loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Üst kadroda liyakatli kişiler olacak. Genel başkanım dahil, 'şu kişiyi şuraya atamalısın' diye bir öneri almadım

Ekrem İmamoğlu: Üst kadroda liyakatli kişiler olacak. Genel başkanım dahil, 'şu kişiyi şuraya atamalısın' diye bir öneri almadım
Tarih: 27.06.2019 - 09:55
Kategori: Gündem

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde üst kadroda düşündüğümüz yetenekli, liyakatli kişiler olacak" dedi.

23 Haziran'da 800 oy farkıyla İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu.

İmamoğlu, yönetimde üst kadroda liyakatli isimlerin yer alacağını ifade ederek, "Kadrolar üzerinden kendi partim, genel başkanım dahil, şu kişiyi şuraya atamalısın diye bir öneri dahi almadım" dedi.

İmamoğlu'nun konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

"Bütün kadromuzu farklı bir sistemle geliyoruz. Genel Sekreter dediğiniz büyükşehir belediyesinin yaklaşık üçte bir bütçesini yöneten kurum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminde üst kadroda düşündüğümüz yetenekli, liyakatli kişiler olacak. Statüler var, atanmasıyla ilgili protokoller, bakanlık izinleri var. Bizim genel sekreter adayımız hazır. Devlet, özel sektör tecrübesi olan bir isim. Makam araçlarına bakacağız. Ben Beylikdüzü Belediye Başkanı iken AK Partili insanlarla tanıştım. Şimdi teklif ettiğim, bir arada çalışmak istediğim insanlar var.

"SAYIN GENEL BAŞKAN DAHİL KİMSEDEN ÖNERİ GELMEDİ"

İki siyasi ittifakım var. Biri CHP diğeri İY Parti. Kadrolar üzerinden kendi partim, genel başkanım dahil, şu kişiyi şuraya atamalısın diye bir öneri dahi almadım. Özgün ve özgür irademle konuşuyorum. Yetkiyi genel başkanımdan almış, aday olmuş, sayın Meral Akşener'in de onayını almışım. HDP'yle neyi konuşacağım ben. Tecrübelerden faydalanacağım tabii ki. Ali Müfit Gürtuna, Nurettin Sözen'i niye ziyaret ettim. Akıldan faydalanmamak bir insanın ne kadar yetersiz olduğunu gösterir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları