loading
close
SON DAKİKALAR

Elon Musk almaktan vazgeçti, Twitter hisselerinde büyük düşüş oldu!

Elon Musk almaktan vazgeçti, Twitter hisselerinde büyük düşüş oldu!
Tarih: 13.07.2022 - 14:21
Kategori: Bilim & Teknoloji

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almaktan vazgeçmesi, şirketin hisselerini vurdu. Sert düşen hisseler şirketin değerini birkaç saatte 2 milyar dolardan fazla eritti.

Tesla CEO'su Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satış anlaşmasını feshetmesinin ardından Twitter hisseleri yüzde 8'e yakın düştü.

Açılış öncesi işlemlerde gerileyen hisseler nedeniyle şirket 2,2 milyar dolarlık değer kaybı yaşadı.

Elon Musk, nisan ayında Twitter için hisse başına 54,2 dolarlık teklifte bulunmuş, taraflar arasında anlaşma sağlanmıştı.

Cuma akşamı ise yapılan resmi bildirim ile Musk'ın satın alma anlaşmasını feshettiği duyuruldu.

Elon Musk Twitter'ı almaktan vazgeçti

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'ı almaktan vazgeçtiğini duyurdu. Musk'ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek feshettiği belirtildi. Twitter, Musk'ın feshettiği anlaşma için yasal işlem başlattı.

Tesla ve SpaceX'in Üst Yöneticisi Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını feshetti.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildirimde, Musk'ın anlaşmayı birden çok hükmünün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak bir mektupla feshettiği aktarıldı.

Musk'ın avukatları bildirimde, Twitter'ın, şirketin iş performansı için önemli olan, platformdaki sahte veya spam hesaplarla ilgili birden fazla bilgi talebine yanıt vermediğini veya yanıtlamayı reddettiğini belirtti.

Bildirimde, Twitter'ın anlaşmanın birçok hükmünü esaslı şekilde ihlal ettiği, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğunun görüldüğü aktarıldı.

Fesih kararıyla, işlemin tamamlanmaması durumda Musk'ın 1 milyar dolar ödemesini gerektiren anlaşma şartı gündeme geldi.

Kaynak : ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları