loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Partizanlığı nasıl ki belediyenin damarlarından söküp atacaksak, şehirden de atacağız

Ekrem İmamoğlu: Partizanlığı nasıl ki belediyenin damarlarından söküp atacaksak, şehirden de atacağız
Tarih: 18.06.2019 - 10:40
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli'de bir araya geldiği muhtarlara projelerini anlattı.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:
"'Muhtarla iyi anlaşamıyoruz' gibi bahane üreten belediye başkanı o kenti keyifle yönetemez. İşin içine muhtarları katmıyorsanız arzu ettiğiniz sonuca ulşaamazsınız. İstanbul'u 16 milyon insanla yöneteceğiz. Bunu ancak siz muhtarlarla başarabiliriz.
Muhtarlar köprü vazifesi görmektedir. Sizlerin bizzat yanınızda olacağız.
Muhtarlarımızı belediyenin mahalledeki temsilcisi olarak görüyorum. Benim de siyasi partim 24 Haziran'dan itibaren olmayacak, sizin de yok. Ben bir mahalleye gidiyorsam ilk önce muhtarın haberi olacak. Size İBB'den siyasi ilçe başkanlarıyla talimat yollamayacağım. Kimse binlerce, on binlerce oy almış muhtara siyasi talimat vererek onurunuzu kıramayacak. Partizanlığı nasıl ki belediyenin damarlarından söküp atacaksak, şehirden de atacağız. 
Sizin için muhtarlıklarınız ne kadar helalse benim için de 31 Mart'ta aldığım oylar anamın ak sütü kadar helaldir. Muhtarlar mahalle yönetişim müdürlüğü ile birlikte çalışacak. Mahalle çözüm merkezleriyle muhtarlarımızın teknik ekipman, mazleme sorunlarını ortadan kaldıracağız. İnterneti, suyuyla, telefonuyla, toplantı salonlarıyla biz üstleneceğiz. Nasıl yaptığımızı Beylikdüzü Belediyesi'nin 10 mahalle muhtarına sorabilirsiniz. Vatandaşa hızlı ve etkin hizmet sağlayacağız. Ortak aklı hep birlikte harekete geçireceğiz. 
Muhtarlarımızı günümüzün koşullarının gerektirdiği her türlü donanıma kavuşturacağız. Kuracağımız birimle mahallenin neresinde ne oluyorsa, hangi kurum ne yapıyorsa bütün muhtarlarımızın bilgisi olacak. 
Muhtarlarımız görev sürelerinde üretilen tüm hizmetlerin parçası olacak. Yüksek, kötü yapılşama mahalle duygularımıza zarar verse d eçok kıymetli mahalle kültürü anlayışımız var. Mahalle evlerimizle mahalle kültürünü yeniden canlandıracağız. Mahalle evlerinde nişan, düğün etkinlikleri yapılacak, tiyatro etkinlikleri olacak. Mahallelilerin kültür sanat ihtiyaçlarını, eğitim ihtiyaçlarını karşılayacağız. Mahalle Meclislerini kuracağız. Hepimiz söz sahibi olacağız. Bu meclislerin yöneticisi milletimizin seçtiği muhtarlarımız olacak. 
Bütçe ve imar projelerinde belediye meclislerinde alınan akararlarda muhtarların söz hakkı olacak. Mahallem isimli mobil uygulamadan kararlar görülecek, gerekerise oylama yapılabilecek. 
Bizler birlikte çalıştıkça muhtarlık kimliği daha etkin konuma kavuşacak. 
İstanbul'un tüm mahallelerini dolaşıyorum, gezmediğim yer kalmadı. Bu gezilerde tespit ettiğimiz sorunun yoksulluk olduğunu düşünüyorum. Uyuşturcu bağımlılığı çok derin bir problem. Özellikle istismar, mülteci konuları canımızı yakmakta. Biz bu sorunları muhtarlarımızla işbirliği yaparak çözeceğiz. Kriz ortamında ailelerimizin yanında olacağız. Yardımlarla dar gelirli ailelere katkı sunacağız. İstanbul'da herkes için insanca yaşamın koşullarını oluşturacağız. Destek paketleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yanında olacağız. Gençlerimizin başındaki işsizlik sorunuyla başetmeye öncelik vereceğiz. 
Sayılar yalan konuşmaz. Türkiye son 30 yılın en yüksek işsizlik oranına sahip. Her 3 gencin 1'i işsiz. Açlık ve yoksulluğun kesim çözümü için işsizliği yenmek zorundayız. Birileri gibi bu sorun belediye başkanının sorunu değil, diyemeyiz. 200 bin insanımıza 5 yıl içinde iş imkanı yaratacağız. Temiz, güvenilir, sağlıklı gıdaya erişemiyor İstanbullu. İstanbul'da 150 kırsal nitelikli bölge tespit ettik. Tarımı teşvik edeceğiz. Üreticiden tüketiciye doğrudan satış sağlayacağız.Halk Sütü kuracağız. İstanbullu sağlıklı ve ucuz sütü kolaylıkla temin eedebilecek. İlkokul çağındaki öğrencilere ücretsiz süt dağıtacağız. Mahalle mutfakları bölge esnafıyla uyumlu şekilde öğrencilerin sorunlarını çözümleyecek, ev kadınlara da istihdam olanağı yaratacağız. 
İBB'nin bu topluma hizmet eden bir tane kreşi yokken herkes kreşlerden bahsediyorsa açıkçası ne mutlu bana. Vatandaşımızın sorunlarına yönelik projelerimiz paylaşıyoruz. Onların gözü binaları, köprüleri görüyordu ben onlara 16 milyon insanı hatırlattım. Bu yüzden kendimle gurur duyuyorum.
Gençlerin ve çocukların suça sürüklenmesini engellemek için elimizden gelen gayreti sarfetmek zorundayız.. Girişimlerimizi göreve geldiğimizde başlatmıştırk. İstanbul'da 4 adet uyuşturucuyla mücadele ve rehabilitasyon birimi kuracağız. Beylikdüzü'nde bunu muhtarlarla yaptık.
Çocuk ihmali ve istismarı ile mücadele birimi kuracağız. Her sorunla yüzleşeceğiz, kafamızı kuma sokamayız. İl eylem planı hazırlayıp takibini yapacağız. 
Bir başka sorun mülteci sorunu. Süreç yanlış yönetildi. Mülteciler memleketin bu kadar içine dağıtılmaz, demografik yapıyla bu kadar oynanmaz. Bugün İstanbul'da 1,5 milyon civarında mülteci yaşıyor. Kayıtlı sadece 500 bin Suriyeli göçmen var. Esenyurt'ta, Sultanbeyli'de Bağcılar'da, Sultangazi'de çatışmalar yaşanıyor. Mahallelerimizin yaşam biçimi, sokak dokusu değişiyor. Savaştan terörden kaçmış insanların elbette isteyeceğimiz bir şey olmaz. Bunun vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini etkilemesini kabul edemeyiz.
Gçömenlik ve mülteciliğe ilişkin aktif bir birim kuracağız. Göçmenlerin nerede, nasıl yaşadığını tespit edeceğiz. Çocuk ve kadın mültecilere ilişkin, sağlık, eğitim, istismar gibi sorunların bakanlıkların, kuruluşların işbirliğiyle çözüm için çaba göstereceğiz. 
Her konunun muhatabıyız.Mutlaka göçmenlerin memleketlerine dönüşü sağlanmalı. Bölgemize bir an önce huzur ve istikrar gelmesi için yaşamlarını kendi vatanlarında sağlmasının yolu çizilmesidir. 
İstanbul'da deprem en önemli sorunlarımızın başında geliyor. 20 yıl önce yaşadığımız deprem gerçeğinden sonra endişelerimiz var ama önlem alma konusunda yetersiz kalındı. Hala afet anında ne yapacağımız bilmiyoruz. Hızlıca toplumu ayağa kaldırarak seferberlik haline getirerek afet eylem planı hazırlayacağız. İstanbul mobil uygulamamızı hayata geçireceğiz. 
Kentsel dönüşüm dediğimde insanların tüyleri diken diken oluyor. Bu vatandaşlarımızı mağdur eden kavrama dönüştü. Biz bunu sizlerle, uzmanlarla, üniversitelerle birlikte ele alacağız. Belediye projelerde garantör olacak. Halkla birlikte halk için dönüşümü İstanbul'da biz başaracağız. Kentsel dönüşümde insanların malına nasıl göz dikildiğini, siyaseti nasıl işin içine soktuklarını yakinen biliyorum. Bu milli bir sorun, çözmemiz lazım. 
16 milyon insanın iradesini gasp edilmesini istemezdik. Bugün seçmen bilgi kağıtlarının dağıtılmasının son günü. Bu sürecin en derin şahidi siz muhtarlarsınız. O zarf var ya, sandık kurullarını en iyi siz tanıyorsunuz. O zarfan çıkan 961 mahalle muhtarımızn oyları, ilçe belediye başkanlarının pırıl pırıldı, tek sorun var İBB başkanı. İşlerine gelmedi. Birileri öyle kibirli bakıyor ki olaya belediye başkanlığı makamının milletin makamı olduğunu unuttular. Sanki şahsi mülkleri. İstanbul'a hizmet kesintisi yaşattılar. Önümüzdeki haftadan sonra çok çalışarak sizleri asli unsurlar olarak kabul ederek, mutlu bir İstanbul için yol yürümeye devam edeceğiz. İBB ile vatandaş arasındaki en sağlam köprülerden birisi sizler olacaksınız. Söz veriyorum 23 Haziran'dan sonra her şey çok güzel olacak."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları