loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer'den Notre Dame Katedrali'nin yanması sonrası Paris'e 'üzüntünüzü paylaşıyoruz' mesajı

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer'den Notre Dame Katedrali'nin yanması sonrası Paris'e 'üzüntünüzü paylaşıyoruz' mesajı
Tarih: 16.04.2019 - 08:59
Kategori: Gündem

Fransa'nın başkenti Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangın 9 saat sürdü, yangında 850 yıllık katedralin çatısı tamamen çöktü.

Dünya Kültür Mirası listesinde olan katedralin yanması üzerine dünyanın her yerinden üzüntü ve Paris'le dayanışma mesajı paylaşıldı.

Türkiye'den de çok sayıda destek paylaşımı yapıldı.

İstanbul, Ankara ve İzmir belediye başkanları Twitter hesaplarından Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo'yu etiketleyerek "üzüntünüzü paylaşıyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Beleidye Başkanı Ekrem İmamoğlu hem Fransızca hem Türkçe paylaştığı mesajında, "Sevgili Bayan @Anne_hidalgo, Notre Dame'i tahrip eden ateş, yalnızca Fransızların değil, bir bütün olarak insanlığın acısıdır. İstanbul halkı ile bağlantılı olarak, bu korkunç günde kalplerine acı dokunan tüm Parislilerin üzüntülerini paylaşıyorum" dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da mesajında şunları kaydetti:

"İnsanlığın ortak mirası olan tüm yapılar ile yapıtlar, müşterek kültürümüzün ve yürüyüşümüzün bir parçasıdır. #NotreDame yalnızca Paris’in değil, bizlerin de ıstırap duyacağı tarihi bir kayboluştur. Sayın @Anne_Hidalgo acınızı paylaşıyorum. Nous partageons votre peine, #Paris" 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise mesajında, "Alevler içindeki #NotreDame görüntüleri yüreklerimizi dağlıyor. Yanan aynı zamanda tüm dünya kültür mirasının bir parçasıdır. Bugün İzmir'in iyi dilek ve destekleri @Paris için. @Anne_Hidalgo" ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerinin ardından Anne Hidalgo, Twitter hesabından Türkçe mesaj paylaşmış, "Türkiye’nin ve özellikle Ankara, İstanbul ve İzmir’in çoğulcu demokrasiye, adalete ve temel hak ve özgürlüklere inanan yeni belediye başkanlarını kutluyoruz. Paris’in dostluğundan şüpheniz olmasın" demişti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları