loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu'ndan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama: Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil, kaygılıyım

Ekrem İmamoğlu'ndan Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili açıklama: Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil, kaygılıyım
Tarih: 10.10.2019 - 09:19
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suriye'nin kuzeyine düzenlenen operasyonla ilgili olarak, "Bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim. Bir karmaşanın içine mi çekiliyoruz?" dedi.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini kaleme aldı. İmamoğlu, Hakan'a Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak, "Güvenli alan gerçekten oluşturabilecek mi? Suriyeliler oraya yerleştirilebilecek mi? Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil. Konunun uzmanı değilim, çok bilgi sahibi değilim ama kaygılıyım. Sonuçta şehitlerimiz oluyor ve buna çok üzülüyoruz" açıklamasında bulundu.

Ahmet Hakan'ın Hürriyet'te bugün (10 Ekim 2019) yayınlanan "Şu beş yalın gerçeği kafasına vura vura anlatmalıyız Trump’a" başlıklı yazısının ilgili kısmı şöyle:

"Florya'da “Başkanlık Konutu” diye bir yer... Kadir Topbaş zamanında büyük ölçüde elden geçirilmiş. İçinin tefrişatına bakanın aklına Kadir Abi gelir. Çünkü dekorasyon, tam da Kadir Abi tarzını yansıtıyor.

Sabahın erken saatlerinde bu konutta buluştuk Ekrem İmamoğlu ile...

“Bu konuta taşınacak mısınız?” diye sordum... “Burası çok büyük bir bahçe içinde... Fazla masraflı bir yer... Çalışanı çok... Buraya taşınmayacağım. Burayı sosyal amaçlarla kullanacağız. Bir proje üzerinde çalışıyoruz” diye yanıt verdi.

Beylikdüzü’nde oturmaya devam ediyor İmamoğlu... Daha merkezi bir yerde, masrafı az ama prestiji yüksek bir başkanlık konutuna ise sıcak bakıyor.

“Başkanlıkta yüz gün oldu mu?” diye sordum İmamoğlu’na... Kısacık bir hesap yaptı ve “Bugün itibariyle tam yüz gün oldu” dedi. Bir yüz gün yorumu yapmasını istedim. “Her şey iyi gidiyor” dedi.

GÖRÜŞMEDEN NOTLAR

- KUTUPLAŞMA: Siyasi kutuplaşmayı bitirmeye yönelik adımlar atmıştı Ekrem İmamoğlu... Ancak kutuplaşmanın göbeğinde kalmaktan da kurtulamadı... Bunu hatırlattım kendisine... “Doğru... Bir kutuplaşmanın ortasında kalmışım gibi bir hava var ama bu hava sokakta yok. Ben vatandaşın arasında böyle bir kutuplaşma görmüyorum”.

- DİYALOG: Benimle görüşmesinden sonra Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile buluşacağını söyledi İmamoğlu... “Bu bir diyalog atılımı mı?” diye sordum. “Hayır” dedi ve ekledi: “Bütün belediye başkanlarımızla buluşacağım. Bugünkü durağımız Esenler... Ben hiçbir zaman diyalogdan uzak durmadım. Bütün partileri ziyaret etmek istedim ama AK Parti kapıyı kapattı, MHP ise hiç cevap vermedi”.

- SİRKECİ/HAYDARPAŞA: Sirkeci ve Haydarpaşa’yı düzenleme yetkisinin belediyede olmasını talep ediyor İmamoğlu ve bu konuda çok hassas... “Kültürel etkinlik yaptırsın diye bu iki önemli alanı bir şirkete vermek de neyin nesidir” diye soruyor.

- METROBÜS: Metrobüs duraklarındaki olağanüstü yoğunlaşma konusunu da sordum İmamoğlu’na... “Sorun çözüldü” dedi, ardından da ekledi: “Geçici bir sorundu... Planlamayla aştık”.

- ÇİNCE: Turistik yerlere asılan Çince tabelalara Doğu Türkistan davasına sahip çıkanların gösterdikleri tepkileri hatırlattım. İmamoğlu şu yanıtı verdi: “Herkesin hassasiyetine saygı gösteririz ama Çin’le bizim ticari ilişkilerimiz var. Çin’den bize turist geliyor. Çinlilerin tatil dönemlerinde bu tabelaları asacağız. İranlıların tatil döneminde de Farsça tabelalar asacağız. Amacımız dünya kenti İstanbul’a daha çok turist çekmek”.

İMAMOĞLU’NDAN HAREKÂT YORUMU

ASKERİMİZİN YANINDAYIM AMA KAFAM RAHAT DEĞİL

“Türkiye’nin elbette kendini teminat altında hissetmesi lazım... Ama bölgedeki iki unsur, ABD ve Rusya, 24 saatte farklı tavırlar alabiliyor, bu yüzden bir yurttaş olarak kafam rahat değil, bu yüzden endişeliyim. Bir karmaşanın içine mi çekiliyoruz? Güvenli alan gerçekten oluşturabilecek mi? Suriyeliler oraya yerleştirilebilecek mi? Belirsizlikler var. Toplumumuz tam olarak aydınlanmış değil. Konunun uzmanı değilim, çok bilgi sahibi değilim ama kaygılıyım. Sonuçta şehitlerimiz oluyor ve buna çok üzülüyoruz. Ama yine de şunu vurgulamak istiyorum: Silahlı Kuvvetlerimizin, Mehmetçiğimizin tabii ki yanındayız”.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları