loading
close
SON DAKİKALAR

El Kaide kapıda

El Kaide kapıda
Tarih: 23.07.2012 - 13:10
Kategori: Dünya

Türkiye-Suriye sınırındaki Bab el Hava'yı ele geçirenler kendilerini El Kaide mensubu olarak tanıtıyor...

Perşembe günü Türkiye Suriye arasındaki Bab el Hava sınır kapısını ele geçiren silahlı güçlerin kendilerini “İslamcı” olarak tanıttıkları, bazılarının da El Kaide ve Taliban mensubu olduklarını söylediği ileri sürüldü.

AFP’nin haberine göre, ellerinde Kalaşnikof tüfeklerin yanı sıra roketatarlar ve kendi yapımları olan mayınlar bulunan ve sayıları 150 olarak açıklanan isyancılar Cezayir, Fransa, Mısır, Suudi Arabistan, Tunus ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Çeçenistan’dan geldiklerini kaydettiler.

Carabulus sınır kapısını salı günü ele geçiren silahlı güçlerin dün de Bab el Selame’nin kontrolünü ellerine aldıkları belirtildi.

Edinilen bilgilere göre gece geç saatlerde başlayan ve sabaha kadar yer yer devam eden çatışmaların ardından, Suriye ordu birlikleri Bab el Selame sınır kapısından çekildi. 

Bunun üzerine Suriyeli muhalifler Bab el Selame sınır kapısına gelip kapıdaki direkte asılı bulunan ve iki yıldız ile kırmızı, siyah ve beyaz renklerden oluşan resmi Suriye bayrağını indirip, yerine yeşil, beyaz ve siyah renkler ile 3 kırmızı yıldızdan oluşan kendi bayraklarını astılar. 

Kilis Öncüpınar gümrük kapısının karşı tarafında yer alan Bab el Selame sınır kapısının kontrolünü ele geçiren muhaliflere konteynır kentte kalan Suriyelilerin, araçla su ve yiyecek götürdükleri görüldü. 

Sınır boyunca yer yer silah seslerinin geldiği Öncüpınar gümrük kapısından Türk vatandaşları ile araçların Suriye’ye geçişine gümrük yetkililerinin, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle müsaade etmediği bildirildi.

Halep kentinin ileri karakolu işlevi de gördüğü belirtilen sınır kapısını ele geçiren isyancıların, kendisini Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Kuzey Fırtınası Tugayı sözcüsü olarak tanıtan yetkilisi “Bab el Selame, Esad mafyasının elinden kurtarılmıştır” dedi. 

Türkiye’yi “kardeş ulus” olarak gördüklerini belirten yetkili, rejim güçlerine ağır zayiat verdirdiklerini de ileri sürdü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları