loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Seçim kazanmak için her şeyi mübah görenlerden değiliz

Ekrem İmamoğlu: Seçim kazanmak için her şeyi mübah görenlerden değiliz
Tarih: 21.06.2019 - 10:58
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un amatör spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:
"Sandık başına gideceğiz ve bu kutsal şhrin geleceği için yeniden bir kez daha karar vereceğiz. Bu, tarihte ilk kez olan bir şey. Bir daha olmaması için karar vereceğiz. Buna tenezzül edenlerin, yol verenlerin bir daha böyle bir eylemde bulunmamaları için pazar günü sandıkta en sert cevabı vereceğiz. 

23 Haziran'daki seçimin normal bir seçim olmadığını bilmenizi isterim. Seçim 6 Mayıs'ta hukuksuz şekilde gasp edilmiş seçimin tekrarıdır. Herkes biliyor ki 31 Mart'ta Ekrem İmamoğlu'nun yerine rakibimiz 1 oyla bile kazansaydı bu yaşananlar yaşanmazdı. Bunu çok net biliyoruz. YSK, yapmadığı adaletsizliği 6 Mayıs'ta yapmaya zorlanmıştır. YSK hukuku unuttu ve siyasi bir karar verdi. 16 milyon İstanbullunun hakkını gasp etti.
Geçtiğimiz pazar günü 6 aylık ısrarımla bir münazara yapıldı. 31 Mart'tan sonra yapılan her şeyi normalleştirme anlamına gelmemeli. Adil bir seçime gidiyor değiliz. Centilmence, eşit ve adil koşullarda yapılan bir seçimden de kimse söz edemez. İmamoğlu'nun elinden alınan hak şahsıma ait değil millete ait bir haktır. Alınan İmamoğlu'nun seçilme hakkı değildir, 16 milyonun seçme hakkıdır. 

23 Haziran seçimleri asla benimle rakibim arasındaki bir mücadele değildir. Kendi nefsinin peşine düşenlerle hakkını arayanların mücadelesidir. Ekrem İmamoğlu'nun yanında olmak demek doğrunun, haklının, hakkın yanında olmaktır. 

Son dönemde atılan taklaları hepiniz izliyorsunuz. Taklanın şekli bile değişti. Ne yapacaklarını şaşırdılar. Ne söyleyeceklerini şaşırdılar. Hangi konuya müdahale edeceklerini şaşırdılar. Sözüm ona hukuka uygun bir yerel seçim. Konuşmadıkları konu kalmadı. Bu sabah da diplomamı konuşuyorlar. Altını çizelim, olan diplomamla ilgili. Bu kıyamet niye? İBB'de ne var? Bir avuç insanı ne rahatsız ediyor? Kimin elinden neyi alıyoruz? Millete ait bir varlığın millete geçişidir 23 Haziran.

İstanbul halkının hayatını sağlıklı sürdürebilmesi için mücadele edeceğiz. Amacımız sporu tüm kesimlerde artırmak, tüm sporları herkes için erişilebilir kılmak. Daha çok gurur duyacağımız milli sporcu yetiştirmek. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk spora nasıl büyük bir önem vermişse biz de aynı yolda ilerlemeye devam edeceğiz. Zeki, çevik ve ahlaklı neslin yetişmesine katkı sunacağız.

İstanbul'da tesisleşme açısından büyük eksiklikler bulunuyor. 24 Haziran sonrası spor konusu özel ilgi alanlarımızdan birisi olacak. Yaz ve kış sporları uygulamaları düzenlenecek. Bunları yaparken spor kulüpleriyle de bir arada hareket edeceğiz. Tesisleşme anlamında önemli atılım yapacağız. Hızlıca 30 adet kapalı spor salonu, 30 adet yüzme havuzu yapacağız. 10 ilçede gençlik merkezlerinde gençlerimize eğitmenlerle bir araya gelip birlikte çalışma imkanı sağlayacağız. Bu tesisler İstanbul'daki herkesin kullanımına gün ve saat kısıtlaması olmadan ulaşma imkanı olacak. 

İstanbul'a atletizm pistini hemen kazandıracağız. Olimpiyatların peşinden koşmayacağız, İstanbul'u olimpiyat kenti haline getireceğiz. Amatör branşlar ve ligleri destekleyeceğiz. Büyükşehir sizin yanınızda olacak. Belediyenin parasını, sponsorluklarını taraftarı olmayan ya da siyasi anlam taşıyan kulüplerin zenginleşmesi, milyonluk transfer yapması için asla israf etmeyeceğiz. Bu paraları gençlerimize harcayacağız. 

Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacağız. Özellikle engellilere yönelik...

İstanbul'un yürünebilir şehir olması önemli. Kent hareketliliğini artıracağımıza, daha sağlıklı nesillerin gelişeceğine inanıyoruz. Bir mobil uygulama gerçekleştiriyoruz. Herkesin kullanımına açık olacak. Adı da 'yürü be İstanbul' olacak. İstanbullular yürüdükçe puan biriktirecek. Bu puanlar İBB'nin ulaşım, kültür sanat ve tüm sosyal etkinliklerinden faydalanabilecekleri puanı vatandaşa hediye edilecek. Ne kadar çok yürüyorsan tiyatroya ücretsiz gideceksin. 

Eşitleyeceğiz bu kendi. İstanbul'u daha yeşil, daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. Çocuklarımızın sokakta oyun oynayabileceği imkanları oluşturacağız. Çocuklarımızın uyuşturucu kullanımından uzak durmalarını sağlayacağız.

Kaynaklarımızı Formüla 1 pisti, Olimpiyat Stadı gibi yüz milyonlarca harcanmasına rağmen kullanılmayacak işlerle çarçur etmeyeeğiz. Doğru ve akılcı projeler gerçekleştireceğiz. Doğru işler yapacağız, gözlerinizi boyamayacağız. Ortak masalar kuracağız. 

Siyasetin sporda ne işi var? Sporun içine siyaseti sokarsanız daha iyi gol mü atılıyor? 

Telaşa girdiler, her gün bir şey açılama derdinldeler. Bu kaybetme psikolojisi. Rakibimizin kaybetme telaşıyla birçok kesime vaatte bulunduğunu biliyorum. Kazanırlarsa amatör kulüplere bağış yapacaklarmıi bunlar hurafe. Hergün şapkadan tavşan  çıkarma çabasındalar. Benim şapkamda tavşan yok, samimiyet var.

15-16 yıl sporla uğraşmış bir o kadar da yöneticilik yapmış biriyim. Topu kurtarmayı bilirim. Bunların yaptıklarının devlet adamlığı ciddiyetine sığıp sığmadığını sizlere bırakıyoruz. Seçim öncesi vaatte bulunup seçimden sonra unutacak kadar basit davranacak zihniyetten gelmiyoruz. Seçim kazanmak için her şeyi mübah görenlerden değiliz.

Belediye başkanlığı kesintiye uğraılmıştır. Bu yaşatılanlar gerçek sporcu ruhuna ve ahlakına ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu ortaya koymaktadır. Hepimize düşen bir görev var. 48 saat sonra etrafınızda kim varsa sandığa taşıyın kararsızları ikna edin. Bu defa iyiliğin, barış dilinin, kardeşliğin kazanmasının yolunu açalım. 24 Haziran'dan itibaren bu şehir artık adil bir şehir olacak. Yalnız spor sahalarında değil siyaset sahasında da fair play'in halim olduğu, maç başladıktan sonra kuralların değişmediği bir anlayışa çok ihtiyacımız var. 

23 Haziran'da bu anlayışın kazanacağına yürekten inanıyorum. İyi oynayan kazanacak ve diyorum ki her şey çok güzel olacak."

ÜYE YORUMLARI

hursıt kahraman

chp sı ataturkun partısıdır haberın var mı. sasıran kım acaba.
anladın sen onu

21.06.2019, 13:26
Yorum Yap

Facebook Yorumları