loading
close
SON DAKİKALAR

Emekçiler Toplanıyor!

Emekçiler Toplanıyor!
Tarih: 12.02.2012 - 23:17
Kategori: Özel Haberler

2 Kasım günü, Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube’de gerçekleştirilecek toplantıda, ortak mücadelenin gündem ve araçları tartışılacak.

Sermaye iktidarının emeği hedef alan saldırıları her geçen gün artarak devam ediyor. İşçi-emekçilerin sefalet koşullarında yaşamalarına, iş cinayetleri ve meslek hastalıkları ile katledilmelerine göz yuman iktidar bütün bu insanlık dışı uygulamalara ulusal ve uluslararası sermayenin direktifleri ile yasal kılıflar oluştururken, medya eliyle de bilgi kirliliği yaratılmakta ve geleceksizlik-güvencesizlik tablosu derinleştirilmektedir. 

Eğitim, sağlık gibi birçok kamusal alanın tasfiyesi, torba yasa ile yasal güvenceye kavuşan köleleştirme uygulamaları ve derinleştirilen esnek çalışma modeli, işçi-emekçilerin adli mekanizmalara başvuru hakkının sınırlandırılması olarak özetlenebilecek sistematik saldırı sürecinin yeni halkası bugün kamuoyunda bilindiği haliyle “kıdem tazminatı hakkının gaspı” olacaktır. Kıdem tazminatı ile ilgili öngörülen bu düzenleme Özel istihdam bürolarının açılması, bölgesel asgari ücret uygulamalarına kadar daha birçok alt başlıkla emeği tamamen korumasız bırakmaya yönelik köklü ve bütünlüklü bir stratejinin ürünüdür. 

Burjuva medya aracılığı ile gelişmelerden haberdar olan geniş kesimler, saldırının yaşamlarından ne götüreceğinden habersizdir. İşçi ve emekçiler, kurulacak bir fonla tazminatlarına ulaşabilecekleri, iş yaşamındaki hak gasplarına karşı bir devlet güvencesi oluşturulacağı umudu beslemektedir.

Saldırının kapsamı ve sermaye iktidarının yöntemleri ortadadır. Yine bu saldırıya karşı örgütsüz ve dağınık karşı koyuşların sonuç üretmeyeceği de…

Aşağıda imzası olan kurumlar, işçi-emekçileri hedef alan köleleştirme saldırılarına karşı ortak bir mücadele zemini yaratmayı, bugünün en temel ve öncelikli görevi, saldırıları püskürtebilmenin tek yolu olarak görüyor. 

Bu bağlamda 2 Kasım günü, Eğitim-Sen İstanbul 6 Nolu Şube’de gerçekleştirecekleri ve ortak mücadelenin gündem ve araçlarını tartışacakları toplantıya, emekten yana bütün kurumlar çağırılıyor.

Toplantı yeri: Eğitim-Sen İstanbul 6 nolu şube
Sıraselviler Cad. Sim Apt. No:18/1 daire:2 Taksim- Beyoğlu /İSTANBUL

Toplantı tarihi: 2 Kasım 2011 – Çarşamba

Saat: 19.00

Bu çağrının altında imzası olan kurumlar ise şu şekilde;

Basın-iş Sendikası İstanbul Şubesi, 
BDSP,
Bilişim Çalışanları Dayanışma Ağı, 
ÇHD, 
Deri Kundura ve Tekstil İşçileri Derneği, 
Devrimci Proleterya, 
EHP, 
Esenyurt Deri Kundura ve Tekstil İşçileri Dernek Girişimi, 
HSGGP, 
Hukuk Bürosu Çalışanları Dayanışma Ağı, 
İstanbul Takip Elemanları Dernek Girişimi, 
İstanbul Tabip Odası, 
İşçilerin Sesi Gazetesi, 
Plaza Eylem Platformu, 
Sivil Havcılık İşçileri Gökkuşağı Hareketi, 
SODAP, 
TKP, 
Ürün Sosyalist Dergi

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları