loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: Vadettiklerimizin hepsi yapılabiliyormuş 18 günde gördünüz. Yeter ki bütçeyi kimin yararına kullanacağınıza karar verin

Ekrem İmamoğlu: Vadettiklerimizin hepsi yapılabiliyormuş 18 günde gördünüz. Yeter ki bütçeyi kimin yararına kullanacağınıza karar verin
Tarih: 18.06.2019 - 14:41
Kategori: Gündem

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul için ulaşım çözümlerini açıkladı.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:
"-Çocukları unutan bu zihniyete çocukları konuşturmaya başladık. 25 yıldır bu ülkeyi yönetmiyormuş gibi ağızları dolu dolu kreş yapıyoruz, diyorlar. Siz nasıl adapte oldunuz da 31 Mart'tan sonra kreşleri hatırladınız? 
Eyüp'te 2 çocuk yanaştı, biz seni çok seviyoruz, dediler. Biri seviyorum, dedi, diğeri mitingine geldim, dedi. Siz çocukların partisinin başkanısınız, dedi. Kimine göre çocukların, kimine göre mazlumların, size göre de ekmeğinizin başkanıyım. Zihninizden korkuyu söküp atın. Kimden korkuyorsunuz? Korku bir toplumun en çok uzak durması gereken şey. 
-Sizi zorla mitinge götüren bir yönetici olmayacağız. Bu işi görev, milli mesele kabul ederek, kendisini sizlere emanet ederek yola çıkmış bir kardeşinizim. 
İstanbul'un en temel sorunlarının başında ulaşım geliyor. Günlük 15 milyon yolculuk yapılıyor. Belediye tarafından tüm toplu taşıma yolculuklarının toplamı yüzde 30. Biz bu kentte, dakik, güvenli, uygun maliyetli taşımacılık istiyoruz. Taşımacılık sektörünü destekleyeceğiz. Sizleri yok sayan bu belediyecilik anlayışını 23 Haziran'dan itibaren değiştireceğiz. 
-4 aydır yalvarıyorum (ortak program için) Bana bugün de laf yetiştiriyor. Üzülüyorum. Özal'ı anmaya gidince kendisini görünce indim, sarılmak için indim. Görünce elimi tuttu mu tutmadı mı belli değil. Tutsana elimi. Sarılmaktan korkuyorlar, bunun için bile izin almak zorundalar. Biri bir şey der mi diye? Ben benim gibi düşünmeyen insanlarla konuşmaya alıştıracağım. 
Bana laf yetiştirmesine gerek yok. Bu şehir geçmişi anlatanlarla değil geleceği anlatanlarla büyüyecek. Kapıları kapasalar da odalarla gittik, konuştuk. Sıkıntılar artarken çözüm konusunda muhatabınız yok. Yarın rakibim de aynısını söyler. (Sıkıntıları) Ben yönetenlere söylüyorum da o kime söylüyor anlayabilmiş değilim. Ben servisçi kardeşlerimizin yıllarca tehdit edildiği belgeyi vereceğim diyen delikanlı bir siyasetçiyim. 18 günde başlattığımız süreçler, talimatlarımız yerine geldikçe 'ben yaptım' diyenler var. Ben seçilmiş belediye başkanıyım. Sürece vekaleten bakan İstanbul Valisi var. Vali adına ben yaptım diye elime plakaları tutuştursalar utanırım gitmem. Bunun adı emek hırsızlığıdır. Son 3 gün neler diyecekler, Ekrem İmamoğlu hakkında neler dediler. Herkesin etnik kökeni şerefidir, namusudur. Kimse kimseye etnik kökeni üzerinden üstünlük kuramaz. 
Terörist, dediler, kökeni dediler. Bunlar insanın yüzüne bakarak dinini, partilerini bile anlıyorlar. Daha neler diyecekler. Bir proje robot yapmışlar. Diyor ki ben Türkiye Cumhuriyeti'nin projesiyim. Bu proje şunu emreder, birlikte yöneteceğiz, birlikte çalışacağız. 
Toplu taşıma teşvik planı hazırlanacak. UKOME'de alt komisyonlarda tüm odaların etkin temsiliyetini sağlayacağız. Özel taşımacılara eitim desteği vereceğiz. 6 ayda bir koordinasyon toplantısı yapacağız. Toplu ulaşım kurultayı gerçekleştireceğiz. 
Size afra tafra yapan yöneticilerle sizi muhatap etmeyeceğiz, onlara güle güle diyeceğiz. 
Milletimizin yükünü hafifletmeye geliyoruz, esnafımızın da kaybı olmayacak. Amaç insanlarımızı toplu taşımaya alıştırmak. Yeni açılan hatlarda mevcut esnafa öncelik vereceğiz. Hiçbirinize gizli ortak tayin etmeyeceğiz. Halk otobüslerine verilen destek mitarını artracağız. 
 Minibüsler yolcu taşımacılğının destek sistemi. Bu bazı yerlerde metrobüs, metro gibi sistemleri destekliyor. Minibüsçüyü evrak işine boğmayacağız. Katkı bedellerinin yükünü hafifleteceğiz. Minibüslerimizin standartlarını yükseltmek için esnafımıza destek olacağız. 
Biz geldik tahdit tehdit olmayacak dedik, neredeyse arabasının önüne plaka koyacak. Önemli olan sorununuzun çözülmesi. 
Servis araçlarının çalışma saatleri dışında parklanma yapacağı alanları geliştireceğiz. Mevzuata uygun olmayan korsan taşımacılığa karşı yasal taşımacılığı destekleyen belediye olacağız. 
 
Deniz ulaşımına önem veriyoruz. Yüzde 10'lardan yüzde 3'lere geriledi. Çok bilirim diyenler yüzde 3'lere gerilettiler, sektörü iflasa sürüklediler. Hatları füniküler sistemlerle destekleyeceğiz. 
 
Atıl iskeleleri aktif hale getireceğiz.
 
Dolmuş esnafının da zayıflayan ve sıkıntısı büyüyen bir başka grup olduğunun farkındayız.
 
Mevcut otogarın durumu ve işletmesi için paydaşlarla bir araya geleceğiz. Yeni otogar projelerin hayata geçirene kadar Esenler Otogarının işletmesi için taraflarla bir araya geleceğiz, altyapı çalışmalarını beraber yapacağımızı, süreci tayin edeceğimizi ifade ediyorum. 

Kent lojistiği çok önemli. Uzmanlar uluslararası ölçekte bnitelikte işler üreten kurum ve kuruluşlar olacak. 
Diyorlar ya 'bu ülkeyi yönetecek nitelikli kadrolar sadece bizde var'. O yüzden iş hala oğluna, dayı oğluna, damada, kızına kalıyor!
31 Mart öncesi vatlerimiz, projelerimiz ortada. Bunlardan bahsedince hesap bilmez diyorlardı. Vadettiklerimizin hepsi yapılabiliyormuş 18 günde gördünüz. Yeter ki bütçeyi kimin yararına kullanacağınıza karar verin. Halkın parasını halk için harcayacağız derken, bir avuç insan için değil 16 milyon İstanbullu için çalışacağımızı anlattık. 
Kentin sorunlarına hakimiz.
Siz emekçilerden haklının yanında olmanızı beni desteklemenizi istiyorum. Pazar gününden sonra her şey çok güzel olacak.
 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları