loading
close
SON DAKİKALAR

Emekliye zammın üst sınırı 322 TL olacak

Emekliye zammın üst sınırı 322 TL olacak
Tarih: 11.02.2012 - 20:49
Kategori: Ekonomi

Çalışma Bakanı Çelik, emekli maaşlarına yansıyacak artışların üst sınırının 322 TL olacağını ve ödemelerin Ocak 2013'te yapılacağını söyledi

Emekliler arasındaki maaş farkının ortadan kaldırılmasının hedeflendiği İntibak Yasası'na ilişkin Çalışma Bakanı Faruk Çelik'ten yeni açıklamalar geldi.

Bakan Çelik, yasa kapsamında ödemelerin 2013 yılının Ocak ayında yapılacağını ve üst sınırın 322 lira olacağını açıkladı.

İntibak Yasası'yla yaklaşık 2 milyon emekliye maaş artışı yapılacak. Emekliler arasındaki maaş farkını ortadan kaldırmayı öngören yasa tasarısı imzalanarak Meclis'e sevk edildi.

Çelik, Şubat ayında kıdem tazminatı ile ilgili çalışma yapacaklarını kaydetti.

Çelik, iş sağlığı ve güvenliği yasa taslağının bütün çalışanları kapsam altına aldığını, memurların da buna dahil olduğunu belirtti.

İşsizlik rakamlarını değerlendiren Bakan Çelik, "İşsizlik oranımız düşüyor ama istihdamda atılması gereken adımlar var" dedi. İşsizlik oranı yüzde 9.1 düzeyinde bulunuyor. Bakan, ulusal istihdam stratejisini bu ay içinde açıklamayı planladıklarını ifade etti.

Çelik, 2 bin iş ve meslek danışmanını Şubat ayı sonunda işe başlatacaklarını söyledi.

Teşvik sistemiyle ilgili yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Faruk Çelik, sona gelindiğini kaydetti.

Çalışma saatlerinin öne alınmasıyla ilgili tartışmalara değinen Çelik, "Haftalık 45 saat çalışma süresiyle ilgili bunu azaltmaya dönük çalışma yok. Her ülkenin kendine göre koşulları var. Bizim gündemimizde olmayan bir konu" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları