loading
close
SON DAKİKALAR

Elif Şafak'tan sezaryen yorumu

Elif Şafak'tan sezaryen yorumu
Tarih: 16.07.2012 - 14:38
Kategori: Sağlık, Yaşam

Elif Şafak, sezaryen yasağına ilişkin, "Türkiye'deki sezaryen doğum yasağı bize garanti altına aldığımız hakların geri alınabileceğini hatırlatıyor" dedi...

Yazar Elif Şafak, kürtaj yasağı tartışmalarının ardından sezaryen yasağını da Guardian'ın gündemine getirdi. Şafak, "Türkiye'deki sezaryenle doğum yasağı bize garanti altına aldığımız hakların geri alınabileceğini hatırlatıyor" diyerek, "Bu değişiklik konusunda sivil toplumdan gelen tepkiler güçlü değil ve tartışmalar oldukça hızlı bir şekilde duruyor. Belki de bunun nedeni kürtaj tehdidinden vazgeçilmesidir" yorumunu yaptı.

Elif Şafak, İngiliz Guardian gazetesinde yazdığı makalede, Türkiye'nin, seçmeli sezaryeni yasalarla uygulayan ilk ülke olduğuna ve doktorların cezayla karşı karşı kaldığına dikkat çekerek, "Türkiye'deki sezaryenle doğum yasağı bize garanti altına aldığımız hakların geri alınabileceğini hatırlatıyor" dedi.

Şafak "Bu değişiklik konusunda sivil toplumdan gelen tepkiler güçlü değil ve tartışmalar oldukça hızlı bir, belki de bunun nedeni kürtaj tehdidinden vazgeçilmesidir" yorumunu yaptı.

Elif Şafak ayrıca, devlet hastanelerinde yüzde 40, özel hastanelerde yüzde 67 oranında uygulanan sezaryenin Türkiye'de çok yaygın olduğunun altını çizerek, özel hastanelerin bundan daha fazla kâr sağladığına işaret etti.

Türkiye'de sezaryen oranlarının yeniden değerlendirilmesinin gerçekten gerekli olduğuna vurgu yapan Şafak, ancak yine de Türkiye'deki kadın bedeni ve kadınların bedenleri üzerindeki kontrollerinin tartışılmasını anlamanın güç olduğunu belirtti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları