loading
close
SON DAKİKALAR

Emekli Koramiral Atilla Kezek, Yarbay Ali Tatar'ın 13. yıl anmasında konuştu

Emekli Koramiral Atilla Kezek, Yarbay Ali Tatar'ın 13. yıl anmasında konuştu
Tarih: 19.12.2022 - 11:01
Kategori: Gündem

Yarbay Ali Tatar ölümünün 13. yılında mezarı başında anıldı. Eski Koramiral Atilla Kezek, Yarbay Ali Tatar, ölümünün 13. yıl dönümünde bir konuşma yaptı.

Kumpas soruşturmasında hakkında ikinci kez tutuklama kararı verildikten sonra intihar eden Yarbay Ali Tatar, ölümünün 13. yıl dönümünde 18 Aralık Pazar günü Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Emekli Koramiral Atilla Kezek, Deniz Kuvvetleri Komutanı olma yolunda en büyük aday iken kumpas davalar sonucu cezaevlerine doldurulan silah arkadaşları için makamını, koltuğunu hiçe sayarak onurlu bir şekilde istifa eden ve istifası sonrası mücadelesini sivil bir asker olarak sürdüren bir bahriyeli.

Atilla Kezek, Yarbay Ali Tatar'ın 13. yıl anmasında konuştu;

"Değerli dostlar 13 yıldır her yıl her Aralık ayında burada toplanıyoruz. Yine hep aynı yüzler Yarbay Ali Tatar'ın dostları herkes burada.

Bizler Cumhuriyetin kuruluş değerlerine bağlı, laik demokratik sosyal hukuk devletini savunan, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş bu yolda çizgisini hiç değiştirmemiş okul bahçelerinde okuduğumuz andımıza ve asker ocağında ettiğimiz yemine bağlı kalmış dostları olarak buradayız.

Ettiğimiz yemine ihanet edeni çizgisini değiştireni zaten Yarbay Ali Tatar şu anda burada İstemezdi. Aynı yüzleri aynı kişiler diyorum çünkü bugün buradayız yarın birçok kişiyle mahkeme koridorlarında yine bir aradayız. Her yerde Adalet arıyoruz yalnız bizler mi Adalet arıyoruz Tabii ki hayır adaleti arayan çok şu anda ülkemizde.

Siyasetçisinden gazetecisine emeklisinden çalışanına doğal severinden hayvanseverine kız çocuğundan kadınına sağlık çalışanından öğretmenine herkes Adalet peşinde; ama nereye kaybolduysa bu adalet bulmakta zorlanıyoruz. Adalet toplumu vicdanıdır diyoruz. Acaba vicdanımızı mı kaybettik toplum olarak.

Sevgili dostlar can kardeşimiz Yarbay Ali Tatar'ı bundan 13 yıl önce kaybettik. Neden kaybettik hukuksuzluktan kaybettik, sahipsizlikten kaybettik. Hukuksuzluktan kaybettik çünkü komplocu yargıçlar tarafından işlemediği bir suçtan ikinci defa tutuklanmak isteniyordu. Sahipsizlikten kaybettik çünkü kendi kurumu tarafından sahipsiz bırakılmış komplocu hukukçuların eline terk edilmişti. Yarbay Ali Tatar bunu kabullenemedi. Benim ölümüm belki başkalarının aydınlığa çıkmasına ışık olur diyerek canından çok sevdiği ailesini dostlarını geride bırakarak yaşamına son verdi.

Yarbay Ali Tatar aynı zamanda eğitim ordusunun da bir neferiydi. Aydınlığa çıkmaktan korkanlar geçtiğimiz yıl mezarına bile saldırdılar. Ama Aliler tükenmeyecektir, toplumun aydınlığa çıkmasına Işık olmaya devam edecekler. Gelecek nesiller Ali'lerin ışığında büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine yürümeye devam edecekler.

Yarbay Ali Tatar çalışkan disiplinli silah arkadaşları tarafından çok sevilen vatansever bir askerdi. Onun gibi askerler için en öldürücü silahı olan iftirayı kullandılar ve bunu da hukuk aracılığıyla yaptılar. Demokrasi sorunu olan toplumlarda siyaset kurumu maalesef dini ve hukuku siyaset aracı olarak kullanmaktadır. Dini siyaset aracı olarak kullanılması oldukça kötü bir şeydir. Sonucunda inanan insanları belki kandırabilirsiniz ama ondan daha kötü bir şey var. O da hukukun siyaset aracı olarak kullanılmasıdır. Bunu yapanlar toplumun vicdanını kandıramazlar. Çünkü Adalet toplumun vicdanıdır.

Sevgili Ailem, Sevgili ailem diyorum çünkü Tatar ailesi benim artık ailem ve değerli dostlarım. Emin olun Ali ve bu süreçte kaybettiğimiz diğer canlar ülkemizin aydınlığa çıkmasına ışık olacaklar. Başta Yarbay Ali Tatar olmak üzere hepsinin Ruhları Şad Mekanları cennet olsun.

Bu arada sözünü etmeden geçemeyeceğim dün gerçek bir gazeteci duayan Kıbrıs Gazisi Savaş muhabiri değerli ağabeyim gazeteci Ergin Konuksever'i kaybettik. Askerin yaşamını mesleğimizin zorluklarını çok iyi bilen şavaşı ve savaşanı sosyal medyadan değil bizzat yaşayarak bizlere anlatan bir gazeteciydi. Cumhuriyet değerlerini savunucusu bir yurttaştı. Çok iyi tanıdığım bir insandı. Bu vesileyle gazeteci Ergin Konuksever ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum hepinizi saygıyla selamlıyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları