loading
close
SON DAKİKALAR

Ekşi Sözlük’ten erişim engeliyle ilgili açıklama geldi

Ekşi Sözlük’ten erişim engeliyle ilgili açıklama geldi
Tarih: 22.02.2023 - 12:24
Kategori: Bilim & Teknoloji

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellenen Ekşi Sözlük, sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı.

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 21 Şubat 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi.

Ekşi Sözlük’e erişim engeli

Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun 21 Şubat 2023 tarihli kararıyla erişime engellendi. Ekşi Sözlük'ün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, siteye erişim engeli konusunda bir karar olduğunun görüldüğü, yetkililerden bilgi alınmaya çalışıldığı belirtildi. Engelleme kararına siyasetçilerden tepki geldi.

Kararın ardından Ekşi Sözlük, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. BTK’dan konuyla ilgili bir bilgi alamadığı ifade edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

*Avukatımız ve yöneticimiz durumu takip edebilmek adına sabah saatlerinde Ankara’ya vardılar. her ne kadar BTK yetkilileriyle görüşmek için yoğun çaba sarf etmiş olsalar da, erişim engelinin sebebine dair herhangi bir BTK yetkilisinden bilgi edinemediler.

“KARAR ELİMİZE ULAŞMADI”

*Ancak yaptığımız sorgulama esnasında, Ankara 4. sulh ceza hakimliğinin 22/02/2023 tarihli ve 2023/1532 d. iş sayılı kararı ile erişim engeli kararı alındığını gördük.

*Karar henüz tarafımıza tebliğ edilmedi, bu sebeple karara ulaşmaya çalışıyoruz. Yeni bir gelişme olması ya da bilgi edinmemiz halinde sizlerle paylaşacağız.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları