loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu, Turgut Özal’ı anma töreninde

Ekrem İmamoğlu, Turgut Özal’ı anma töreninde
Tarih: 17.04.2019 - 10:31
Kategori: Gündem

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Turgut Özal'ı anma töreninde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle: 

Rametli Turgut Özal'ı anmaya geldik. 26 yıl önce kaybettiğimizi Cumhurbaşkanımıza dua ettik. Özal dönemini hatırlamak lazım. Babam Özal'la siyaset yaptı. Bir gün inşaatımızda çalışırken karşılaşmamız olmuştu 1984 yılında. Yüz yüze gelmiştik. Ruhu şad olsun. Şunu hatrılıyorum 12 eylül sonrasında farklı dirençlere karşı mücadele etmiş birisi. Sürece baktığımızda tarih şöyledi bütün komşularıyla skıntılı bir tarih söz konusuydu. Ama Özal siyasetin paradigmasını değiştiren bir boyut kattı. Bugüne baktığımızda benzer şeyleri yaşyoruz herkes düşmanımız.  Sanki terör kaderimizmiş gibi. Türkiye'nin soluk alması lazım. Özal'ın huzurunda bunu hatırlatmak isityorum. Özal ve Menderes'in temsilcisiyiz diyorlar. Kabul etmiyorum böyle bir ruh yok.  

2019'da bu şehre hizmet etme amacıyla yola çıktık. Doğrularla bu ülkeye yön vermek durumundayız. Bazı vesayetler üzerinden kurullara baskı yaparak sürece yöne verme  söz konusu. Özal mevzuat hazretleri derdi. Bugün de bavulların içinde tavşan çıkarıldığı milletin iradesinin baskı altına alındığını görüyoruz. Bu üzücü. Geçmişten ders çıkararak geleceğe düzgün demokrasi ortamını hedef haline getirmeliyiz. 

Binali Yıldırım duraksasaydı kucaklaşırdım. Devlet törenine davet edilmedim. Nereye davet edilirsem giderim. Kimse kucaklayışımdan kaçamaz. 

Maltepe'de şuan birleştirme tutanakları tutuldu. Yasal işleyiş belli İstanbul birleştirme tutanağı netleştirecek. Tutanak tutulduğu takdirde iş netleşecek. 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları