loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı Turhan'a: Artık o fotoğraf çok anlamlı hale gelmiştir, şaibeyi çok daha büyüttü

Ekrem İmamoğlu'ndan Ulaştırma Bakanı Turhan'a: Artık o fotoğraf çok anlamlı hale gelmiştir, şaibeyi çok daha büyüttü
Tarih: 22.10.2019 - 10:45
Kategori: Gündem

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB'nin elendiği gar ihaleleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:
"Bakanın yaptığı açıklama... Ne yazık ki ihaleye giren malum şirketin avukatı mı yaptı yoksa Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı mı yaptı, anlayamadım, fark göremedim. Bir avukat bir şirketi bu kadar savunabilirdi. Metni okuduğumda bakanın açıklaması bu mu, emin misiniz, diye sorma ihtiyacı duydum. Çok yanlış yapmıştır. Daha internet sitesi olmayan 10 bin TL sermayeli şirketin ihaleyi alırken, ikinci davet gününden hemen önce 1 milyon TL'lik sermaye artışını yapması bile şaibenin önemli bir parçasıdır. Nasıl bir sinyal aldı? Çok değerli bir ispat olarak görüyorum, vatandaşlarımızın dikkatini bu hususa çekmek istiyorum. Hep bir avuç insan diyorum ya sayın bakan açıklamasıyla bir avuç insanın yanında olmayı tercih etmiştir, 16 milyonun yanında değil. Neymiş 4 milyon TL'lik iş yapma şartı varmış. Burada 254 milyonluk iş yapmış olan sadece Kültür AŞden bahsediyoruz. 4'ü de kamu iştiraki. Sadece bir tanesinin 254 milyonluk iş tecrübesi var, siz iş tecrübesinden bahsediyorsunuz. Birisi 100 bin TL vermiş, diğeri 350 bin TL vermış. Bir bakanın bu açıklamayı yapması doğru değil. Siz zaten bizi ikinci ihaleye davet etmediniz. Bu ülkenin atanmış bakanı bunu söyleyemez.

-Bakan, "İBB'nin elinde bu alanlardan binlerce katı büyük yerler varken ihaleye konu yerlerde modern bir kültür sanat alanı kurulacak olması sayın İmamoğlu'nu neden rahatsız etmektedir' diyor. Sayın bakan daha ortada proje yok. İhaleyi alan size projeyi mi gösterdi? İhaleyi alan şirketten ne kadar emin.
-Sayın bakan İstanbul'u hissedememişsiniz. İstanbul'un iki değerli alanından bahsediyoruz. 100 yılı aşkın ülke tarihine damga vurmuş simgelerden bahsediyorsunuz. Artık o fotoğraf çok anlamlı hale gelmiştir. Şaibeyi çok daha büyütmüş durumdasınız. 16 milyon insanın sahibi olduğu bu şehrin kültürüne motivasyon olarak odaklanacağınıza o kim olduğu belli olmayan bir kişiye motive olmanız tarihe vurulmuş acı bir damgadır.
-(Bakanın İmamoğlu'nu kastederek) TCDD'nin itibarını zedelemektedir, diyor... Siz bugüne kadar yaptığınız işlerden, kazalardan TCDD'nin itibarını zedelediniz zaten. Garları tanınmamış birine vererek zedelemeyi siz yapıyorsunuz. Bu tarihi binalarımıza aslanlar gibi sahip çıkacağız. Günün birinde çok utanacaksınız. Ben yargıya, adalete güveniyorum. 16 milyon insan adına başvurumuzu yaptık. Süreci takip edeceğiz. İnşallah yargı bunu düzeltecek.
-Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti olduğunu, hak aramanın doğru olduğunu bilen birisiyim. Dünkü açıklamalarında devlet adamlarına, hukuka aykırı o kadar kötü cümleleri var ki... Aslında toplumu galeyana getiren kendisi. Hakkımızı hukukta arıyoruz. Sayın bakan sizi bakanlık yapmaya davet ediyorum.
-İhaleyi kapalı zarf usulü teklif alıyorsunuz. 2'nci kısımda pazarlık yapacağız, dediniz. Beni çağırmadınız, men ettiniz. Adam tek başına girdi ve 350 bin TL verdi. Şu kadar basit bir mevzuda bakan bütün kariyerine yazık etti.
-(Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan'la görüşme talebinde bulunacak mı?) Bakan benimle görüşmek istesin. Ben sürece kararımı verdiğim gün çıkıp basın müşavirliğinden açıklama yaptı, giremezsiniz, dedi. Ben seçilmiş, 16 milyon insanın başkanıyım. Herkesle görüşürüm. Arasın, tabi ki görüşüm hareketini düzeltecekse.
-Şimdi bakacağız, oturup daha önceki uygulamalara. İBB, kamuda olması gereken bazı alanlarla ilgilenmedi mi, umursamadı da alanlar başkalarının eline geçti, diye..."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları