loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Hangi bakanınız 'İmamoğlu'na öncelikle FETÖ, olmazsa yolsuzluk suçu at' dedi

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Hangi bakanınız 'İmamoğlu'na öncelikle FETÖ, olmazsa yolsuzluk suçu at' dedi
Tarih: 12.02.2020 - 15:20
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında izlettiği videoda yer alan ifadelere ilişkin gazetecilere açıklama yaptı.

Erdoğan'a tepki gösteren İmamoğlu, Erdoğan'dan istediği randevu talebini geri çektiğini belirtti. 

İmamoğlu, "Polemik yaratmamak adına bugüne kadar hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım. Cumhurbaşkanına soruyorum. 31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti, hem de bilet alarak. Hala kabinenizde bulunan bu bakan 'İmamoğlu'na öncelikle FETÖ yoksa yolsuzluk suçu at. Amaç onları bitirmek' dedi mi, demedi mi?" sorusunu yöneltti.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"(Erdoğan'ın Beylikdüzü Belediyesi'nde çalışan kişinin FETÖ bağlantısı olduğu iddiasıyla ilgili video izletmesi) "Bana arkadaşlarım ifade ettiklerinde iddia diye düşündüm ve inanmak istemedim. Arkadaşlarım videoyu izletince üzüldüm. Ülkemde yalan ifadelerin bu mecralardan aktarılması konusunda utandım. Bahsi geçen vatandaşımız benim danışmanım değil. Bu kişinin hizmet ettiği birçok kamu kurumu var. Bu ülkenin gizli güvenliğinden sorumlu kuruluşu var, MİT gibi. Onlarca bakanlık, AK Partili belediye başkanlıkları var. Ben Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğum dönemde de 2012'den beri hizmet eder durumdaydı. Bu arkadaşımız bizim dönemde de belediyeye bir kısım himzetler verdi. Soruşturmalar yapıldı fakat soruşturmaya gerek duyulmadı. 2012'den itibaren Beylikdüzü Belediyesi'ne hizmet eden bir şahıstan bahsediyoruz.

Polemik yaratmamak adına bugüne kadar hiç paylaşmadığım bir şeyi sizinle paylaşacağım. Seçimle ilgili süreçte bunları kullanacak biri değildim. Bana belgesiyle aktarılan, kamu kurumlarını zedeleyici olduğu için uzak durdum. Benim işim polemik değil.

Bazı soruları soracağım. Demek ki benim de bunları açıklama vaktim geldi. Cumhurbaşkanına soruyorum. 31 Mart seçiminin birkaç gün öncesinde bahsi geçen Erkan Karaaslan'ın avukatını İzmir'e hangi bakanınız davet etti, hem de bilet alarak. Hala kabinenizde bulunan bu bakan 'İmamoğlu'na öncelikle FETÖ yoksa yolsuzluk suçu at. Amaç onları bitirmek' dedi mi, demedi mi? Bu kumpastan, yalan ifadeleri kullanan sayın Cumhurbaşkanı'nın haberi var mı, yok mu? Onayıyla mı yapıldı, yoksa haberi yok mu? Samimi ifadelerimle kendisine mektup yazdım. Randevu talep edeli 6-7 ay oldu. Mektubu yazalı da bir ay oldu. İstanbul adına bir vatandaş gibi içten bir mektup yazdım. Çevresindeki insanların yalanla kendisini anlatmaması konusunda İstanbul'la ilgili talebimi ilettim. Hala yalan ifadelere devam ediliyor. Cumhurbaşkanınn makamı üzerinden ona sunulan bilgilerle benim de içinde tutulmaya çalıştığım bir kumpasa karşı yapılan bir açıklama ortada. Bu makama karşı çok üzülüyorum. ben İBB başkanı olarak tüm samimi duygularımla kendisine mektup yazarak, mesajları ileten kişi olarak kendisine tüm samimi ifadelerimi geri çekiyorum. Gerek kalmadı. İşimiz hizmet etmek mi, makamlar üzerinden çamur atmak mı? 

Muhataplarını kendileri bulurlar. Suçladıkları FETÖ'nün imamı dedikleri şahıs şu anda serbest. Böyle bir ifşa olur mu? FETÖ'nün imamı diye başlık atıyor İmamoğlu da danışmanı diyorsunuz. Kim inanır size? 

Cumhurbaşkanından randevu talebimi de geri çekiyorum."

Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi'nde AKP'li meclis üyesi arasındaki küfür tartışmasına ilişkin olarak da "Mahkeme süreci var, orada gerekeni söyleriz" dedi.

İBB'den Erkan Karaaslan hakkında İçişleri Bakanlığı'ndan Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne 6 Mart 2019’da, “GİZLİ” ibaresiyle  gönderilen bir belge de paylaşıldı. Belgeye göre, Karaaslan'ın belediyeler imamı olduğuna ilişkin herhangi bir belge bulunmuyor.

Belgede şu ifadeler yer alıyor:

“Daire Başkanlığımıza intikal eden ilgi talimat yazınız ile silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan sanık Erkan Karaaslan hakkında açılan kamu davasının yapılan yargılamasında verilen ara karar gereğince, sanık hakkında bu zaman kadar yapılan soruşturmalarda FETÖ silahlı terör örgütünün belediyeler imamı olduğu iddia edilen herhangi bir kişinin tespit edilip edilmediği, sanık hakkında bu yönde elde edilmiş herhangi bir beyan veya delil bulunup bulunmadığının araştırılarak sonucunun duruşmanın bırakıldığı 07.03.2019 tarihinden önce  gönderilmesi talep edilmiş; bu kapsamda hazırlanan bilgi notu yazımız ekinde gönderilmiştir. Arz ederim.”

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları