin 12.30'da uyarısı ulaştı bu geç kalındı. Orada da orta şiddette uyarısı vardı. 15-20 dakika sonra başedilmez yağış miktarına erişilmişti. 

Tarihi yarımadanın zorlukları var. Bunlar bütüncül ele alınması gereken hususlar. Yerlatı çarşısındayız, sadece buraya odaklanırsak sıkıntı yaşarız. Esnafımızn maddi manevi yanlarında olacağız. 1 vatandaşımızı kaybetmek en büyük üzüntümüz olmuştur.

Geçmişten bugüne birikmiş, İstanbulumuzun altyapısı düzensizliklerle oluştuğu için, hesapsız yapılaşmalar nedeniyle çokça ölümlü sel baskınlarını şehrimiz yaşadı. 17 Ağustos'un yıl dönümünde bu süreci yaşadık bu da bir ikazdır. Deprem ikazını 20 yıl önce yaşadık ama 20 yılda ne noktaya geldiğimize baktığımızda iyi noktalarda değiliz. Vatandaşımızı rahatlatacak cümleler kuramayız, kimse kimseyi aldatmasın. 

İstanbul'da uzun yıllardır bu ve buna benzer manzaralara afetler oldu. Afet sürecine bütüncül bakıyoruz. Bu seferberliktir. Yeni iklim düzenine göre alınması gereken tedbirleri planlayıp hayata geçireceğiz. Altyapıdaki değişiklikleri sağlayacağız. Tarihi yarımadada pis su kanallarıyla yağmur suları iç içe. Buralara kalıcı çözüm oluşturmamız lazım."

Vatandaşlara maddi-manevi yanlarında olacakları sözünü veren İmamoğlu, "Tümüyle İstanbul'un alt yapısını gözden geçireceğiz" diye konuştu.

İmamoğlu, "Tatile çıktı"haberleriyle ilgili sorulan soru üzerine "Boş konuşan boş konuşuyor zaten makamı ne olursa olsun. İmamoğlu neden tatildeymiş, bak sen... Bizim tatilimiz de şeffaf. İki gün Hacıbektaş'taydık. İki gün de ailemizle olduk. Bu tarihte afet olursa elbette koşar geliriz" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları