loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu'ndan Hamidiye Su almayı bırakan kamu kurumlarına: Hamidiye Suyun satışları arttı, hallerine gülüyorum

Ekrem İmamoğlu'ndan Hamidiye Su almayı bırakan kamu kurumlarına: Hamidiye Suyun satışları arttı, hallerine gülüyorum
Tarih: 04.10.2019 - 15:55
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bazı kamu kurumlarının belediye başkanı olmasından sonra Hamidiye Su'yunu almayı bırakmasına ilişkin olarak, "Hallerine gülüyorum. Hamidiye Su'yun satışları arttı. Daha da artacağa benziyor, şu an yok satıyor" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'ue ait Hayvan Aşılama ve Tedavi Ünitesi'nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

(Haydarpaşa ihalesi) Teknik bilgi aldım, 15 gün sonraya ertelendi. Her tüzel kişiliğin ihaleye iştirak hakkı var. Biz ihaleye kabul edildik, girdik, almak için de elimizden gelen çabayı gösterdik. 2. aşaması var, 16 milyon insan adına ihaleye gireceğiz, pazarlığa dahil olacağız. Haydarpaşa ve Sirkeci ile ilgili de kararlılığımızı söyledik. Diğer arkadaşların kararlılığı ne uğruna bilemem. Bu beni ilgilendirmiyor ama 'İBB bu ihaleye giremez' açıklamalarını yapan TCDD genel müdürlüğünün motivasyonu neydi onu anlamak istiyorum. Bizi 'rekabeti bozar' şeklinde tehdit etmesi konusundaki motivasyonunu anlayamadım. Bunu Ulaştırma Bakanı'nın sorgulaması lazım.

(İhaleye giren diğer firmanın itiraz hakkını kullanacakları yönündeki açıklaması) Biz 16 milyon insan adına tüm hukuki haklarımızla takip ediyor olacağız. Kamunun en değerli 2 noktasının yine kamunun olması için mücadele vereceğiz. Aldığımız takdirde de İstanbul halkına kültür sanat adına hizmet edecek noktalar haline gelecek. Amacımız budur, bunu herkes biliyor. Diğeri itiraz eder, bizi ilgilendirmiyor, niçin itiraz edecek bilmiyorum, tüyoyu nereden genel müdürlükten mi aldı aldı, bilmiyorum. Biz ihaleye gireceğiz, sonuna kadar İstanbul halkı adına oranın tek sahibinin İstanbul halkına ait bir kurum olabileceği konusundaki kanaatimizin de takipçisi olacağız.

(İhale sözleşmesinde kira bedelinin 30 bin lirayken İBB'nin katılımından sonra 300 bine çıkması) Bedeli ne olursa olsun orası İstanbul halkının olacak. 

(Hamidye Su tartışması) Hallerine gülüyorum. Her gün Hamidiye Suyu içiyorum, çok da iyi geliyor bana. Bu işlere takılanlara şaşırıyorum. Kime yaranıyorlar bunu yaparak anlamış değilim. Düne kadar kutsal olan bu güzel suya bugün niye böyle bir bakış açısı var, anlamıyorum. Tam bir komedi filmi. Hamidiye Suyun satışları arttı. Daha da artacağa benziyor, şu an yok satıyor. Bunu söyledikten sonra daha da artacağını düşünüyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları